Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Promovabilitate ridicată la testele naționale

Promovabilitate ridicată la testele naționale

• ieri, la ISJ nu erau centralizate rezultatele de la capacitate, dar promovabilitatea este mare, avîndu-se în vedere că subiectele au fost accesibile

Marile emoții ale absolvenților de clasa a VIII-a au trecut odată cu afișarea rezultatelor la examenul de capacitate. Toate centrele de examen au fost luate cu asalt, încă de dimineață, de copiii care, săptămîna trecută, au fost în focul examenelor, ori de părinții lor. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Neamț nu știau, ieri la prînz, procentul de promovabilitate la testele naționale, dar acesta este foarte mare. Cei nemulțumiți de nota primită, ori de faptul că au ajuns „sub linie“ au putut face contestații între orele 16 și 20, la secretariatele centrelor de testare. Candidații au putut contesta numai notele acordate propriilor lucrări. Rezultate vor fi anunțate joi, 29 iunie, pînă la orele 16. Un candidat este considerat „reușit“ dacă obține cel puțin nota 5 la fiecare dintre disciplinele la care a susținut examen: limba și literatura română, matematică, istorie și geografie. Elevii care vor obține, la cel puțin una dintre probe, o notă mai mică decît 5, sînt considerați „respinși“. Media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la cele 3 teste naționale. Candidații care nu au fost prezenți la cel puțin una dintre probele testelor naționale sînt considerați neprezentați.
În cazul în care la rezultatele contestațiilor se constată diferențe mai mari de 1,50 puncte - în plus sau în minus între nota inițială și nota obținută la contestații, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va analiza situația în termen de 30 zile de la terminarea contestațiilor, consultînd profesorii evaluatori din ambele comisii (cea din centrul zonal de evaluare și de la contestații) și va decide sancționarea celor vinovați.
6.265 de absolvenți care au frecventat, anul acesta, cursurile clasei a VIII-a au intrat în focul examenelor, la începutul săptămînii trecute. În ultimul an școlar, au frecventat clasa a VIII-a 6.736 de elevi, dar 471 nu au intrat în examene datorită corigențelor, a situațiilor școlare neîncheiate, ori pentru că s-au considerat nepregătiți. Din cei 6.265 de candidați, 43 sînt de etnie romă, iar 345 de absolvenți au terminat clasa a VIII-a în anii anteriori. Româna și matematica au fost materii obligatorii la susținerea capacității, în vreme ce istoria și geografia au fost la alegere. Pentru susținerea testelor la istorie au optat 1.163, iar la geografie - 5.102. Candidații concurează pentru a ocupa cele 147 de clase de liceu și 84 de arte și meserii.

Articol afisat de 1558 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de florinescu la data 26.06.2006 07:23
Cred ca ati (da, "ati") tras concluzii pripite.
Subiectele au fost accesibile? Pentru cine? Poate pentru elevi preocupati de viitorul lor...daca veti cerceta putin listele afisate deja pe la centre, descoperiti ca procentele se invart undeva sub 70%.Oricum trebuie sa va dau dreptate...Promovabilitatea e ridicata..Scazuta va fi cand procentul va fi sub 50%.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective