Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 6 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Piinea de Pamgaz, la standarde europene

Piinea de Pamgaz, la standarde europene

• Pamgaz anunta ca nu va scumpi piinea pina la sfirsitul anului • treptat, va creste pretul specialitatilor si al piinii speciale • pentru a oferi nemtenilor produse de calitate europeana, firma a implementat un program de certificare a calitatii •

Societatea Pamgaz Piatra Neamt, unul dintre cei mai importanti producatori de piine din judet, este pregatita sa faca fata concurentei firmelor europene ce ar putea sa vina pe piata noastra de anul viitor si, de aceea, a implementat sistemul de certificare a calitatii. Aderarea la structurile europene va insemna, pentru multi agenti economici, o grea lovitura, iar pentru unii chiar intrarea in faliment. Totusi, exista numerosi manageri care au anticipat aceste neajunsuri si, de aceea, au decis sa implementeze diverse programe de certificare a calitatii si, astfel, sa obtina atit accesul pe piata europeana, cit si o pozitie de egalitate cu firme cu traditie din Uniunea Europeana. Unul dintre acesti manageri este si Paul Macri, directorul general al societatii Pamgaz, care a decis ca trebuie sa fie in rind cu concurenta, dar si sa ofere clientilor fideli ai firmei produse de aceeasi calitate cu cele care se gasesc in tarile occidentale. „Faptul ca tara noastra va fi membra a structurilor europene ne pune si pe noi, atit ca producatori, cit si in calitate de consumatori, pe picior de egalitate cu occidentalii. Pentru a fi, totusi, cu adevarat egali, producatorii care vor sa supravietuiasca pe piata, dar si care isi respecta clientii au fost nevoiti sa faca nenumarate investitii care sa permita aducerea fabricilor noastre la nivelul celor din tarile vestice. In aceasta situatie ne-am aflat si noi si, de aceea, am decis sa facem investitii importante atit in utilaje, cit si in oameni, iar, dupa ce aceste deziderate au fost indeplinite, a trebuit sa facem partea cea mai grea, si anume aceea de a incepe implementarea unui sistem de certificare a calitatii. Astfel, de ceva vreme, la societatea Pamgaz se lucreaza pentru aplicarea programului ISO-22000, un program ce urmareste sa certifice calitatea produselor si siguranta alimentara. Practic, acest lucru nu ne-a fost impus, ci am considerat ca trebuie facut atit pentru ca datoram clientilor nostri fideli acest lucru, dar si sa dovedim ca nu sintem cu nimic mai prejos decit orice alt producator european“, a precizat directorul societatii Pamgaz, Paul Macri. Pentru a fi pregatita sa faca fata tuturor cererilor expertilor europeni care implementeaza acest program, societatea nemteana a inceput anul 2006 cu investitii majore. Printre acestea s-au numarat recompartimentarea spatiului de productie, practic al brutariei, astfel incit fluxurile sa nu se intersecteze, iar produsele sa fie in perfecta siguranta. De asemenea, au fost achizitionate utilaje noi si performante care sa usureze munca angajatilor, dar si care sa creasca productivitatea. Investitiile nu s-au limitat doar la spatiul de productie, ci au fost extinse si la mijloacele de transport ale piinii, si astfel a fost innoit parcul auto, iar masinile ce fac transport asigura cele mai igienice conditii. Nici laboratorul nu a fost uitat, pentru ca acesta a fost dotat cu aparatura ultramoderna care face fata tuturor cerintelor.

Investitii in personal
Pe de alta parte, conducerea firmei a fost constienta ca modernizind fabrica si cumparind masini nu este suficient si, de aceea, o componenta importanta in cresterea calitatii produselor a fost si investitiile in resursele umane. Toti salariatii firmei Pamgaz au urmat cursuri pentru siguranta alimentara, denumite generic HACCP, si, astfel, lucratorii sint foarte bine pregatiti, incit sa realizeze cele mai bune produse si in cele mai sigure conditii. Date fiind aceste investitii, conducerea fabricii de piine spera sa obtina certificarea calitatii la inceputul lunii noiembrie si, atunci, clientii fideli ai produselor Pamgaz pot sa spuna ca maninca piine si produse de panificatie de aceeasi calitate cu cele din orice tara vestica. „Pe linga certificarea calitatii, vrem sa asiguram toti cumparatorii ca produsele noastre sint 100% naturale. Adica nu contin amelioratori, aditivi, iar toate ingredientele sint naturale. Cu alte cuvinte, piinea neagra este facuta din faina neagra, piinea cu seminte contine seminte atent selectionate, iar specialitatile sint de-a dreptul ca la mama acasa. Cred ca toata lumea a auzit de calitatea cozonacului nostru, dar si de cea a placintelor noastre“a adaugat directorul firmei Pamgaz.

Pamgaz tine cu dintii de preturi
In domeniul industriei de panificatie, este mare fierbere intrucit reprezentantii patronatului din industrie au anuntat scumpiri semnificative, iar producatorii se straduiesc din rasputeri sa mentina preturile neschimbate. Nici Pamgaz Piatra Neamt nu face exceptie si a anuntat ca, deocamdata, preturile produselor nu vor suferi nici un fel de modificari, dar acest lucru se va intimpla, totusi, pina spre sfirsitul anului. Cresterile estimate nu vor fi semnificative, discutiile purtindu-se pentru o majorare de 10 procente si nici acestea nu se vor regasi in preturile tuturor produselor. Primele sortimente ce vor suferi unele ajustari de preturi sint specialitatile, precum si categoriile de piine ce se adreseaza unor cumparatori cu un nivel de trai peste medie. Aici se face referire la piinea cu seminte, la piinea Milenia, intr-un cuvint la produsele care sint cumparate de mai putini clienti. In schimb, pensionarii sau cumparatorii cu venituri modeste pot sa stea linistiti, intrucit preturile la franzela sau la alte tipuri de piine cumparate preponderent de ei vor ramine nemodificate pina la sfirsitul anului. „Vrem sa asiguram clientii nostri mai modesti ca ne vom stradui sa mentinem cit mai mult preturile neschimbate la produsele populare, poate chiar pina la sfirsitul anului. Poate ca alti producatori vor face ajustari de preturi mai repede, dar noi mai avem, inca, stocuri de materie prima si, pe de alta parte, chiar cind aceste provizii se vor termina, ne gindim la categoriile de cumparatori defavorizati si astfel vom face eforturi sa mentinem aceleasi preturi la franzela si alte citeva sortimente“, a conchis Paul Macri, directorul firmei Pamgaz Piatra Neamt.

Articol afisat de 2463 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective