Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 3 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Locuinþe subvenþionate pentru tineri

tinerii cãsãtoriþi în vîrstã de pînã la 35 ani pot primi de la stat 20% din preþ, pentru locuinþele ridicate cu credit ipotecar, chiar dacã nu sînt realizate prin ANL

În ºedinþa de Guvern de sãptãmîna trecutã, executivul a aprobat acordarea de subvenþii pentru tinerii cãsãtoriþi în vîrstã de pînã la 35 ani, precum ºi pentru alte categorii de persoane expres menþionate în vederea construirii de locuinþe. Astfel, vor fi beneficiari ai ajutorului dat de stat ºi persoanele rãmase fãrã adãpost în urma avarierii grave sau distrugerii locuinþelor ca urmare a unor calamitãþi naturale sau a dezastrelor, persoanele evacuate pentru cã locuinþele lor sînt expuse unui risc major de natura alunecãrilor de teren, seisme precum ºi cei rãmaºi fãrã locuinþã în urma retrocedãrilor imobilelor ce fac obiectul unor legi de restituire cãtre foºtii proprietari.
Pînã anul trecut, se acordau subvenþii numai celor care construiau locuinþe cu credit ipotecar prin Agenþia Naþionalã pentru Locuinþe, ceea ce a fost consideratã ca o practicã anticoncurenþialã ºi, în consecinþã, actuala reglementare specificã faptul cã subvenþia va fi acordatã dacã lucrãrile de construcþii se realizeazã de cãtre orice antreprenor specializat. Suprafaþa maximã a locuinþei ce va fi luatã în calcul la acordarea subvenþiei va fi de 81 mp, chiar dacã respectiva construcþie are o suprafaþã mai mare, iar suma acordatã cu acest titlu nu poate depãºi valoarea creditului ipotecar. Suma va fi acordatã la finalizarea ºi predarea locuinþelor cãtre beneficiari.
Menþionãm cã, alãturi de categoriile specifice de persoane cãrora li se adreseazã, actul normativ are o serie de condiþii ce trebuie îndeplinite cumulativ de cãtre potenþialii beneficiari. În afarã de cea a realizãrii de cãtre un antreprenor specializat, construcþia trebuie sã fie prima cu credit ipotecar, beneficiarul trebuie sã aibã asupra terenului un drept real constituit, sã nu fi deþinut în trecut sau sã aibã în prezent o altã locuinþã proprietate, ori sã fi primit sprijin sub formã de subvenþie pentru o altã locuinþã. Aceste ultime condiþii sînt impuse doar pentru beneficiarii din categoria tinerilor cãsãtoriþi cu vîrstã pînã la 35 de ani, nu ºi pentru celelalte persoane cãrora li se adreseazã actul normativ.
Cererile privind acordarea acestor subvenþii vor fi depuse la sediul consiliilor locale. Dupã analizarea lor ºi afiºarea la sediul acestora, solicitãrile vor fi centralizate la nivelul judeþelor, sumele urmînd a fi alocate de Ministerului Transporturilor, Construcþiilor ºi Turismului, prin intermediul consiliilor locale.

Articol afisat de 2974 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C.ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective