Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Delapidarea a impins-o spre moarte

• magazinera Statiei de Ambulanta Roman a incercat sa se sinucida inghitind un pumn de tranchilizante • femeia este acuzata de delapidare • ea a facut „afaceri“ cu bonuri de carburant, prejudiciind unitatea de 1.511 litri de benzina, in valoare de aproximativ 400 de milioane de lei

O angajata a Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt, acuzata ca a comis o delapidare in valoare de aproximativ 400 de milioane de lei, a incercat sa se sinucida, probabil ca sa scape de raspundere in fata conducerii unitatii si a legii. Tentativa de suicid a avut loc luni dupa-amiaza, 21 august, cind Liliana Petrut, in virsta de 37 de ani, din Roman, a inghitit un pumn de tranchilizante, a urcat la volanul autoturismului proprietate personala si s-a dus pe malul Siretului, intentionind sa se arunce in apa. Numai ca i s-a facut rau, si-a pierdut constienta si nu a mai reusit sa isi duca planul la bun sfirsit. Femeia a ajuns la Spitalul Roman, unde investigatiile medicale au relevat ca aceasta era in stare de coma profunda. Din cauza starii grave in care se afla, prezentind riscul de a ajunge la leziuni hepatice si renale, ieri, pacienta urma sa fie transferata la sectia Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Neamt. In urma cu o saptamina, femeia a incercat sa isi puna capat zilelor taindu-si venele, dar a fost gasita la timp de sotul sau.
Infractiunea comisa de Liliana Petrut, angajata pe post de magaziner la Statia de Ambulanta Roman, a iesit la iveala recent, cind conducerea Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt a efectuat un control privind situatia consumului de carburant. Astfel, s-a ajuns la concluzia ca femeia a vindut bonuri de carburnat, inregistrind in gestiune o lipsa de 1.511 litri benzina. Ea a stirnit suspiciuni conducerii unitatii in urma cu o luna, doua, cind evita sa prezinte o situatie a bonurilor de carburant, desi i se cerea in mod insistent. „Incepind din luna martie, noi am trecut la sistemul de aprovizionare cu carburant pe baza de carduri, acestea oferind posibilitatea unei imagini foarte exacte a consumului. In aceste conditii, am cerut tuturor substatiilor sa consume bonurile de carburant pe care le aveau. Toate au raportat epuizarea respectivelor bonuri inca din luna mai, numai doamna Petrut sustinea ca inca mai are. In urma controlului efectuat, am avut surpriza sa constatam ca este vorba despre delapidare. I-am cerut nota explicativa, a recunoscut ca a lucrat mina in mina cu unii soferi din statie. Unul dintre ei si-a recunoscut vina, altii nu, dar si acestia au dat note explicative. Se pare ca magazinera a facut si niste falsuri in acte. Am numit o comisie de inventariere, au fost facute mai multe controale in gestiune, deoarece este posibil sa mai avem surprize. Exista indicii ca ea ar fi implicata in acea delapidarea facuta in urma cu citiva ani de contabila Baciu, care a lucrat la aceeasi substatie, fiind vorba despre niste afaceri cu tabla“, a declarat doctor Letitia Damoc, director al Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt.
Sefa Ambulantei nemtene a mai precizat ca a anuntat si conducerea Autoritatii de Sanatate Publica despre producerea acestei infractiuni la Substatia Roman, a solicitat efectuarea unui control al corpului de audit al acestei institutii si, mai mult decit atit, a sesizat si Politia Economica Neamt, solicitind, totodata, demararea unor investigatii de anvergura.
„Deocamdata, nu stiu ce masuri se vor lua impotriva celor vinovati, dar, fara discutie, vreau ca prejudiciul sa fie recuperat integral“, a conchis Letitia Damoc.

Articol afisat de 1868 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective