Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 28 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Italia ºi Ucraina, calificãri fãrã strãlucire în sferturile CM

Italia ºi Ucraina, calificãri fãrã strãlucire în sferturile CM

• cele douã echipe se vor duela în meci direct pentru un loc în semifinale

Italia ºi Ucraina se vor duela în meci direct pentru un loc în semifinalele Cupei Mondiale de Germania, însã calificãrile lor în aceastã fazã a sferturilor de finalã au fost neapreciate. Ambele formaþii ºi-au cîºtigat prezenþa în sferturi în urma unor lovituri de penalitate.
Italia nu a jucat mai nimic, ca de obicei, într-un meci de calificare împotriva Australiei, echipã mult mai slab cotatã decît puterea europeanã. Elevii lui Lippi ºi-au creat cîteva ocazii de gol în prima jumãtate a confruntãrii, dar portarul australian a parat la încercãrile adversarilor de a marca. Italia a stat pe metereze, iar în ofensivã a încercat prin contraatacuri tãioase sã marcheze. Schwarzer a fost eroul „cangurilor“ la ocaziile mari ale lui Gilardino ºi Toni, vîrfurile naþionalei Italiei, în timp ce Buffon a rãmas fãrã gol primit. Repriza secundã a început cu o mare gafã a arbitrului spaniol Luis Medina Cantalejo. La o intrare mai tare a lui Materazzi la Bresciano, spaniolul a scos din buzunar cartonaºul roºu, deºi italianul merita doar galben. A început apoi o dominare sterilã a australienilor. „Cangurii“ au dovedit de ce nu au avut pînã acum prezenþe prea consistente la mondiale, jucînd parcã la trecerea timpului deºi au avut un om în plus pe teren aproape 40 de minute. Europenii au reuºit în minutele de prelungire un contraatac la care vîrf de lance a fost fundaºul stînga Grosso. Acesta a trecut de un fundaº din faþa sa, a intrat în careu, l-a „trîntit“ pe Neil, iar acesta l-a împiedicat cu corpul pe italian sã continue faza. Grosso a ºtiut sã cadã, Medina Cantalejo, aflat în poziþie foarte bunã, s-a lãsat impresionat, iar Totti a dus Italia în sferturi în urma unui ºut puternic de la 11 metri.
Ucraina, echipã ajunsã pentru prima datã în istorie la o ediþie a CM, a devenit revelaþia întrecerii din Germania, dupã ce a reuºit sã urce pînã în faza sferturilor de finalã. Ultima victimã a est-europenilor a fost Elveþia, însã diferenþa între aceste douã formaþii cotate cu ºanse mici la titlul mondial s-a fãcut prin executarea loviturilor de departajare. Pînã în acel moment critic, aproape nimic nu a fost de notat în toate cele 120 de minute de joc. Singurele momente interesante au fost la execuþiile lui Shevchenko ºi Frei, care au nimerit doar barele porþilor adverse. Restul a reprezentat un joc în care nimeni nu a riscat, nimeni nu a dat importanþã realã fazelor ofensive ºi în care duelurile puternice, la mijlocul terenului, au fost într-un numãr foarte mare. ªi tribunele au simþit jocul anost din teren, astfel cã atmosfera nu a fost atît de incendiarã ca la majoritatea celorlalte partide disputate la CM din Germania.
Primul executant al loteriei loviturilor de departajare a fost Shevchenko, starul lui Chealse ratînd. A parat apoi Shovkovkyi ºutul lui Streller, a marcat Milevski pentru Ucraina, iar Barnetta a nimerit bara. Rebrov a înscris pentru 2-0, Shovkovkyi a blocat ºutul lui Cabanas, iar Gusiev a trimis Ucraina în sferturi ºi Elveþia acasã.

Articol afisat de 1476 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective