Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Aprilie 2006
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email
Orizontului, a 338-a stradã din Piatra Neamþ

Orizontului, a 338-a stradã din Piatra Neamþ

În municipiul Piatra Neamþ a apãrut, de douã zile, o nouã stradã - Orizontului. Aceasta este cea de-a 338-a din oraº ºi a apãrut dupã ce, în urmã cu cîteva sãptãmîni, au primit „botezul“ alte doisprezece strãzi care vor brãzda viitorul cartier Pietricica. Consilierii locali au trebuit sã îºi dea acordul pentru apariþia strãzii Orizontului în cartierul Dãrmãneºti, în zona ICIL, la intersecþie cu strada Mihail Stamatin. Cererea de înfiinþare a acestei strãzi a fost înaintatã de o firmã de construcþii care va lucra la ridicarea a douã blocuri de locuinþe în zonã, motiv pentru care a solicitat realizarea unei cãi de acces. În prezent, suprafaþa pe care vor fi amenajate blocurile ºi strada Orizontului are statut de teren arabil.
Arhitect Mariana Burdea, funcþionar în cadrul Primãriei Piatra Neamþ, a declarat cã, pentru „botezarea“ unei strãzi cu un substantiv comun, demersurile dureazã circa o lunã de zile. În cazul în care numele strãzii este un substantiv propriu, de regulã numele unei personalitãþi, demersurile dureazã mai mult, pînã la jumãtate de an, pentru cã trebuie obþinut ºi avizul Academiei Române. „Pentru stabilirea numelui unei strãzi, se întocmeºte un raport de specialitate ºi o expunere de motive. De obicei, la fixarea numelui se þine cont de propunerea celor care vor locui pe strada în cauzã, dar se cautã, mai întîi, în nomenclatorul de strãzi al oraºului, pentru a se evita o repetiþie. Desigur, propuneri pot veni ºi de la cei care lucreazã la întocmirea planurilor urbanistice sau din partea consilierilor, care oricum trebuie sã îºi dea acordul pentru numele fixat pentru fiecare stradã, în cadrul ºedinþelor de Consiliu Local“, a declarat arhitect Mariana Burdea.
Cel mai nou cartier de locuinþe al municipiului Piatra Neamþ, Pietricica II, va avea o notã de inedit prin numele strãzilor pe care le va avea - toate cele 12 cãi de circulaþie vor purta denumiri de pietre preþioase, semipreþioase ºi de... bolovani. Ideea „botezãrii“ acestora a aparþinut reprezentanþilor Primãriei Piatra Neamþ, care au considerat cã este nimerit sã porneascã de la denumirea cartierului - Pietricica. Artera sa principalã se va numi strada Pietrelor, iar cele dispuse pe partea dreaptã - Safirului, Rubinului, Cristalului, Topazului ºi Granitului. În zona centralã, vor fi strãzile Chihlimbar ºi Ametist, iar în stînga, spre Bacãu, acestea vor purta numele Cuarþului, Smaraldului ºi Coralului. Numele acestor strãzi au fost folosite cînd a fost proiectat Planul Urbanistic Zonal.

Articol afisat de 3555 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective