Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zile de sărbătoare la Piatra Neamț

Zile de sărbătoare la Piatra Neamț

• Zilele Municipiului au cuprins o largă paletă de manifestări • cel mai longeviv și cel mai tînăr cuplu din Piatra Neamț au primit premii din partea Primăriei • nume sonore le-au cîntat pietrenilor care au mers pe Cîrlomanu •

Week-end-ul trecut a fost unul aglomerat în Piatra Neamț, avînd loc foarte multe manifestări dedicate Zilelor Municipiului. Întrucît startul acțiunilor cu greutate s-a dat de vineri seara, primarul Gheorghe Ștefan a fost cel care a adresat cuvîntul solemn de deschidere a acestora, în cadrul ședinței de Consiliu Local care s-a ținut pe 23 iunie, la ora 17, la Curtea Domnească, lîngă Turnul lui Ștefan cel Mare. După urările adresate de edilul-șef tuturor pietrenilor intrați în sărbătoare, porumbei albi și-au luat zborul, din mijlocul celor adunați la deschiderea oficială a Zilelor Municipiului, și zeci de baloane umplute cu heliu s-au ridicat spre cer. Apoi, au luat cuvîntul primarii de Orhei și Hliboca, orașe cu care municipiul de la poalele Pietricicăi este înfrățit de mulți ani.

Premii pentru cupluri speciale
Conducerea Primăriei Piatra Neamț a ținut să facă remarcate cîteva cupluri din localitate, oferindu-le cadouri și flori. Cel mai longeviv cuplu din Piatra Neamț, Ioana și Dumitru Șerban, a aniversat șapte decenii de la data căsătoriei, conducerea Primăriei Piatra Neamț răsplătindu-le statornicia cu un premiu în bani - cinci milioane de lei, flori și mici atenții. Cei doi soți au precizat că numai dragostea și înțelepciunea i-au ajutat să depășească greutățile vieții. Daniela Bîgu și Dan Vasile Bordea au devenit soți în același cadru festiv al ședinței Consiliului Local, ofițer de stare civilă fiindu-le chiar primarul Gheorghe Ștefan. Pentru hotărîrea lor de a-și uni destinele, au primit din partea Consiliului Local un premiu de cinci milioane de lei, un cadou, iar mireasa - un buchet de flori. O altă familie cadorisită de autorități este familia Jitaru, care are cinci copii, dintre care patru elevi și unul student. În ciuda lipsurilor financiare și a problemelor de sănătate, soții Jitaru pun mai presus de toate educația copiilor. Și aceștia au primit un premiu în bani - cinci milioane de lei, un cadou și flori. Alți cinci milioane de lei au fost împărțiți, pe din două, de locatarele din cartierul Speranța - Maria Netu, din blocul F3, și Felicia Crețu, din F1, pentru atitudinea civică deosebită de care dau dovadă atît ele, cît și familiile lor.

Pregătiri în tot orașul
Pe spațiile verzi din localitate, în parcuri și părculețe au fost amplasate, de la începutul săptămînii trecute, ornamente florale, formate din trunchiuri de copaci scobite, în care au fost așezate flori de grădină, cu petale de toate culorile. Pe stîlpii care asigură iluminatul public au fost fixate suporturi pe care sînt așezate cîte patru sau șase ghivece cu flori curgătoare.
În semn de sărbătoare, pe stîlpii de înaltă tensiune au fost fixate steaguri - ale României, Uniunii Europene și municipiului Piatra Neamț. Încă de joi, 22 iunie, în spatele Magazinului Winmarkt Petrodava s-a deschis expoziția de flori, iar vineri, la ora 9, s-a dat startul jocurilor sportive în Ștrandul Municipal. La 10, s-a
deschis „Expodidactica“, ediția a II-a, la Colegiul Național „Petru Rareș“, în cadrul manifestării avînd loc premierea olimpicilor, a cîștigătorilor „Topschool“ și momentul Liceului de Artă „Victor Brauner“, cîștigător la secțiunea artistică a liceelor. Tot vineri, înainte de prînz, a avut loc Expoziția „Obiecte de port și vestimentație din cultura Sântana de Mureș“, la Muzeul de Istorie și Arheologie, iar seara - ședința festivă a Consiliului Local Piatra Neamț, în Scuarul Curții Domnești.
Vineri, sîmbătă și duminică au avut loc, pe Dealul Cîrlomanu, concerte susținute de nume sonore din muzica dance și populară. Vineri, a susținut un recital de muzică populară Daniela Condurache, după care a urmat o gală a șlagărelor susținută de Gheorghe Gheorghiu și Corina Chiriac. Au apărut pe scenă și Vasile Muraru și Nae Lăzărescu, iar aproape de ora 22, au cîntat Pepe, Andra, Trident. La miezul nopții, Proconsul a susținut un recital live, care a fost urmat de o discotecă în aer liber.
Sîmbătă seara, a cîntat Laura Lavric, de la 18.55, la 20.30 - Cătălin Crișan și Mădălina Manole, după care Mihai Trăistariu a primit diploma de „Cetățean de Onoare“ al municipiului Piatra Neamț. Au mai concertat Uni-k și Fly Project, iar SC Urban a organizat, de la 22.30, un foc de tabără. Compact a susținut un recital live, iar seara s-a terminat cu o discotecă în aer liber. În ultima zi de sărbătoare, pe Dealul Cîrlomanu au cîntat Maria Dragomiroiu și Mirela Pană, de la 19.30 au urcat pe scenă Mirabela Dauer și Gabriel Dorobanțu, de la 21 - Cătălin Măruță i-a prezentat pe 3-rei Sud-Est și Ana Lesko. Începînd cu 22.30, formațiile Hara și Direcția V au susținut recitaluri live, urmate, de asemenea, de discotecă.
La miezul nopții, s-au închis oficial manifestările cu un foc de artificii.

Articol afisat de 1736 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective