Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Info-integrarea europeanã. „Est - Drumuri spirituale europene“

Info-integrarea europeanã. „Est - Drumuri spirituale europene“

• Neamþul ºi Suceava, „þinte“ pentru turiºtii din Italia ºi Grecia

Piatra Neamþ, capitala Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, a gãzduit, la sfîrºitul sãptãmînii trecute, conferinþa finalã a proiectului „Est - Drumuri spirituale europene“, eveniment organizat de cãtre Agenþia pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est (ADRNE). Proiectul, a cãrui implementare a fost începutã în anul 2004, ºi care a ajuns la final, face parte din programul INTERREG III B (2000-2006) CADSES, parteneri ai ADRNE fiind instituþii din Regiunile de Dezvoltare Umbria ºi Marche din Italia, respectiv Magnesia ºi Trikala (Grecia). La întîlnirea care a marcat finalizarea implementãrii proiectului, reprezentanþilor ADRNE li s-au alãturat numeroºi exponenþi ai instituþiilor strãine intrate în parteneriat, între care Chiara Dall'Aglio - reprezentant al Regiunii Umbria ºi lider de proiect, Erika Fulcenzi - din Regiunea Marche, Agnese Benedetti, preºedintele Comunitãþii Montane din Valnerina (Italia). Din motive obiective, reprezentanþii Greciei nu au putut fi prezenþi. De menþionat cã întîlniri finale se organizeazã ºi în Grecia - în perioada 10-11 iulie, respectiv Italia - 19-21 iulie.
Obiectivul principal al proiectului a fost crearea unei reþele europene a ariilor ºi regiunilor bogate din punct de vedere spiritual ºi al tradiþiilor culturale. Reþeaua leagã teritorii din Umbria ºi Marche (Italia), Magnesia ºi Trikala (Grecia) ºi Regiunea de Nord-Est din România.
Umbria este regiune cunoscutã ca „tãrîmul sfinþilor“, pentru uimitoarea sa moºtenire religioasã - Assisi este a doua destinaþie religioasã din Italia, dupã Roma. Concentraþia de „locuri sacre“ din Marche este una dintre cele mai mari din Italia, existînd o foarte bogatã moºtenire de artã religioasã romanicã din Europa. ÃŽn Thessalia (Grecia), în secolul al XIV-lea au fost construite ºi dezvoltate faimoasele „meteorisa monastiria“ - mãnãstiri construite pe vîrful stîncilor. Regiunea de Nord-Est a României se remarcã prin mãnãstirile pictate din Bucovina, datînd din secolele XV-XVI, dar ºi prin salba mãnãstirilor ºi nenumãratele case memoriale de pe teritoriul Neamþului.
Proiectul a permis, de asemenea, o integrare a experienþelor, a „know-how“-ului ºi bunelor practici, în vederea unei mai bune promovãri reciproce ºi creºterii fluxului de turiºti.
Reþeaua creatã prin acest proiect va putea contribui la dezvoltarea turismului în regiune ºi la promovarea sa la nivel european. Începînd din acest an, zona de nord a Moldovei va fi prezentatã în Europa, alãturi de binecunoscutele Meteora (Grecia) ºi Assisi (Italia), prin intermediul materialelor de promovare realizate în cadrul acestui proiect ºi pe pagina web - www.spiritual-tourism.net.
Foarte important este faptul cã operatorii de turism vor avea posibilitatea sã acceseze toate datele referitoare la acest proiect la Agenþia pentru Dezvoltare Regionalã Nord-Est, participarea lor cu oferte atractive putînd avea un rol deosebit în revigorarea turismului.

Articol afisat de 1892 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective