Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Gropile „județene“, reparate de luni

Gropile „județene“, reparate de luni

Ultima întîlnire a conducerii Consiliului Județean Neamț, cu firmele care au obținut lucrări de reparații la drumurile județene din Neamț, va avea loc astăzi. Imediat după această întrevedere, vor fi semnate contractele de lucrări cu cele 10 societăți care au obținut lucrări din banii publici. „De luni, vor fi demarate lucrările și se va merge numai în teren, la muncă“, a declarat Dumitru Badea, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț.
Lucrările scoase, în această etapă, la licitație de CJ Neamț au o valoare totală de 31 de miliarde de lei (cu tot cu TVA). Această sumă este destinată intervențiilor prioritare la drumuri, după care va urma cea de a doua etapă, pentru care sînt pregătiți 81 miliarde de lei. „Suma pentru cea de a doua etapă de lucrări a rezultat din diferența pregătită, deja, de la 31 pînă la 100 de miliarde de lei, banii alocați din bugetul propriu pentru reparații de drumuri, la care se adaugă economiile făcute de domnul președinte Marcoci, de 12 miliarde de lei. Pentru această sumă, nu s-a mai achiziționat mașina la departamentul tehnic și s-a renunțat la cîteva echipamente de birotică. În cea de a treia etapă, mai avem încă aproape 80 miliarde de lei“, a adăugat Dumitru Badea.
Tot la capitolul bani pentru investiții în infrastructură, vicele CJ Neamț a menționat că fondurile pentru refacerea infrastructurii vor fi atrași din finanțări externe, renunțîndu-se, pe cît posibil, la împrumuturile bancare. „Am putea să împrumutăm bani de la bănci și să facem drumurile impecabile, dar județul ar rămîne îndatorat pe o lungă perioadă de timp“, a mai spus Dumitru Badea.
O altă lucrare supervizată de șefii CJ Neamț este cea de la podul de la Roznov. Însă, aceștia nu sînt mulțumiți de ritmul de execuție. „Noi, eu și domnul președinte Marcoci, am fost aproape zilnic la acest pod și am observat că disciplina lasă de dorit, existînd mulți timpi morți. Sper să se poată ține de cuvînt, iar lucrarea să fie terminată pînă în luna august“, a adăugat Badea.
Reamintim că, la licitație au fost scoase lucrări în valoare de 45 miliarde de lei, volumul cîștigat fiind de 31 miliarde de lei. Lucrările pe bani publici sînt împărțite între 10 firme.
Executivul județean a invitat la licitație toate firmele de construcții din Neamț, 20 cumpărînd caiete de sarcini. Dintre acestea, în competiție au intrat 14. După valoarea lucrărilor adjudecate, cea mai mare sumă va fi plătită societății Drupo - 5,3 miliarde de lei, următoarea pe listă fiind firma Ecotrans - cu 4,8 miliarde de lei. Firma TLSIT a cîștigat, la rîndu-i, lucrări în valoare de două miliarde de lei, iar General Construct - de 1,8 miliarde de lei, restul participanților obținînd lucrări de valori mai mici, de două-trei sute milioane de lei. Din competiție au ieșit Moldocor și Socin.

Articol afisat de 1188 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaționale Stiri Internaționale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective