Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Viitorii învățători și educatori, trimiși la facultate

Viitorii învățători și educatori, trimiși la facultate

• printr-o decizie a ministerului, profilul „pedagogic“ din cadrul liceelor de specialitate a fost desființat • pe viitor, învățătorii și educatorii vor trebui să fie absolvenți cu studii superioare • la Liceul Pedagogic „Gh.Asachi“ din Piatra Neamț, MEdC a aprobat 56 de locuri la specializările „instructor animator“ și „instructor pentru activități extrașcolare“ și nici unul la „pedagogie“ •

Ministerul Educației și Cercetării (MEdC) a hotărît să elimine specializarea „pedagogie“ din liceele pedagogice, trimițînd educatorii și învățătorii la facultate. Nu vor mai fi, în viitor, învățători și educatori cu studii medii. Potrivit Ministerului Educației, „actualmente, un profesor care predă la nivel gimnazial este pregătit prin studii de licență, cu durata de trei ani. (...) Pregătirea unui cadru didactic pentru învățămîntul preșcolar și primar se poate realiza prin același tip de traseu. Date fiind particularitățile de vîrstă ale copiilor cu care lucrează educatoarele și învățătoarele, evidențiem necesitatea unei pregătiri superioare celei dobîndite prin studiile liceale“.
Neaprobarea, pentru anul școlar 2006-2007, a cifrei de școlarizare la clasa a IX-a pentru profilul pedagogic, a determinat conducerea Liceului Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamț să înlocuiască această specializare cu „instructor animator“ și „instructor pentru activități extrașcolare“.
„Ministerul Educației nu a mai aprobat, pentru anul școlar 2006-2007, specializarea «pedagogie». În aceste condiții, am organizat cele două specializări: «instructor animator» și «instructor pentru activități extrașcolare». Avem 56 de locuri și 42 de elevi înscriși în zilele de 1 și 2 mai. Cele două specializări ar trebui să fie atrăgătoare, deoarece, pe lîngă calificarea obținută, viitorii absolvenți vor avea și pregătire în domeniul științelor umane. Ei vor fi asimilați personalului didactic auxiliar. Cele două specializări se regăsesc, în prezent, doar în cadrul școlilor speciale, dar cred că vor avea, în viitor, o acoperire mai largă - instructorul pentru activități extrașcolare va fi cel care, după terminarea orelor, va avea grijă ca elevii rămași în școală să-și facă lecțiile. Pentru anul școlar viitor, vrem să introducem și specializarea «mediator școlar», al cărui rol va fi, practic, de a deveni o punte de legătură între școală și comunitate“, a afirmat profesor Vasile Purice, directorul Liceului Pedagogic „Gheorghe Asachi“ Piatra Neamț.
La prima vedere, măsura pare binevenită: mai-marii învățămîntului au căutat să elimine specializarea „pedagogie“ din licee pentru a reduce diferențele de studii între cadrele didactice, acestea urmînd să aibă același nivel minim de pregătire: licența. Punînd în balanță, însă, nivelul - discutabil - de pregătire al unor unități de învățămînt superior abia înființate, cu bogata experiență profesională din cadrul liceelor pedagogice cu tradiție, este posibil ca măsura să nu fie foarte benefică.

Articol afisat de 4454 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective