Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Octogenarã ucisã de taur

• o nemþeancã, în vîrstã de 81 de ani, a murit marþi, 19 septembrie, dupã ce a fost împunsã de un taur fioros • tragedia s-a întîmplat pe izlazul satului, în timp ce femeia pãzea cireada gospodarilor din localitate

La Taºca, un taur fioros a curmat viaþa unei bãtrîne de 81 de ani. Ileana Gribincea, din satul Poiana Taºcãi, cunoscutã în zonã sub numele de Ileana lu' Mariºca, ºi-a aflat sfîrºitul marþi, 19 septembrie, în plinã zi, într-un mod pe cît de stupid, pe atît de dramatic. Plecatã cu vitele pe izlaz în locul bãrbatului, pãzitorul de drept al cirezii satului, femeie s-a trezit luatã în coarne de taurul lui Vasile Roºu, taur despre care lumea ºtia cã devine, deseori, agresiv.
„A împuns-o pe biata femeie ºi a aruncat-o cîþiva metri în sus, pînã a venit de-a rostogolul la vale. Belitul de animal nu s-a lãsat pînã nu i-a curmat viaþa“, a povestit Ilie Babãtã, unul dintre vecinii femeii decedate pe islazul satului. „Sîntem cutremuraþi cu toþii de cele petrecute. Necazul nostru este cu atît mai mare cu cît se ºtie cã taurul lui Roºu este fioros ºi agresiv“, a adãugat omul care a mai povestit cã acelaºi animal a mai atacat douã persoane, una dintre ele necesitînd foarte multe zile de spitalizare.
„De data asta, s-au întîmplat cele prevãzute de lumea din sat. Numai cã pãcatul a cãzut pe tanti Ileana lu' Mariºca“, a declarat unul dintre nepoþii victimei. ªi, într-adevãr, parcã ar fi fost un fãcut. Soþul femeii, Pantelimon Berea, a decis cu o searã înainte sã rãmînã acasã sã mai facã unele treburi prin gospodãrie. Au hotãrît amîndoi ca de paza cirezii de vite sã se ocupe soþia, Ileana Gribincea, care, în ciuda vîrstei, era încã în putere. A doua zi, aºa s-a ºi petrecut. Soþul a rãmas în gospodãrie, iar femeia a plecat pe islaz. Dupã cîtva ore, satul avea sã afle cã biata femeie a fost luatã în coarne de taur. Vestea a fost adusã de Ionel Alexandru, un consãtean aflat pe deal, la strîns de vreascuri, care a ºi fãcut macabra descoperire.
A fost alertatã Ambulanþa, dar totul s-a dovedit a fi prea tîrziu, drept pentru care a fost, apoi, sesizat Postul de Poliþie Taºca, ai cãrui lucrãtori s-au deplasat la locul cu pricina ºi au demarat cercetãrile cu privire la împrejurãrile în care s-au petrecut faptele. Au fost sesizaþi, ulterior, medicii legiºti ºi procurorii Parchetului Neamþ.
„Ne-am deplasat la locul faptei, unde am cercetat împrejurãrile în care s-a petrecut evenimentul. Fiind vorba despre o moarte suspectã, am întocmit dosar penal, urmînd de acum ca, în funcþie de pretenþiile rudelor, sã înceapã sau nu un eventual proces civil“, a declarat agentul ºef Gheorghe Bobu, ºeful Postului de Poliþie Taºca.
Corpul neînsufleþit al victimei a fost transportat, ulterior, la morga Spitalului Municipal Bicaz, în vederea efectuãrii necropsiei. Examenul medico-legal efectuat a stabilit cã femeia a decedat din cauza insuficienþei respiratorii survenite ca urmare a pneumotoraxului. Femeia avea numeroase coaste rupte, dar suferise ºi hemoragie internã în urma împunsãturilor animalului.

Articol afisat de 1661 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI. L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective