Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Februarie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doctorul Huianu revine în funcție

Doctorul Huianu revine în funcție

• litigiul de muncă dintre Spitalulul Județean și doctorul Octavian Huianu s-a încheiat în favoarea acestuia din urmă • instanța a decis că el trebuie să își reia funcția de șef al secției Obstetrică •

Doctorul Octavian Huianu își va relua curînd funcția de șef al secției Obstetrică a Spitalului Județean de Urgență Neamț.
Sentința pronunțată ieri de către Secția Civilă a Tribunalul Neamț în litigiul de muncă dintre respectivul medic și unitatea sanitară a decis repunerea doctorului Huianu (foto) în funcția pe care a avut-o și obligă Spitalul Județean să îi plătească retroactiv indemnizația de șef de secție începînd din luna octombrie a anului trecut.
Punînd în aplicare o adresă a Ministerului Sănătății conform căreia doctorul Huianu nu mai poate fi șeful secției Obstetrică deoarece a depășit vîrsta pensionării, Consiliul de Administrație a celei mai mari unități sanitare din județ a decis, pe 6 octombrie 2005, eliberarea din funcție a acestuia și detașarea de la secția Ginecologie la secția Obstetrică a doctorului Nicolae Popîrlan. Prevederea conform căreia medicii trecuți de 65 de ani nu mai pot fi șefi de secție este cuprinsă într-o lege care a intrat în vigoare la începutul anului trecut, modificînd o reglementare în domeniu din 2004.
Avînd în vedere că respectivul medic avea să împlinească pe 21 octombrie vîrsta de 67 de ani, cu ceva timp înainte, a cerut chiar el să fie eliberat din funcție, sugerînd ca aceasta să fie preluată de către medicul Gabriela Nuțu. La un moment dat se punea chiar problema organizării unui concurs pentru ocuparea postului de șef al secției Obstetrică, numai că o adresă a Ministerului Sănătății emisă în 26 septembrie 2005 înștiința că nu este posibil acest lucru deoarece, în legătură cu acest aspect, trebuie mai întîi discutate niște contestații depuse de un grup de medici ai respectivei secții.
Din acest motiv conducerea celei mai mari unități sanitare din județ a decis ca, pînă la organizarea unui concurs, doctorul Huianu să fie șef de secție cu delegație. Numai că, pe 3 octombrie, o nouă adresă a Ministerului Sănătății, trimisă la Direcția de Sănătate Publică Neamț, a stabilit că, deoarece a depășit vîrsta pensionării, doctorul Huianu nu mai poate fi șef de secție nici măcar cu delegație. În ședința Consiliului de Administrație a Spitalului Județean de Urgență Neamț, ținută joi, 27 octombrie, acest organism a analizat cererea doctorului Huianu de a rămîne în activitate încă un an.
Ulterior, respectivul medic a dat în judecată unitatea sanitară, arătînd în întîmpinarea făcută Tribunalului Neamț că destituirea sa din funcția de șef al secției Obstetrică a fost făcută abuziv, deoarece aceasta ar fi trebuit să fie făcută de către Ministerul Sănătății și nu de către Consiliul de Administrație, „care are doar capacitatea și dreptul de a propune Ministerului Sănătății persoanele pentru numire sau revocare din funcție“.
De asemenea, doctorul Huianu a mai arătat, în întîmpinarea făcută, că pe 6 octombrie, cînd Consiliul de Administrație a decis eliberarea sa din funcție, se afla în concediu medical. Ținînd cont de cele două aspecte și de cel că în decizia contestată de doctorul Huianu nu este menționată instanța competentă căreia i se poate adresa pentru a ataca horîrea și nici termenul în care se poate contesta, Tribunalul Neamț a dispus ca respectivul medic să fie repus în totalitatea drepturilor sale. Spitalul Județean Neamț poate face recurs în termen de zece zile. Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Stelian Ghiță, directorul general al celei mai mari unități sanitare din județ, în ședința de Consiliu de Administrație de mîine se va decide dacă va fi sau nu formulat recurs.

Articol afisat de 1382 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective