Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gheorghe ªtefan ºi Vasile Ouatu, grave accidente

Gheorghe ªtefan ºi Vasile Ouatu, grave accidente

• primarul ªtefan ºi viceprimarul Ouatu au fost victimele a douã grave accidente • ele s-au petrecut duminicã dupã-amiazã • Gheorghe ªtefan a ajuns la spital • leziunile suferite de cei doi au avut loc în timpul partidei de fotbal dintre Old Boys Ceahlãul ºi echipa presei •

„Sã nu ne dea nici un gol“, a tunat „Magiun“ în vestiarul Old Boys înainte de partida demonstrativã cu reprezentanþii mass-mediei pietrene. Lucrurile n-au stat deloc aºa, jurnaliºtii fiind deciºi sã probeze cã sînt pricepuþi nu doar la metafore ºi figuri de stil, ci ºi la driblinguri ori ºuturi la poartã. Aºa se face cã primii care au marcat au fost condeierii, prin Marcel Mihalcea, de la Monitorul. Degeaba a croºetat adversarii Marin Barbu ºi a înscris gol dupã gol, pentru cã reprezentanþii presei au gãsit antidotul: Mihaela Drãgoi, de la Ceahlãul, singurul „fotbalist“ care a reuºit sã-i fure mingea antrenorului galben-negrilor. Nici Lefter, autorul unor parade de efect, nu a reuºit sã asculte ordinul antrenorului, fiind nevoit sã scoatã mingea din plasã de ºapte ori. Cã s-a jucat pe bune au dovedit-o ºi cele cîteva „amerizãri“ forþate ale unor fotbaliºti care au recunoscut fair-play cã vinovaþi au fost „genunchii care s-au cam tãiat“, dar ºi vehemenþa cu care a fost contestat un penalty „curat-murdar“ acordat de arbitrul Vadana pentru reprezentanþii presei. Lefter l-a faultat (sau nu, da' arbitru-i suveran) în careul-semicerc pe Marius Mihãilã, de la ziarul Ceahlãul. Eventualii contestatari au putut revedea foarte clar faza la Recursul procesului etapei, în comentariul lui Collina. Acesta a concluzionat fãrã echivoc cã, þinînd cont de faptul cã „presarul“ alergase pînã la epuizare dupã balon, Lefter prea le apãrase pe toate pînã atunci, ba chiar „îndrãznise“ sã atingã ºi mingea în cauzã, iar Old boys prea se distanþaserã la vreo trei goluri, au fost circumstanþe clare de penalty. Aºa cã decizia lui Vadana a fost... conformã cu regulamentul. Comentariile foºtilor componenþi ai formaþiei Ceahlãul, precum ºi faptul cã un fan care a þinut sã rãmînã anonim a scris pe maºina arbitrului un cuvînt care începe cu „h“ ºi se terminã cu „oþul“ au fost, în aceste condiþii, interpretate drept dovezi de simpatie. Lucru simþit ºi de arbitru, care a preferat sã fluiere sfîrºitul partidei din uºa sãlii de sport, pornind repede spre vestiare, pentru a scãpa de „sesiunea de autografe“. Dupã el a plecat grãbit ºi un balon ºutat tot din simpatie de Marc, care a þinut astfel sã-l categoriseascã, înþelegem noi, cu o amintire de neuitat de la meciul dintre Old Boys ºi „presari“. Care altfel au fãcut un marcaj atent ºi politicos la viceprimarul Vasile Ouatu, cãpitanul veteranilor, acesta ferindu-se sã înscrie în poarta presei, cã doar or mai veni ºi alte alegeri. Nu-i vorbã cã la un plonjon fortuit pe parchetul sãlii i-ar fi prins bine o... ridicãtoare de la Unic. Ioan Mironaº, deºi a fost þinut om la om, tot a pus în pericol tavanul sãlii cu o torpilã care dacã nimerea pe vreun ziarist din teren îl lãsa fãrã comentatori sau cronicã de meci la prima partidã a Ceahlãului din retur.

Ghinionistul Marin Barbu
Nici Viorel Mestecãneanu sau Mircea Crainiciuc n-au dovedit prea mare înþelegere pentru reprezentanþii mass-mediei. Primul a fãcut furori la poarta ziariºtilor încercînd sã marcheze un gol de generic cu capul, iar cel de-al doilea a fãcut adevãrate ºarje pornite de la mijlocul terenului, ceea ce i-a fãcut pe mulþi sã creadã cã intrase de ceva timp în cantonament pregãtindu-se pentru a ocupa un post de atacant în echipa mare a Ceahlãului, asta dacã nu i-ar fi reuºit transferul lui Baicu.
Cît despre fostele glorii ale galben-negrilor, conduse de un Marin Barbu care ar fi putut lejer cîºtiga titlul de jucãtor al meciului, dar a avut ghinionul de a fi marcat de Mihaela Drãgoi, ei chiar au jucat fotbal. Vorba unui puºti din tribunã: „Bã', ãla din poartã e chiar Lefter, iar celãlalt e Marc, uite-l ºi pe Ivanov, ãia de jucau cu Ceahlãul în A“, completat de un moºneag hîtru care îi tot îndemna pe presari sã dea la gioale: „Da' nu vezi cã sînt ºi «Baba» Ungureanu, Ioan Covrig, Lucian Amarghioalei, Mihai Gherghina, Vamanu, care jucau la Ceahlãul cînd tu încã te mai jucai cu...“.
„Regalul fotbalistic“ de duminicã din Sala Ceahlãul a fost vãzut pe viu de primarul Gheorghe ªtefan doar cîteva minute, el cãzînd victimã unui „joc murdar“ de culise fãcut de reprezentanþii presei. Aceºtia, o recunoaºtem ºi într-o scrisoare deschisã, dar pe care o sã o semnãm anonimã, au strîmbat mînerul de la uºa de acces în salã taman atît cît a fost nevoie sã-ºi prindã domn primar o unghie. Motiv pentru care Gheorghe ªtefan a fãcut, imediat ce a intrat în salã, stînga-mprejur ºi un sprint pînã la Spital, timp în care, absolut întîmplãtor, a picat ºi penalty-ul dat de arbitrul Vadana ºi comentat pe larg în presa... internaþionalã. Tot pe aceastã cale þinem sã ne cerem scuze de la domnii Viorel Mestecãneanu ºi Lucian Amarghioalei, care ºi-au prins ºi ei degetele în aceeaºi uºã „ºmenuitã“. Nu pentru ei a fost pregãtitã operaþiunea „Mînerul“, dar, cum ar spune unchiul Sam, mai sînt ºi victime colaterale. ªi ca sã nu vã mai þinem cu sufletul la gurã vã spunem ºi rezultatul final: 8-7 pentru Old Boys Ceahlãul. Diferenþa de un gol a fost recuperatã însã repede la o cinã de împãcare oferitã de viceprimarul cãpitan Vasile Ouatu, la care a ajuns, pentru refacere dupã accidentare, ºi primarul Gheorghe ªtefan. Dar despre isprãvile povestite cu aceastã ocazie cu mult umor de fostele glorii ale Ceahlãului, poate cu altã ocazie.
Formaþii:
Old Boys Ceahlãul: Radu Lefter (portar) - Gheorghe ªtefan, Vasile Ouatu, Viorel Mestecãneanu, Mircea Crainiciuc, Ioan Mironaº, Marin Barbu, Vasile „Baba“ Ungureanu, Ioan Covrig, Vasile Vamanu, Mihai Gherghina, Mihai Bãtrînu, Vasile Niþã, Lucian Amarghioalei, Lidi Chertic ºi Ovidiu Marc.
Presa: Cristi Soroceanu ºi Constantin Rusu (portari), Mihaela Drãgoi, Cornel Tablan, Bogdan Tablan, Sorin Hanganu, Daniel Vinca, Marius Mihãilã, Ciprian Avãdanei, Marius Crãciun, Cezar Filip ºi Marcel Mihalcea.
Arbitru: Constantin Vadana
Marcatori: Marin Barbu (3), Lidi Chertic (2), Ioan Mironaº, Lucian Amarghioalei, Mihai Gherghina, pentru Old Boys Ceahlãul;
Marius Crãciun (2), Bogdan Tablan, Sorin Hanganu, Ciprian Avãdanei, Cezar Filip, Marcel Mihalcea.
FOTO: Viceprimarul Ouatu, cam greu cu mingea

Articol afisat de 4975 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Cezar FILIP, Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective