Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

12 miliarde din fetiþe ºi droguri

• judecãtorii Tribunalului Neamþ urmeazã sã decidã cît vor sta dupã gratii doi periculoºi traficanþi de sex • aceºtia îºi „convingeau“ victimele sã se prostitueze cu pistolul, droguri, pumnii, ameninþãri cu tãierea degetelor • reþeaua a fãcut zeci de victime • la domiciliul lui Ioan Butnariu au fost gãsiþi precursori de droguri •

Ioan Butnariu ºi Radu Mugurel Bãlãu, din Roman, au fost trimiºi în judecatã de procurorii Biroului Teritorial Neamþ al Direcþiei de Investigare a Infracþiunilor de Criminalitate Organizatã ºi Terorism (DIICOT), pentru sãvîrºirea infracþiunilor de trafic de persoane ºi deþinere ilegalã de precursori de droguri. Cei doi, în complicitate cu Petru Cãtãlin Bãlãu, fratele lui Radu Mugurel, încã de negãsit, au pus la cale o reþea internaþionalã de prostituþie, obþinînd, toþi, circa 330.000 de euro (aproximativ 12 miliarde de lei, n. red.). ÃŽn plus, procurorii DIICOT au gãsit, în momentul percheziþiei domiciliare, la Ioan Butnariu, 153 de comprimate de efedrinã, substanþã fãcînd parte din categoria precursorilor utilizaþi la fabricarea drogurilor. ªocant este modul în care cei trei, fãrã pic de milã, au exploatat sexual 17 tinere, unele minore, în Germania, Italia ºi Spania, fetele fiind lovite, ameninþate, sechestrate ºi chiar drogate, pentru a „produce“ bani. Reþeaua a fost anihilatã în decursul acestui an, procurorii stabilind cã Butnariu ºi fraþii Bãlãu ºi-au desfãºurat activitatea cea mai profitabilã în perioada anilor 2002-2004. Despre primul dintre aceºtia, oamenii legii au descoperit cã, în calitate de patron la SC Sadida Com SRL, a început sã aibã probleme financiare, motiv pentru care a început sã facã transporturi internaþionale de persoane „la negru“. Astfel, Ioan Butnariu a aflat cã se poate cîºtiga bine vînzînd sex. Bãrbatul a traficat, în total, ºapte fete, dintre care douã minore, procurorii menþionînd cã, în realitate, numãrul victimelor este mult mai mare, dar unele nu au putut fi identificate. Romaºcanul promitea locuri de muncã bine plãtite în strãinãtate (damã de companie, debarasoare, menajerã, etc.) unor tinere naive sau cu obligaþii financiare, promiþîndu-le cã nu vor fi puse sã practice prostituþia. De regulã, în ciuda promisiunilor, Butnariu le ducea pe victime, cu autoturismul sãu, Audi A6, înmatriculat NT 04 WAO, direct în Germania, unde, cu ajutorul acoliþilor, le ameninþa cu bãtaia ori cu pistolul, pentru a se prostitua în oraºe ca Hamburg, Halle sau Reidemburg. Fetele, cãrora le erau reþinute actele, primeau sume modice ºi pumni ºi picioare cînd „ridicau glasul“. Butnariu a acþionat ºi în colaborare cu soþia sa, Coca, stabilitã în oraºul italian Voghera, unde a dus o tînãrã în vîrstã de 19 ani. ÃŽn acea casã, se pare, mai erau ºi alte victime ale traficantului. Cînd nu a mai putut „lucra“ sã „plãteascã datoriile pentru transport“, fata s-a revoltat, iar Coca ºi-a chemat soþul din þarã, care a zvîntat-o în bãtaie pe tînãrã.

Minorã violatã
O minorã a trecut prin clipe de coºmar în Zaragoza - Spania, unde credea cã va lucra ca menajerã. Ajunsã pe mîna unor complici ai romaºcanului, aceasta a fost servitã cu o cafea, în care erau turnate, probabil, droguri, dupã care a fost violatã de patru „clienþi“. Fata a fost exploatatã sexual pînã cînd rudele din þarã au fãcut presiuni asupra lui Butnariu, iar acesta a dat ordin sã fie trimisã acasã. Adolescenta a fost preluatã din Ploieºti de romaºcan, care a abandonat-o pe un cîmp, fãrã acte, ameninþînd-o cu moartea. Tot la Zaragoza, proxenetul a vîndut o tînãrã, cu 2.000 de euro, unui alt cunoscut interlop romaºcan, „Motan“, în cele din urmã fata fiind exploatatã trei luni, „producînd“ 40.000 de euro. Legat de precursorii drogurilor, magistraþii au aflat cã acestea fuseserã procurate de la un magazin de articole sportive din Iaºi, deºi a fost gãsitã ºi o prescripþie medicalã de la medicul de familie, pentru acelaºi medicament, efedrina. Nu poate fi exclusã posibilitatea existenþei unei reþele interjudeþene, axatã pe un asemenea trafic.
Fraþii Bãlãu au acþionat „în tandem“ cu Butnariu, deºi, la un moment dat, se pare cã între aceºtia au apãrut tensiuni, legate de banii luaþi de la fete. Mugurel Radu Bãlãu a acþionat la fel ca Ioan Butnariu, însã acesta a spus unor victime, de la început, ce le aºteaptã, dupã care a reuºit sã le „convingã“ sã le ducã în Germania. Aici, aceeaºi reþetã: bãtãi, ameninþãri cu tãierea degetelor ºi luni întregi de prostituþie. Procurorii au descoperit pãþaniile a patru dintre fete. Petru Cãtãlin Bãlãu, ce va fi judecat în lipsã, a fãcut „oficial“ ºase victime. ÃŽn aceeaºi cauzã a mai fost cercetatã o persoanã, care a fost scoasã de sub urmãrire, întrucît, în cele din urmã, s-a stabilit cã nu a participat, efectiv, la faptele traficanþilor. La acest bãrbat au fost gãsite, la percheziþie, cartuºe de vînãtoare, provenite, de fapt, de la niºte amici, din þarã, ca „amintire“ dupã o partidã de vînãtoare, la care a participat ca... bucãtar.
De menþionat cã cinci dintre tinerele care sperau la un trai mai bun ºi au ajuns prostituate nu s-au constituit pãrþi civile în cauzã. Alte ºase fete vor daune în valoare totalã de circa 150.000 de euro. Instanþa urmeazã a dispune confiscarea, de la Ioan Butnariu, a sumei de 163.500 de euro ºi a 20 milioane de lei, iar de la Mugurel Radu Bãlãu a 167.500 euro, bani despre care se considerã cã provin din exploatarea victimelor. La acþiunea DIICOT, întreprinsã pe 2 martie, în mai multe locuinþe din Roman, pentru prinderea învinuiþilor, au fost gãsiþi, la Butnariu, 50 milioane de lei, pe care a fost pus sechestru, la fel ca ºi pe maºina Audi, înmatriculatã NT 04 WAO.

Articol afisat de 3083 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective