Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãtaie pe slujbe

Bãtaie pe slujbe

• circa 1.200 de nemþeni s-au „bãtut“ pe 852 de posturi • 572 de persoane au fost selectate în vederea angajãrii, iar altele 44 au obþinut contracte de muncã •

Persoanele în cãutarea unui loc de muncã din judeþul Neamþ au afiºat un real interes pentru primul tîrg de job-uri din acest an. La Bursa locurilor de muncã, ce a avut loc ieri, 7 aprilie 2006, s-au prezentat aproape 1.200 de participanþi din tot judeþul, numãrul celor care au trecut pragul instituþiilor în care s-a desfãºurat manifestarea fiind cu mult peste aºteptãri. Agenþia Judeþeanã pentru Ocuparea Forþei de Muncã Neamþ a contactat, în vederea organizãrii tîrgului de locuri de muncã, nu mai puþin de 257 de agenþi economici din tot judeþul, 119 dintre aceºtia fiind din municipiul reºedinþã de judeþ. Din totalul celor anunþaþi de desfãºurarea evenimentului, doar 72 de firme au venit cu oferte de locuri de muncã. Au scos pe piaþã slujbe, în diverse domenii, 41 de societãþi comerciale din Piatra Neamþ, 23 se angajatori s-au prezentat la Tîrgu Neamþ, iar în Roman au venit cu oferte de posturi vacante numai 8 societãþi comerciale, deºi, iniþial, îºi anunþaserã prezenþa 10 societãþi comerciale. Firmele au propus nemþenilor 852 de job-uri, circa 600 în municipiul reºedinþã de judeþ. Alte 136 de posturi au fost pentru ºomerii romaºcani, iar cei în cãutarea unui loc de muncã, din oraºul de pe malul Ozanei, au avut la dispoziþie 122 de posturi vacante. Statistica întocmitã de AJOFM relevã faptul cã la prima ediþie, din acest an, a Bursei locurilor de muncã, s-au prezentat 1.198 de persoane: 650 la Piatra Neamþ, 350 la Roman ºi 168 la Tîrgu Neamþ. La finalul manifestãrii, 44 de nemþeni au obþinut contracte de muncã ferme, din care 5 cu studii superioare. De ieri, au intrat „în pîine“ doi ingineri chimiºti, un inginer constructor, un altul mecanic, patiseri, zidari, pedagogi, administratori ºi ºoferi. Alte 572 de persoane au fost selectate, în vederea angajãrii. Ar putea obþine noi locuri de muncã, dacã trec de proba de lucru, 310 pietreni, 200 de romaºcani ºi alte 62 de persoane din zona Tîrgu Neamþ.
ÃŽn general, au fost oferte în aproape toate domeniile de activitate. Manifestarea a avut loc în Piatra Neamþ - la Casa Armatei, la Roman a fost gãzduitã de cantina Grupului ªcolar „Vasile Sav“, iar în Tîrgu Neamþ, cei în cãutarea unei slujbe s-au prezentat la Casa de Culturã.
La ediþia de anul trecut a manifestãrii, au fost oferite peste 500 de posturi pe care s-au „bãtut“ circa 1.100 de nemþeni, o parte plecînd acasã cu promisiunea unui loc de muncã. Dintre participanþi, 385 au fost selectaþi în vederea angajãrii: 185 la Roman, 173 la Piatra Neamþ ºi doar 27 la Tîrgu Neamþ. Alte 26 de persoane au primit slujbe pe loc.

Articol afisat de 1800 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective