Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 28 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alina Militaru, maximum la licenþã

• sportiva pietreancã a obþinut nota 10 • atleta se pregãteºte pentru Campionatul european de atletism în aer liber •

Alina Militaru, sportivã care are dublã legitimare, la CS Ceahlãul Piatra neamþ ºi Rapid Bucureºti, a reuºit sã ia notã maximã la examenul de licenþã. Pietreanca a terminat astfel cu brio Facultatea de Sport din cadrul Universitãþii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaºi. Ion Iorga, antrenorul sãritoarei în lungime din Piatra Neamþ, a precizat cã eleva sa are posibilitatea în prezent de a se gîndi numai la participarea la viitoare ediþie a Campionatului European de atletism în aer liber. „Alina a terminat cu bine examenul de licenþã ºi mã bucur pentru ea, deoarece ºtiu cã a muncit mult pentru a face o lucrare de licenþã foarte bunã. Acum se aflã în situaþia de a fi mai relaxatã ºi de a privi cu mai multã degajare perioada de pregãtire care vine ºi concursurile care sînt în programul imediat urmãtor. Sperãm sã reuºim performanþe frumoase la competiþiile din lunile iulie ºi august, la care intenþionãm sã ajungem“, a declarat Ion Iorga, antrenorul Alinei Militaru.
Atleta pietreancã, împreunã cu tehnicianul sãu, va pleca la Poiana Braºov pentru pregãtirea programatã de Federaþia Românã de Atletism. Acolo se vor aduna numai membrii lotului tricolor care vor face deplasarea la europenele din Suedia, din luna august. Se va sta în Poiana Braºov pînã la plecarea spre Göteborg, viitoarea gazdã a Campionatelor Europene, între 7 ºi 13 august. „Ne vom antrena în Poiana Braºov, dupã care între 24 ºi 26 iulie vom participa la Campionatele Naþionale de atletism ale României, care vor avea loc la Bucureºti. Oricum, baremul pentru participare la europene este deja îndeplinit, aºa cã nu ne gîndim acum decît la pregãtirea cît mai bunã a concururilor care urmeazã“, a declarat Ion Iorga.
În aceastã varã, sãritoarea în lungime din Piatra Neamþ a înregistrat deja un succes, în afara celui ºcolar. A cîºtigat un loc I în proba în care s-a consacrat la Campionatele Internaþionale de atletism ale României, care au avut loc la Bucureºti pe 10 ºi 11 iunie. Pietreanca a obþinut cea mai bunã performanþã a probei, cu o sãriturã care a mãsurat 6,55 metri, la fel ca sportiva clasatã pe locul II, Adina Anton, de la CS 1 Piteºti - Dinamo Bucureºti. Conform regulamentului, diferenþierea s-a fãcut prin compararea celorlalte rezultate. Alina Militaru a cîºtigat locul întîi datoritã faptului cã a II-a sa performanþã a mãsurat 6,52 metri, în timp ce Adina Anton a avut o sãriturã de 6,48 metri. La întrecerea amintitã, locul III a fost ocupat de Viorica Þãgãu, sportivã legitimatã la CSM Sfîntu Gheorghe ºi Rapid CFR Bucureºti, care a sãrit numai 6,53 metri.

Articol afisat de 1650 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective