Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Analize hematologice incomplete la Spitalul Judeþean

Analize hematologice incomplete la Spitalul Judeþean

• laboratorul unitãþii nu a lucrat, în ultimele zile, anumite analize, pentru cã nu are reactivi • lipsa acestora este cauzatã de niºte asperitãþi legate de o licitaþie recent organizatã •

Laboratorul de Hematologie al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ se aflã, de douã zile, în imposibilitatea de a efectua cîteva analize foarte importante în diagnosticarea pacienþilor, deoarece unitatea nu mai are reactivii necesari. Criza de reactivi nu se datoreazã în nici un caz neglijenþei celor care fac aprovizionarea celei mai mari unitãþi sanitare din judeþ, nici neplãtirii la timp a furnizorului, ci unui complex de împrejurãri mai special.
Pe 12 iunie, Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ a organizat licitaþie eletronicã pentru desemnarea unui furnizor de reactivi pentru analize. ÃŽn urma acestei proceduri de achiziþionare a acestui tip de serviciu, care a avut ca principal criteriu de alegere cel mai mic preþ, firma „Top Diagnostic“, din Bucureºti, furnizorul cu care s-a colaborat în 2005 ºi în primele patru luni ale acestui an, a pierdut, iar cîºtigãtoare a ieºit firma „Haemolab“ din Tîrgu Mureº. ÃŽn consecinþã, firma perdantã a contestat rezultatul licitaþiei ºi, cum dupã expirarea contractului cu Spitalul Judeþean, nu a fost încheiat act adiþional, unitatea sanitarã nu a mai putut achiziþina reactivi de la aceasta.
Între timp, problema cu constestaþia s-a rezolvat, dar spitalul nu mai are reactivi. Pînã cînd noul furnizor va semna contractul cu spitalul ºi va livra reactivii, mai sînt necesare cîteva zile.
„Este adevãrat cã am rãmas descoperiþi din punct de vedere al reactivilor ºi, o zi, laboratorul nu a putut lucra anumite analize. Datã fiind situaþia în care sîntem acum, am apelat la bunãvoinþa domnului Botez, patronul de la «Micromedica», ºi am împrumutat de la el reactivii de care avem nevoie, pentru a putea lucra mãcar în regim de urgenþã anumite analize esenþiale în investigarea unor cazuri speciale. Este vorba despre glicemie, creatininã, ionogramã, determinãri foarte importante în cazuri de urgenþã. Sperãm ca, în cîteva zile, situaþia sã se rezolve. Am luat legãtura cu firma «Haemolab» ºi aºteptãm ca reprezantanþii acesteia sã vinã, sãptãmîna viitoare, sã ne aducã reactivii de care avem nevoie, sã desigileze analizoarele pe care lucrãm ºi sã ne instaleze noul program, ca sã ne putem face treaba ca lumea. Din discuþiile purtate cu conducerea noului furnizor de reactivi, am înþeles cã reprezentantul lor vine luni, aºa cã, din acea zi, sau cel tîrziu de marþi, activitatea laboratorului va reintra în normal“, a precizat doctorul Stelian Ghiþã, manager al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.

Articol afisat de 1830 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective