Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rãfuialã cu furci ºi topoare

Rãfuialã cu furci ºi topoare

• membrii a douã familii au fost angrenate într-un conflict de proporþii, alimentat de o mai veche stare tensionatã • în încãierare s-au folosit furci ºi topoare • una dintre victime este internatã în spital • agresorii se sustrag urmãririi penale ºi nu sînt de gãsit •

O altercaþie violentã dintre douã familii, care a avut loc miercuri, 16 februarie 2006, s-a lãsat cu urmãri grave. Dãnuþ Vrîncianu, în vîrstã de 44 de ani, din Piatra ªoimului, a ajuns la spital dupã ce a fost bãtut cu furca ºi toporul. Lovit cu furca a fost ºi fiul sãu, Nicolae, în vîrstã de 18 de ani. În jurul orei 15, Dãnuþ Vrîncianu ºi fiul sãu au mers la un bar din sat. La o vreme, în local au venit ºi cei trei membrii ai familiei Vrînceanu (deºi numele de familie sînt foarte apropiate nu existã legãturi de rudenie) ºi, la un moment dat, cei cinci bãrbaþi s-au încãierat. Fiind în inferioritate numericã ºi cum, spre deosebire de ceilalþi, se luptau doar cu mîinile goale, Dãnuþ Vrîncianu ºi fiul lui au fost rãpuºi.
Altercaþia a avut loc pe fondul relaþiilor de duºmãnie existente între membrii celor douã familii. ÃŽn urmã cu cîþiva ani a mai avut loc un conflict similar, numai cã atunci au fost victime actualii agresori. Dupã cîteva luni de procese, Dãnuþ Vrîncianu s-a ales cu o amendã usturãtoare, de 50 de milioane de lei. „De atunci nu am mai schimbat nici o vorbã cu nici unul din familia Vrînceanu, cu toate cã ne întîlnim des, pentru cã stãm pe aceeaºi stradã, la o sutã de metri distanþã. M-am întîlnit ieri (miercuri, 15 februarie - n.r.) cu ei încã de dimineaþã, cînd eu m-am dus cu cãruþa la un fierar, pentru o reparaþie. Au început sã mã înjure ºi sã mã ameninþe cã mã omoarã. Mi-am vãzut de treabã ºi am mers mai departe, oprindu-mã la poliþie. Am vorbit cu ºeful de post, care m-a sfãtuit sã vin a doua zi sã depun o plîngere ºi mi-a promis cã o stea el de vorbã cu Mihai Vrînceanu ºi bãieþii lui. Dupã ce mi-am terminat treaba, am intrat ºi eu în bar sã beau un rachiu. Nu ºtiu dacã m-au urmãrit sau dacã a fost o întîmplare, dar au trecut pe acolo exact cînd eu plecam. M-au bãtut pînã m-au lãsat jos, într-o baltã de sînge. Nu mai ºtiu ce s-a întîmplat apoi cu mine, îmi amintesc doar cã a venit Salvarea ºi m-a adus la spital“, a declarat Dãnuþ Vrîncianu. Investigaþiile medicale efectuate la Spitalul Judeþean de Urgenþã au arãtat cã pacientul a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis, fracturi costale ºi numeroase contuzii la nivelul toracelui. Avînd nevoie de supraveghere ºi îngrijiri, bãrbatul a rãmas în îngrijirea cadrelor medicale ale secþiei Neurochirurgie.
Oamenii legii au fost sesizaþi miercuri dupã-amiazã despre evenimentul sîngeros de la Piatra ªoimului. Pentru prinderea agresorilor au fost mobilizaþi mascaþii de la Departamentul Poliþiei de Intervenþie Rapidã. De cum au aflat cã anchetatorii au intrat în comunã, agresorii, Mihail Vrînceanu, în vîrstã de 56 de ani, ºi cei doi fii ai sãi, Florin, în vîrstã de 30 de ani, ºi Adrian, în vîrstã de 34 de ani, au dispãrut de la domiciliu.
„Dãnuþ Vrîncianu ºi fiul sãu, Nicolae, au fost atacaþi de cei din familia Vrînceanu, care erau înarmaþi cu furci ºi topoare. Dãnuþ Vrînceanu a fost lovit cu furca ºi cu toporul în cap, iar fiul sãu a fost lovit cu furca peste tot corpul. Cercetãrile în acest caz continuã sub aspectul sãvîrºirii infracþiunii de tentativã de omor“, a declarat Dorin Cautiº, procuror criminalist în cadrul Parchetului Judeþean Neamþ.

Articol afisat de 1786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de petrinela33 la data 17.02.2006 17:32
Armele violentei
Gata! M-am linistit! Ne-am intors la furci si topoare, am terminat-o cu ,,impuscarea" in plina strada.... Bine ca bietii oameni de pe la sate nu prea au bani de pusti si pistoale, ca altfel ar fi vai si amar prin bodegi!
Ad�ugat de Vald la data 17.02.2006 19:16
Violenta de toate tipurile
Cu pistoale, topoare sau pari, cu vorbe, cu ce vreti, sintem violenti! De ce ? Saracia, lipsa de educatie, conducatori prosti sau doar interesti de buzunar, "societate civila" cumparata si iar saracie. Violenta va fi urmata de violenta autoritatilor si incet, incet, ajungem la DICTATURA! Frumos, nu-i asa?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective