Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 24 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jandarmii, în sprijinul nãpãstuiþilor soartei

Cu prilejul sãrbãtorilor, inimoºii jandarmi nemþeni le-au oferit pensionarilor de la Cãminul pentru Persoane Vîrstnice din Piatra Neamþ un spectacol deosebit: colinde interpretate de Corul Centrului de Instruire Fãlticeni. Dupã acest frumos moment artistic, bãtrînii au primit, din partea jandarmilor, cadouri de Crãciun. Întreaga acþiune a fost coordonatã de ºeful Inspectoratului Judeþean de Jandarmi Neamþ, locotenent colonel Sorin Gherman. Pe urmã, cîþiva jandarmi au trecut pe la sediul redacþiei, pentru a dona familiei Proboteanu bani ºi pachete cu fructe.
„Am citit articolul «Monitorului de Neamþ» despre familia Proboteanu ºi am fost impresionaþi de drama lor. Am vrut sã-i ajutãm ºi noi, cadrele Inspectoratului Judeþean de Jandarmi Neamþ, ºi am strîns 2.500.000 lei pentru aceºti nevoiaºi. Le-am mai cumpãrat ºi fructe pentru sãrbãtori. Sã aibã sãrbãtori fericite!“, a precizat Cãtãlin Resmeriþã, ofiþer cu relaþii publice din cadrul Inspectoratului Judeþean de Jandarmi Neamþ. Jandarmii au oferit cadourile chiar celor cãrora le erau destinate, deoarece Cristina Proboteanu, mama celor cinci copii, a venit la redacþie ca sã ne arate facturile achitate din banii strînºi prin campania „Monitorului“. Familia Proboteanu, al cãrei caz a fost prezentat pe larg în numeroase articole, este compusã din ºapte persoane - mama, tata ºi cinci copii - ºi locuieºte în Piatra Neamþ, într-o garsonierã din Cartierul Speranþa. Salariul mic al mamei ºi faptul cã tatãl nu a avut, în ultimii doi ani, un serviciu stabil, au îndatorat familia într-atît încît erau pe punctul de a fi evacuaþi din cauza datoriilor la întreþinere, cifrate la circa 22 milioane lei, plus vreo 4,5 milioane lei datorii la chirie. Pentru a veni în sprijinul acestor oameni chinuiþi de necazuri, „Monitorul de Neamþ“ a desfãºurat, în perioada 9 - 22 decembrie, o campanie de presã, rugînd bunii creºtini sã dãruiascã familiei Proboteanu ceea ce le prisoseºte. ÃŽn urma acestui apel, la redacþia „Monitorului de Neamþ“ s-au adunat, în total, din donaþii, 11.400.000 de lei, plus numeroase articole de îmbrãcãminte foarte necesare pe timp de iarnã, vreo 40 de kilograme de alimente, dulciuri, sacoºe cu jucãrii pentru copii. Toate cadourile au fost oferite familiei Proboteanu joi, 22 decembrie.

Articol afisat de 1710 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. VASILIU, M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective