Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 1 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PNL ºi PD, azile pentru corupþii din PSD

PNL ºi PD, azile pentru corupþii din PSD

Partidul Social Democrat este pe cale de a-ºi consuma ultimele energii negative interne care, de la Congresul din aprilie 2005, cînd Mircea Geoanã a preluat conducerea, pãreau cã-l vor devora din interior, spre satisfacþia casandrelor din coaliþia de guvernare.
Analiºtii politici, de toatã mîna, nu-ºi mai dãdeau rînd pe sticlã ºi pe hîrtie, sã înveþe stihurile prohodului celui mai mare partid din România, singurul care circulã pe stînga în ultimii ani.
În ultimele luni, PSD a avut ºi momente mai proaste decît cele din 1997, cînd s-a divizat, Meleºcanu ºi alþii desprinzîndu-se pentru a înfiinþa un nou partid, ApR, care s-a dovedit efemer, dispãrînd fãrã urmã în braþele langurosului PNL.
Recent, Adrian Nãstase era dispus sã facã rolul lui Meleºcanu, rupînd o halcã din PSD-ul lui Geoanã, pe care sã-l aºtearnã la picioarele PC-ului lui Dan Voiculescu, pentru a-l face mai vizibil, trãgîndu-l de urechi în sus, peste pragul de 5%.
Aºa ar fi fost satisfãcut ºi orgoliul lui Voiculescu de a se vedea în Parlament prin forþe proprii, ignorînd riscul ca Nãstase sã-i sufle în ceafã din interiorul partidului.
Noroc cã îngrijoraþi de soarta lui Adrian, rãtãcit în mijlocul PC ºi la gîndul cã ce ar fi fãcut acesta din partidul lui Voiculescu, Iliescu ºi Bãsescu l-au sunat, vorbindu-i despre sinuciderile politice patentate de Petre Roman, Meleºcanu, Ciontu ºi alþii.
PSD se trage din FSN ºi ca tot ce se trage de acolo ºi-a împletit nemijlocit destinele cu mai toþi miniºtrii de externe pe care i-a avut România dupã 1990: Nãstase, Petre Roman, Meleºcanu ºi Geoanã.
Istoria acestui partid a fost marcatã de frãmîntãrile interne ale Ministerului Afacerilor Externe, în care cei patru miniºtri au avut cîte ceva de împãrþit între ei ºi la rîndul lor cu Ion Iliescu, purtînd avizul de conformitate al acestuia.
PSD nu a pierdut alegerile în 2004 pentru cã a guvernat prost, ci din cauza acuzelor de corupþie ºi a imaginii proaste a unora dintre membrii acestuia, atît pe plan central, cît ºi local.
Scãderea în sondajele de opinie, sub pragul psihologic de 25%, a declanºat Sirena de avarie, avertizînd cã, dacã suspiciunile de corupþie care acompaniazã pe unii lideri, se vor menþine, PSD nu va avea nici o ºansã de a reveni la guvernare în viitorul apropiat, chiar în condiþiile existenþei unui electorat de stînga, puternic motivat.
Lui Adrian Nãstase i s-a impus o carantinã prelungitã, fixîndu-i-se locaþia la baza piramidei unde va aºtepta ºi pe alþi colegi de penitenþã cu care îºi va depãna amintirile despre vremurile bune, reciclîndu-se la lipitul afiºelor ºi în contacte de gradul III cu electoratul. Ion Iliescu a acceptat sã fie util, preluînd conducerea Consiliului de Onoare, cea mai înaltã instanþã moralã a partidului, prin faþa cãreia va fi mai uºor de trecut ca „sãrac ºi cinstit“ decît ca „bogat ºi excroc“.
Oricît de prost va guverna actuala Alianþã, PSD nu va cîºtiga alegerile viitoare mizînd doar pe votul negativ al electoratului dezamãgit. De aceea, în aceste momente, mai mult ca niciodatã, PSD va trebui sã se implice pentru a schimba în mod real imaginea partidului ºi sã treacã la o ofensivã politicã adevãratã ºi mai ales creibilã.
În calitate de singurul partid al stîngii, PSD trebuie sã redevinã partidul celor mai mulþi oameni sãraci, demonstrînd aceasta prin modestia, devotamentul ºi curãþenia moralã a liderilor care îl reprezintã.
PSD îºi va apãra poziþia cîºtigatã de partid al stîngii, consolidîndu-ºi-o, dar totodatã îºi va apãra oamenii, primarii ºi consilierii prigoniþi de puterea portocalie, a cãrei incompetenþã ºi corupþie încep sã fie din ce în ce mai evidente. Ceea ce s-a întîmplat în Ucraina zilele trecute, dovedeºte cã toate alianþele portocalii au viaþã scurtã, cînd celelalte forþe politice îºi revin din rãtãciri.
Unii primari ºi consilieri PSD sînt discreditaþi sistematic de puterea actualã, prin mijloace imorale ºi nu de puþine ori ilegale, dar PNL ºi mai ales PD nu se dau în lãturi în a-i atrage pe aceºtia în rîndurile lor.
Paradoxal, PNL ºi PD acuzã primarii ºi consilierii PSD de corupþie, dar practicã cu aceeaºi asiduitate racolarea lor cu care vor sã-ºi îngroaºe rîndurile pentru a cîºtiga din nou puterea la viitoarele alegeri.
Racolarea practicatã de Alianþa DA nu este o operã benevolã de ecologizare a PSD-ului pentru cã astfel vom fi obligaþi sã acceptãm cã atît PNL, cît mai ales PD se vor transforma în azile pentru corupþii din PSD.

Articol afisat de 2425 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Deputat Ioan BIVOLARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective