Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ia mai toarnã-un pãhãrel...

Ia mai toarnã-un pãhãrel...

• doi nemþeni ºi-au dat în stambã în Penitenciarul Bacãu • deþinuþii de la camera de tineret s-au îmbãtat, apoi au incendiat douã saltele • nemþenii s-au crestat pe mîini cu o lamã • arestaþii au fãcut un amestec din fructe, pîine, zahãr, ketchup ºi aspirine, pe care l-au pus la macerat •

Deþinuþii din camera de tineret a Penitenciarului Bacãu au profitat din plin de alimentele primite de acasã, pe care le-au transformat într-un amestec care le-a luat minþile. Dupã ce, în urmã cu cîteva zile, au fãcut un amestec din fructe, pîine, zahãr, ketchup ºi aspirine, pe care l-au pus la macerat, joi seara, 22 iunie, dupã stingere, tinerii s-au apucat de bãut bãutura rezultatã. Apoi, în jurul orei 2, a început circul. Deþinuþii au incendiat douã saltele, în timp ce doi dintre ei s-au crestat pe mîini cu lama. „Au fost identificaþi ca instigatori Caluº Doºan, de 20 de ani, din Tîrgu Neamþ, ºi Mãdãlin Floricã Bucãtaru,19 ani, din Roman. Incendiul a fost stins cu extinctorul de cãtre supraveghetori. S-a demarat o anchetã amãnunþitã, în urma cãreia se vor lua mãsuri disciplinare care pot fi mustrare, izolare sau ridicare a unor drepturi. Acestea vor cîntãri greu în cazul unei eventuale cereri de liberare condiþionatã a celor doi“, a declarat, pentru Ziarul de Bacãu, Cornel Prejvara, comandantul Penitenciarului Bacãu. Caluº, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, era ºeful de camerã ºi fusese transferat la Bacãu de la Botoºani, din 17 mai 2006. Bucãtaru are de ispãºit o pedeapsã de trei ani ºi opt luni pentru tîlhãrie ºi a intrat în Penitenciarul Bacãu pe 11 noiembrie 2004. La începutul sãptãmînii trecute, el s-a mai tãiat cu lama, în semn de protest pentru cã urma sã fie transferat la alt penitenciar din þarã. Conducerea Penitenciarului Bacãu spune cã astfel de incidente nu s-au mai petrecut.

Cine-s „vitejii“
Cei doi deþinuþi, deºi au doar 20 de ani, au comis infracþiuni destul de grave. În 2003, Doºan Caluº a ajuns în faþa instanþei pentru cã a sustras diverse bunuri ºi bani dintr-un magazin din Humuleºti. Minorul a fost condamnat la ºase luni de închisoare, dar i s-au adãugat un an ºi ºase luni de la o pedeapsã anterioarã, la care s-a revocat suspendarea executãrii.
ÃŽn octombrie 2004, Constantin Petcu ºi Mãdãlin Bucãtaru, pe atunci în vîrstã de 17 ani, erau arestaþi pentru cã, la adãpostul întunericului, au sãvîrºit o tîlhãrie deosebit de violentã. Fapta s-a petrecut pe 9 octombrie, în Cartierul „Favorit“. Atunci, mai multe persoane au sesizat cã, pe strada Sucedava, în apropierea intersecþiei cu varianta E 85, se aflã cãzut un bãrbat care prezenta urme de sînge în zona capului. Dupã ce a fost consultatã, victima, Gheorghe T., în vîrstã de 30 de ani, a fost transferatã la Clinica de Neurochirurgie Iaºi, cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral acut deschis, comã de gradul II - III. Lucrãtorii Poliþiei au stabilit cã romaºcanul a fost victima unei agresiuni comise în scop de jaf, în scara blocului în care locuieºte. El a fost lovit de cei doi tineri, care l-au deposedat de bunurile personale pe care le avea asupra sa, respectiv telefonul mobil, un pachet de þigãri ºi bani. ÃŽn timp ce oamenii legii se documentau în legãturã cu infracþiunea menþionatã, la o distanþã de aproximativ 75 de metri au fost observaþi cîþiva tineri care încercau sã se facã nevãzuþi cu ajutorul unui autoturism Nissan.
ÃŽnainte de aceastã infracþiune, în 2002, procurorii romaºcani îl trimiteau în judecatã pe Mãdãlin Bucãtaru pentru furt calificat. ÃŽn urma anchetei efectuate, s-a stabilit cã, în seara de 9 decembrie 2002, minorul se întorcea de la un club de internet ºi, în drum spre casã, a observat cã Mihai L. ºi-a parcat autoturismul în faþa magazinului „Nimero“, fãrã sã încuie portiera. A intrat în maºinã ºi a furat de pe una dintre banchete o sacoºã cu produse de patiserie ºi o servietã „Diplomat“. Adolescentul a fugit cu „prada“ pe malul rîului Moldova, unde, dupã ce a mîncat tot ce a gãsit în sacoºã, a deschis geanta. Dezamãgit cã nu gãsise în interiorul genþii decît chitanþiere, facturi ºi ºtampile, tînãrul le-a dat foc.

Articol afisat de 1902 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dan SOFRONIA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective