Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 21 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilinca Stoica, prima în topul tenismenelor sub 14 ani

• pietreanca a cîºtigat în 2006 nouã turnee • patru dintre acestea au fost pe plan internaþional, iar la restul a punctat în clasamentul intern

Ilinca Stoica a încheiat o perioadã de bun augur pentru cariera de tenismenã la nivelul junioarelor de sub 14 ani cu o victorie în turneul internaþional de la Bucureºti, care a avut loc sãptãmîna trecutã. Aceasta dupã alte trei victorii la competiþii internaþionale în România, la Balº, ºi în Bulgaria, la Sofia ºi Bankia. La toate acestea se mai adaugã alte cinci victorii care i-au adus puncte numai pentru clasamentul românesc, la Piatra Neamþ, Bacãu, Mamaia, Bucureºti, Slobozia. Deºi intenþioneazã sã mai participe la mãcar un turneu în Franþa, Cehia sau Elveþia, jucãtoarea legitimatã la Condor Piatra Neamþ se poate mîndri cu un parcurs de excepþie. ÃŽn 2006 a terminat învingãtoare în 9 turnee la care a luat startul, iar finalitatea acestui tur de forþã se vede în clasamentele României ºi cel al Europei: locul 1 pe plan intern ºi locul 43 în ierarhia europeanã a jucãtoarelor sub 14 ani. „Vreau sã remarc faptul cã pentru mine este o surprizã ceea ce a fãcut fiica mea în 2006. Victorii frumoase, muncite, gîndite, la adversare care s-au dovedit a fi extrem de motivate ºi bine pregãtite. A jucat un tenis care a smuls aplauze la Sofia ºi Bankia, iar acest lucru este cel mai important. Lumea a apreciat-o pentru ceea ce a arãtat pe terenurile pe care a jucat. Vã repet cã este o mare surprizã evoluþia ei în acest sezon“, a declarat Romeo Stoica, antrenorul ºi tatãl Ilincãi Stoica. Tehnicianul a precizat cã eleva sa poate sã realizeze mai mult în anii urmãtori, iar þinta sezonului viitor este participarea la cît mai multe turnee pentru jucãtoare de 16 ani. Intenþia este ca Ilinca Stoica sã se obiºnuiascã cu duelurile mai tari ºi mai dificile, dar sã ºi poatã aduna puncte în clasamentul ITF.
Turneul de la Bucureºti a fost unul care a adunat la start mai multe jucãtoare din þãrile vecine României, dar mai ales din Republica Moldova. ÃŽn finalã, pietreanca a trecut de Raluca Platon, jucãtoare care a ajuns în aceastã fazã în întrecerii dupã ce a jucat ºi în calificãri. Rezultatul finalei a fost 3-6/6-3/6-3, iar tenismena de la Condor a realizat a II-a revenire consecutivã. Aceasta dupã ce în semifinale a trecut de moldoveanca Ecaterina Vasenina cu 2-6/6-2/6-1. „La meciul din semifinale a avut în faþã o adversarã extrem de dificilã, pe Vasenina, iar dupã setul I m-a sunat soþia, care era cu Ilinca la Bucureºti, ºi mi-a spus cã moldoveanca joacã perfect. Surpriza a fost imensã dupã urmãtorul telefon, de la finalul întîlnirii, cînd am aflat cã a cîºtigat. Eram mut de uimire“, a povestit Romeo Stoica. Victoria din proba de simplu a turneului care a avut loc la Bucureºti a fost completatã ºi de succesul din proba de dublu. Alãturi de românca Sabina Lupu a format cea mai puternicã pereche a întrecerii, iar victoria din finalã, în faþa perechii bulgare Nikol Hristova - Lisa Stornetta, scor 6-4/6-3, nu a mirat pe nimeni.
Condor se mai poate mîndri în acest an ºi cu succese în turneele ITF, ale Corinei Corduneanu. Aceasta se pregãteºte acum în Piatra Neamþ, dupã o serie de concursuri reuºite la Cairo, unde a jucat o finalã ºi a cîºtigat un turneu, ambele de 10.000 de dolari, la Galatina, Italia, (n.r. - victorie în turneu de 25.000 de dolari, dupã ce a jucat în calificãri) ºi turul III al calificãrilor unui turneu de 145.000 de doalri, la Palermo.

Articol afisat de 1622 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective