Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 21 Septembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Misterul golirii cardurilor Ambulanței a fost elucidat

Misterul golirii cardurilor Ambulanței a fost elucidat

• temerile conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, legate de faptul că se fură bani de pe cardurile electronice de alimentare cu carburant, au fost spulberate • problemele care apăreau erau provocate de neînțelegerea sistemului de facturare al Petrom și de alimentare a cardurilor

Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a reușit să dezlege misterul unui fenomen ciudat, prin care cardurile de plată electronică a combustibilului, necesar deplasării autosanitarelor, se goleau. Aceste instrumente de plată au fost introduse în uz de către respectiva instituție din luna martie a anului în curs, după ce au fost constatate unele nereguli în gestionarea bonurilor de benzină care fuseseră utilizate pînă atunci. Pentru a nu mai exista tentația de a pune mîna pe cupoanele valorice respective, s-a hotărît achitarea alimentărilor în mod electronic, prin carduri.
Timp de aproape șase luni, acest mecanism de alimentare a autosanitarelor cu benzină sau motorină care provine de la stațiile Petrom, precum și decontarea combustibilului de către Serviciul Județean de Ambulanță a funcționat perfect.
De la începutul lui septembrie, pînă în urmă cu cîteva zile, conducerea instituției a sesizat că de pe cardurile de plată electronică a combustibilului necesar autosanitarelor dispar sume mai mici sau mai mari de bani. La sfîrșitul săptămînii trecute, mai mulți conducători au reclamat faptul că de pe instrumentele financiare menționate lipseau sume cuprinse între cîteva sute de mii și cîteva milioane de lei.
Situația a devenit chiar tragică în momentul în care șoferii ajunși la stațiile Petrom, pentru a face alimentarea cu benzină, s-au trezit că nu mai au bani pe card și că nu pot achiziționa combustibilul necesar desfășurării activității pe parcursul întregii ture. În consecință, multe dintre autosanitare au fost trase pe dreapta, iar transportul bolnavilor a fost efectuat de mai puține ambulanțe, înregistrînd întîrzieri mari la solicitări.
Panicată de cele sesizate, conducerea Ambulanței Neamț care nu își putea explica dispariția banilor de pe carduri și care nu avea cum să își dea seama care este valoarea totală a pagubei, consternată de faptul că activitatea unității era în impas, a crezut că la mijloc ar putea fi mîna unor hackeri. Ciudat era că sumele lipseau de pe card, iar alimentările cu carburant nu erau înregistrate. În plus, cardurile golite peste noapte au fost confiscate de stațiile de benzină, pînă la achitarea lor. S-a luat în calcul, la un moment dat, scoaterea banilor din casieria unității, pentru a se putea plăti carburantul consumat și pentru a se recupera cardurile. Intrigată de ceea ce se petrecea și încercînd să înțeleagă despre ce este vorba, conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Neamț a luat legătura cu conducerea Petrom Neamț. În urma discuțiilor purtate cu conducerea firmei respective și cu mai mulți reprezentanți ai acesteia, misterul a fost elucidat. „A fost vorba despre o lipsă de comunicare între noi și cei de la Petrom, care, la un moment dat, au schimat forma de plată. Petrom ne alimenta cardurile cu aproximativ un miliard de lei pe lună, iar noi reușim să achiziționăm, astfel, aproximativ 25.000 de litri de carburant. Pentru consumul efectuat în perioada 1-15 a lunii, se făcea facturare pe 16. Pînă venea la noi factura și pînă ajungeau banii virați de noi în contul lor mai treceau 4-5 zile. Să spunem că asta se întîmpla pe 20 ale lunii. Suma rămasă neconsumată pe card de pe 15 pînă pe 20 era retrasă o zi, două, făcîndu-se o altă alimentare de card. La un moment dat, noi pierdeam urma banilor, dar, practic, între suma facturată și soldul real apărea o diferență. Am stabilit, însă, cu cei de Petrom ca, de acum încolo, să se facă reactualizarea sumei de pe card după fiecare alimentare, pentru ca evidențele să fie foarte clare și pentru noi“, a declarat doctor Letiția Damoc (foto), director al Serviciului Județean de Ambulanță Neamț.

Articol afisat de 1439 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective