Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Varianta podului de la Roznov, în pericol

Varianta podului de la Roznov, în pericol

• ploile din ultimele zile au creat mari probleme variantei construite la Roznov • pe acest minipod s-a oprit circulaþia, ieri, pentru cîteva ore •

Conducerea Consiliului Judeþean Neamþ este îngrijoratã de starea variantei podului de la Roznov, construitã în toamna anului trecut, ºi care mai are puþin ºi ar putea fi luatã de ape. Ploile din ultimele zile au umflat mult aproape toate pîraiele din judeþ, iar unul dintre acestea, Calu Iapa, care se varsã în rîul Bistriþa la intrarea în oraºul Roznov, a ajuns sã aibã proporþii impresionante. Toate acestea au dus la crearea de probleme reale la varianta podului din Roznov, singura cale de legãturã între oraºul Roznov ºi comunele de peste Bistriþa, în care locuiesc aproape 30.000 de cetãþeni. Ieri, pentru a se putea interveni la consolidarea acestui pod nou, circulaþia rutierã a fost întreruptã pentru cîteva ore, urmînd ca, în funcþie de modul în care va evolua situaþia, varianta sã fie redeschisã circulaþiei, ori închisã pentru o perioadã mai lungã de timp. Soluþia alternativã de ajungere pe malul drept al Bistriþei, în comunele din zonã, este ocolirea cu 40 de kilometri, pe la podul din satul Frunzeni, din comuna Costiºa. „Aºteptãm viitura. Ni s-a transmis cã una va avea loc astãzi (ieri - n.r.), în jurul amiezii, ºi ne-am pregãtit pentru acest fenomen, în cazul în care vor apãrea probleme. Eu am fost, dimineaþã, la faþa locului ºi am vãzut cum se prezintã situaþia, care nu este deloc liniºtitoare. Pîrîul Calu Iapa are dimensiunile atît de mari, încît a ajuns sã fie ca Bistriþa, cînd curge normal“, a declarat vicepreºedintele Consiliului Judeþean Neamþ, Dumitru Badea. El a mai adãugat cã nu crede cã podul poate fi luat de apã, dar cã este posibil sã fie afectat serios, în cazul în care va creºte mult debitul rîului Bistriþa.
„La faþa locului au fost ºi mai sînt specialiºti de la Consiliul Judeþean, de la Inspectoratul pentru Situaþii de Urgenþã ºi ai constructorului. S-au luat, pînã acum, toate mãsurile necesare, pentru a preîntîmpina probleme, dar nu se ºtie niciodatã. S-a luat hotãrîrea sã stopãm traficul, pînã va trece pericolul. Acum, debitul Bistriþei este de 15 metri pe secundã ºi avem posibilitatea sã-l diminuãm pînã la 10 metri pe secundã, dacã este necesar“, a declarat Toader Mocanu, prefectul de Neamþ.
Reamintim cã varianta podului de la Roznov, care este singura cale de acces din acest oraº cãtre 6 localitãþi de pe malul celãlalt al rîului Bistriþa, a fost construit în toamna anului trecut, în momentul în care s-a închis circulaþia pe podul care a intrat în reabilitare. Pentru lucrãri, CJ Neamþ va trebui sã achite 800 milioane de lei. „Pãrerea mea este cã ºi-a fãcut treaba acest pod, mai ales dacã avem în vedere cã nu am plãtit suma necesarã construirii acestuia“, a adãugat Dumitru Badea.

Articol afisat de 1606 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective