Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 21 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primari amenințați cu amenzi

• înfuriat că poartă oamenii pe drumuri de ani de zile, prefectul Toader Mocanu a întocmit o „listă neagră“ a comisiilor comunale care urmează a fi amendate • sancțiunile se pot ridica pînă la 300 milioane de lei

Înfuriat din cauza faptului că primarii poartă pe drumuri aceiași oameni la audiențe și că nu respectă lucrurile convenite, prefectul Toader Mocanu i-a amenințat pe aleșii locali, prezenți la audiențele din 20 septembrie, că-i va amenda. „Voi analiza fiecare caz în parte și voi trece la amendarea celor care se fac vinovați. Cît mai aveți de gînd să purtați acești oameni pe drumuri? Vă mai trebuie 15 ani să discutați aceste probleme? Este inadmisibil ca un caz discutat din luna martie să nu fie trimis la Prefectură nici în septembrie. Faceți-vă treaba și nu mai purtați oamenii pe drumuri. În decurs de două săptămîni, voi trimite membrii Comisiei Județene în teren, pe cazurile extrase din audiențe. Nu mă interesează justificări. Voi aplica sancțiunea maximă de 300 de milioane de lei, la primar și viceprimar, responsabili cu fondul funciar la nivelul comunelor. Nu se mai poate. Uitați-vă la acești oameni care vin în audiențe de patru ori la subprefect, de trei ori la mine. Ce facem? Chiar ne batem joc de cetățeni ?“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Au fost trecuți pe „lista neagră“ primarii comunelor: Trifești, Oniceni, Cordun și Stănița. Oamenii s-au plîns prefectului că li se vorbește urît de cîte ori merg la primărie. Cele mai multe reclamații au apărut de la comuna Trifești, unde au fost convocați primarul, Vasile Duminică, și secretarul Vasile Fotea, pentru lămurirea situației a patru cetățeni: Olga Pițuleac, Ovidiu Cenușescu, Ioan Pîrvu și Gheorghe Todirică, majoritatea cu probleme de fond funciar. Primarul Vasile Duminică a spus că au fost trimise cîteva dosare la comisia județeană, din cele 211 în curs de rezolvare. „La noi suprafața islazului este de 420 hectare, după actul din 1949, iar la ora aceasta avem doar 303 hectare. Diferența de teren se află la alte comune. În prezent, avem 460 de hectare, pe care nu le stăpînim, o parte din pămînt aflîndu-se la ADS“, s-a justificat primarul Vasile Duminică. La Primăria Roman a fost concediat, deja, un funcționar care nu a rezolvat problemele de fond funciar.
Prefectul de Neamț a indicat să se realizeze o întîlnire cu toți primarii care au probleme cu Agenția Domeniilor Statului. Și primarul de Cordun, Adrian Diaconu, a avut trei reclamații, de la Vasile Voinea, în vîrstă de 89 de ani, Gheorghe Miron și Elena Nica, care l-au reclamat pentru refuzul de a invalida diverse suprafețe de teren. Acesta a justificat faptul că la dosarele oamenilor lipsesc o serie de acte justificative, motiv pentru care nu se pot elibera fișele de punere în posesie. Maria Bîrzu, din Roman, a reclamat Comisia comunală Stănița. Cele mai grave acuze, de corupție, le-a adus Olga Zalomir, din Roman, primarului de Oniceni, Neculai Rotaru, care, de altfel, nici nu s-a prezentat la audiență, motiv pentru care a fost trecut pe lista primarilor ce ar urma să fie amendați. S-a decis, de asemenea, să se întocmească o situație cu cetățenii din comunele Tămășeni, Gherăiești, Doljești, Sagna și Stănița care au probleme cu retrocedarea suprafețelor de teren aflate în stăpînirea IAS Strunga, în vederea realizării unei concilieri cu Prefectura Iași.

Articol afisat de 1492 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective