Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ministrul Educaþiei lanseazã provocãri pãrinþilor pe tema ºpãgilor la examenele naþionale

Ministrul Educaþiei lanseazã provocãri pãrinþilor pe tema ºpãgilor la examenele naþionale

Pãrinþii copiilor nemþeni care au susþinut, în aceastã varã, examenul de capacitate sînt rugaþi de ministrul Educaþiei ºi Cercetãrii sã îi adreseze un mesaj dacã nu au dat bani dascãlilor pentru anumite favoruri. Ministrul Mihail Hârdãu a lansat o provocare pãrinþilor, elevilor ºi cadrelor didactice, pe tema banilor daþi sau primiþi, în schimbul unor favoruri la examenele naþionale. „Vreau sã transmit un mesaj. Aºtept sã-mi scrie liceul sau comitetul de pãrinþi care nu a adunat nici un ban pentru bacalaureat ºi testele naþionale. Pe cei care îmi vor scrie îi invit la mine. Vreau sã-i cunosc ºi sã-i întreb cum au reuºit acest lucru, pentru cã eu nu cred aºa ceva. Oamenilor le este fricã sã-ºi decline identitatea, dar sînt revoltaþi de ceea ce se întîmplã în sistem“, a declarat ministrul Educaþiei ºi Cercetãrii. El a mai afirmat cã practica fondului de protocol nu este nouã. ÃŽn judeþul Neamþ, Inspectoratul ªcolar a interzis cu desãvîrºire strîngerea de bani pentru mesele ºi cadourile asigurate cadrelor didactice implicate în desfãºurarea celor douã categorii de examene. Subiectul este delicat, iar conducerile ºcolilor ºi liceelor din Piatra Neamþ nu discutã asemenea amãnunte. Ministrul Hârdãu nu exclude, totuºi, posibilitatea ca astfel de contribuþii sã se fi strîns, dovadã fiind îndemnul fãcut celor care nu au dat bani ºi dorinþa lui de a-i întreba „cum au reuºit acest lucru“. Pãrinþii, cadrele didactice ºi elevii care se pot pronunþa în acest caz o pot face pe adresa de site a Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii.
În anii trecuþi, cînd protocolul era o obiºnuinþã la bacalaureat, absolvenþii erau constrînºi de colegii organizatori ºi de comitetele de pãrinþi ºi diriginþi sã cotizeze cu milioane bune la pregãtirea protocolului.

Articol afisat de 1657 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de unu caruia ii place drept la data 21.07.2006 06:28
aceleasi minciuni
buna ziua!!ministrul educatiei poate sa tipe sa nu se mai ia spaga pana o face rosu in gat.atat timp cat profesorii nu se aptin sa ia "banii grosi" de la patronii care fac si ei liceul si dau bac-ul nu se va intampla nimic.Parintii dau pentru ca aud ce fac ceilalti adica micii sau marii patroni si incearca si ei sa faca ce e mai bine pt copii lor.Pentru ca aceste examene mai ales bac-ul daca nu dai bani nu il iei.putini mai sunt acum cei care invata si nu se bazeaza decat pe capul lor si noroc de la Dumnezeu si pe ceea ce au invatat in timpul liceului respectiv generala.Asa ca ministrul poate tipa cat poate.nu ne intereseaza are bani sa se trateze=))si daca de ex parintii elevilor care au facut liceul si sunt de la tara?cun sa ii scrie?cu stiloul nu?aceaste pretentii repr prostia ministerului.ce sa mai vb spaga o sase ia pana o sa moara d-nu ministru si nu numai aceasta este tara in care traim!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective