Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Podul ucigaº

Podul ucigaº

• podul de peste pîrîul Tisa din satul Cracãul Negru s-a rupt vineri searã, la trecerea unui autocamion încãrcat cu lemne • aproape toatã încãrcãtura din remorca rãsturnatã a cãzut peste doi copii • Claudiu Humã, în vîrstã de 10 ani, a fost îngropat de viu ºi a murit asfixiat • pãrinþii acestuia ºi sãtenii din localitate îl acuzã pe primar cã nu a consolidat podul, aºa cum a a promis în campania electoralã •

Starea mai mult decît proastã a infrastructurii rutiere din judeþ genereazã tragedii. Podul de peste pîrîul Tisa, care s-a rupt vineri seara, 23 iunie, în satul Cracãul Negru, sub greutatea unui autocamion a cãrui remorcã era plinã cu buºteni, a provocat un groaznic accident, soldat cu moartea unui copil în vîrstã de 10 ani ºi rãnirea gravã a altuia. Practic, la trecerea autocamionului marca Roman, condus de cãtre Dumitru T., în vîrstã de 57 de ani, din comuna Sãveni, judeþul Botoºani, un buºtean cu diametrul de circa 40 de centimetri, de pe marginea aºa-zisului pod, a provocat balansul remorcii. Aceasta s-a rãsturnat pe o parte ºi aproape toatã încãrcãtura de lemne a cãzut ºi a îngropat de vii doi copii care se jucau în apropierea podului.
Prins ºi strivit sub lemne, neavînd posibilitatea sã se salveze, Claudiu Humã a murit instantaneu, iar Andrei Andriºoaia, de 12 ani, a suferit traumatisme care au necesitat îngrijiri medicale. Deºi cadrele medicale ale Serviciului Judeþean de Ambulanþã Neamþ au ajuns în cel mai scurt timp posibil la locul accidentului, l-au transportat repede pe Andrei Andriºoaia la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, dar, din pãcate, nu au mai putut face nimic pentru salvarea lui Claudiu, care se afla de mai mult timp în stop cardio-respirator.
Trupul neînsufleþit a fost transportat la morga Spitalului Tîrgu Neamþ. Necropsia efectuatã ieri a arãtat cã decesul a fost provocat de asfixia mecanicã prin compresie toraco-abdominalã. Cu alte cuvinte, copilul nu a mai putut respira din cauza greutãþii lemnelor. De altfel, la necropsie au mai fost evidenþiate fracturarea mai multor coaste ºi piciorului stîng, precum ºi un traumatism cranio-cerebral acut deschis. Trupul lui Claudiu a fost, ieri, ridicat de la morgã ºi adus acasã de cãtre tatãl lui, Dinu Humã, care, de durere, nu mai avea nici lacrimi ca sã-ºi plîngã bãiatul. Nesuportînd sã îºi vadã copilul în sicriu, bãrbatul ieºise, ieri, pe uliþa satului ºi s-a oprit pe podul rupt. „Nu-mi vine sã cred ce s-a întîmplat. Nu pot sã mã obiºnuiesc cu ideea cã nu o sã îl mai am niciodatã lîngã mine pe Claudicã. Vineri seara, cînd s-a întîmplat accidentul, eu nu eram acasã, tocmai mã întorceam cu maºina de la Piatra. M-a sunat Bogdan, bãiatul cel mare, ºi mi-a spus sã vin repede, cã s-a rãsturnat o maºinã de lemne peste Claudicã. M-am uitat la ceas, ºi exact în 15 minute am ajuns acolo. Cu toate cã era adunatã o grãmadã de lume, nimeni nu a pus mîna sã îl scoatã pe bãiat de acolo. Am dat deoparte lemnele de peste el, l-am luat în braþe, dar nu mai respira. Toþi vecinii au început sã strige la mine sã chem Poliþia ºi sã îl aduc pe criminal, adicã pe primarul Andriºoaia, sã vadã ce a fãcut. I-am spus de nu ºtiu cîte ori sã facã un spaþiu de joacã pentru copii, cã slavã Domnului avem destul teren pentru asta. Tot zicea da, da, dar nu a fãcut nimic “, spunea ieri, cu glasul sugrumat de durere, tatãl lui Claudiu, Dinu Humã.

Promisiuni electorale neonorate de primarul Andriºoaia
De altfel, dupã cum spuneau ieri sãtenii din Cracãul Negru, primarul Vasile Andriºoaia nu ºi-a respectat o promisiune fãcutã în campania electoralã din 2004. „Una dintre minciunile lui electorale a fost cã va face un pod ca lumea peste Tisa. Dupã cum se vede, nu l-a fãcut, iar ploile care au fost în ultimii ani au fãcut ca buºtenii de pe margini sã putrezeascã. Pe podul ãsta trec, zilnic, zeci de maºini grele, de la pãdure, încãrcate cu tone de lemn, trec autobuze de cãlãtori ºi alte maºini. Drumurile sînt ºi ele ca vai de capul lor, cã nu a mai turnat nimeni un petec de asfalt, de ani de zile. Dacã îl întrebi pe primar de ce nu face nimic, spune cã nu i se dau bani de la judeþ. Pãi dacã nu e în stare sã aducã bani în comunã, sã fie gospodar ºi sã îºi respecte promisiunile, sã lase pe altul“, vociferau plini de obidã sãtenii din Cracãul Negru, conºtienþi de faptul cã tragedia care s-a abãtut peste familia Humã ar fi putut lovi pe oricare dintre ei.
Familia Humã mai are încã în bãiat de 12 ani ºi o fetiþã de 1 an ºi trei luni. „Parcã e un fãcut sã ne ia Dumnezeu copiii. Trebuia sã mai avem acum un bãiat de 15 ani, care a murit la patru luni, de bronhopneumonie. Acum, mi l-a luat pe Claudicã, sufletul meu ºi cel mai cuminte ºi mai liniºtit copil. Era ºi foarte harnic ºi foarte priceput la de toate, îndemînos la treabã. Doar atunci seara, cînd s-a întîmplat nenorocirea, venise de la prãºit, de la soacrã-mea. Dar, ca de obicei, cînd ºtia cã trebuie sã vin acasã, a stat ºi m-a aºteptat în drum. A fost ultima datã“, a ºoptit ca pentru sine, tatãl îndoliat.
Soþii se pregãtesc sã îºi înmormînteze fiul cel mic marþi, 27 iunie. Ieri, primarul Andriºoaia nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzele sãtenilor. Acasã nu era nimeni, iar telefonul mobil era închis.

Articol afisat de 2100 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective