Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primari ameninþaþi cu amenzi

• înfuriat cã poartã oamenii pe drumuri de ani de zile, prefectul Toader Mocanu a întocmit o „listã neagrã“ a comisiilor comunale care urmeazã a fi amendate • sancþiunile se pot ridica pînã la 300 milioane de lei

ÃŽnfuriat din cauza faptului cã primarii poartã pe drumuri aceiaºi oameni la audienþe ºi cã nu respectã lucrurile convenite, prefectul Toader Mocanu i-a ameninþat pe aleºii locali, prezenþi la audienþele din 20 septembrie, cã-i va amenda. „Voi analiza fiecare caz în parte ºi voi trece la amendarea celor care se fac vinovaþi. Cît mai aveþi de gînd sã purtaþi aceºti oameni pe drumuri? Vã mai trebuie 15 ani sã discutaþi aceste probleme? Este inadmisibil ca un caz discutat din luna martie sã nu fie trimis la Prefecturã nici în septembrie. Faceþi-vã treaba ºi nu mai purtaþi oamenii pe drumuri. ÃŽn decurs de douã sãptãmîni, voi trimite membrii Comisiei Judeþene în teren, pe cazurile extrase din audienþe. Nu mã intereseazã justificãri. Voi aplica sancþiunea maximã de 300 de milioane de lei, la primar ºi viceprimar, responsabili cu fondul funciar la nivelul comunelor. Nu se mai poate. Uitaþi-vã la aceºti oameni care vin în audienþe de patru ori la subprefect, de trei ori la mine. Ce facem? Chiar ne batem joc de cetãþeni ?“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Au fost trecuþi pe „lista neagrã“ primarii comunelor: Trifeºti, Oniceni, Cordun ºi Stãniþa. Oamenii s-au plîns prefectului cã li se vorbeºte urît de cîte ori merg la primãrie. Cele mai multe reclamaþii au apãrut de la comuna Trifeºti, unde au fost convocaþi primarul, Vasile Duminicã, ºi secretarul Vasile Fotea, pentru lãmurirea situaþiei a patru cetãþeni: Olga Piþuleac, Ovidiu Cenuºescu, Ioan Pîrvu ºi Gheorghe Todiricã, majoritatea cu probleme de fond funciar. Primarul Vasile Duminicã a spus cã au fost trimise cîteva dosare la comisia judeþeanã, din cele 211 în curs de rezolvare. „La noi suprafaþa islazului este de 420 hectare, dupã actul din 1949, iar la ora aceasta avem doar 303 hectare. Diferenþa de teren se aflã la alte comune. ÃŽn prezent, avem 460 de hectare, pe care nu le stãpînim, o parte din pãmînt aflîndu-se la ADS“, s-a justificat primarul Vasile Duminicã. La Primãria Roman a fost concediat, deja, un funcþionar care nu a rezolvat problemele de fond funciar.
Prefectul de Neamþ a indicat sã se realizeze o întîlnire cu toþi primarii care au probleme cu Agenþia Domeniilor Statului. ªi primarul de Cordun, Adrian Diaconu, a avut trei reclamaþii, de la Vasile Voinea, în vîrstã de 89 de ani, Gheorghe Miron ºi Elena Nica, care l-au reclamat pentru refuzul de a invalida diverse suprafeþe de teren. Acesta a justificat faptul cã la dosarele oamenilor lipsesc o serie de acte justificative, motiv pentru care nu se pot elibera fiºele de punere în posesie. Maria Bîrzu, din Roman, a reclamat Comisia comunalã Stãniþa. Cele mai grave acuze, de corupþie, le-a adus Olga Zalomir, din Roman, primarului de Oniceni, Neculai Rotaru, care, de altfel, nici nu s-a prezentat la audienþã, motiv pentru care a fost trecut pe lista primarilor ce ar urma sã fie amendaþi. S-a decis, de asemenea, sã se întocmeascã o situaþie cu cetãþenii din comunele Tãmãºeni, Gherãieºti, Doljeºti, Sagna ºi Stãniþa care au probleme cu retrocedarea suprafeþelor de teren aflate în stãpînirea IAS Strunga, în vederea realizãrii unei concilieri cu Prefectura Iaºi.

Articol afisat de 1768 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective