Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
ZI NEFASTA

ZI NEFASTA

• un om a murit, iar alti trei au ajuns in spital dupa ce au fost ingropati de vii sub darimaturi, fiind victime ale doua accidente de munca • doua persoane au fost strivite de un mal de pamint si piatra in satul Topoliceni, din Poiana Teiului • alti doi nemteni au fost acoperiti de zidurile gheretei paznicului Ambulantei din Piatra Neamt, care a fost spulberata de o betoniera •

Doua accidente de munca extrem de grave care au avut loc ieri dimineata, la scurt timp unul fata de altul, au facut ca inceputul saptaminii acesteia sa fie unul marcat de moarte si suferinta. Patru oameni au fost ingropati de vii sub darimaturi, in locuri si imprejurari diferite, dar numai trei dintre ei au avut zile si au supravietuit, putindu-se considera norocosi ca au trecut cu bine de o cumpana.

Striviti sub darimaturi

Viteza excesiva si neadaptarea acesteia la conditiile de carosabil umed au generat, ieri dimineata, un accident rutier soldat cu ranirea grava a doua persoane si darimarea unei cladiri din curtea Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt. Florin Serpe, in virsta de 20 de ani, din Piatra Neamt, angajat al firmei Eco Trans din localitate, conducea, venind dinspre Gara, o betoniera marca Iveco. In dreptul institutiei amintite, a pierdut controlul volanului, a derapat si a intrat in plin in ghereta paznicului din curtea unitatii sanitare, pe care a spulberat-o. Cu toate ca a incercat sa frineze si sa redreseze masina, tinarul sofer a reusit sa roteasca masina pe loc, s-a izbit intr-un autovehicul din curtea unitatii sanitare si, in final, s-a oprit. Speriat de isprava pe care a reusit sa o faca si de faptul ca in „dansul“ lui pe roti a fost la un pas de a intra intr-o autosanitara cu echipaj medical care pleca la o solicitare si de a muta din loc masinile proprietate personala a doi angajati ai Ambulantei, tinarul sofer a lasat masina si a fugit. De-a dreptul socati de cele petrecute sub ochii lor, mai multi angajati ai Ambulantei au ramas, citeva clipe, muti de spaima atunci cind au auzit strigate de ajutor de sub zidurile darimate ale cladirii. Mobilizati de doctor Letitia Damoc, sefa Serviciului Judetean de Ambulanta Neamt, mai multi soferi si asistenti, carora li s-au adaugat si pompierii militari din cadrul Serviciului Descarcerare al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Neamt au reusit, in citeva minute, sa scoata de sub darimaturi pe cei doi barbati care se aflau in ghereta, atunci cind aceasta a fost izbita de betoniera. Constantin Baciu, in virsta de 59 de ani, din Piatra Nemt, ingrijitorul curtii, se afla in stare de inconstienta, iar Ion Ilie, in virsta de 51 de ani, din Dumbrava Rosie, agent de paza la firma Moldova Security, era ametit si abia putea sa articuleze. Dupa ce le-au fost acordate primele ingrijiri medicale necesare, cele doua victime au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgenta.

Leziuni grave

Investigatiile medicale efectuate aici au aratat ca angajatul Ambulantei a suferit fractura de bazin si fractura de femur la ambele picioare, iar agentul de paza - multiple traumatisme la nivelul intregului corp. Ambii pacienti au ramas in ingrijirea cadrelor medicale ale sectiei Ortopedie. „Colegul nostru se afla in stare grava, va trebui sa suporte o interventie chirurgicala si in mod sigur va avea nevoie de o perioada de spitalizare destul de lunga. Intrucit a fost lovit si la cap, iar o vreme si-a pierdut constienta, se impune efectuarea unor investigatii neurologice. Sintem cu totii socati de ceea ce am vazut, dar, pe de alta parte, multumim lui Dumnezeu ca s-a terminat asa. Eram chiar la intrare in sediul nostru, cind am auzit o bufnitura si nu stiam ce s-a intimplat. In momentul in care am iesit in curte, am vazut ghereta darimindu-se, iar ditamai mastodontul de masina dansa prin curtea noastra si nu se mai putea opri. Atit eu cit si alti colegi de-ai nostri am ramas siderati de scena de groaza la care am asistat. Iar, in momentul in care am auzit strigatele disperate de sub darimaturi, am incremenit de spaima. Am trait minute de cosmar pina am reusit sa ii scoatem de sub moloz pe cei doi raniti“, a declarat doctorul Letitia Damoc. La locul accidentului s-au deplasat si lucratori ai Serviciului Politie Rutiera Neamt, care au demarat cercetarile privind imprejurarile in care s-a produs accidentul. Facindu-si aparitia, la un moment dat, soferul vinovat de cele intimplate, acesta a fost testat alcoolscopic, dovedindu-se ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Accidentul produs, ieri dimineata, a fost raportat la Inspectoratul Teritorial de Munca, dar, intrucit s-a soldat cu incapacitate temporara de munca, este cercetat de cite o comisie din cadrul fiecarei institutii unde sint angajate victimele.

Tragedie la Poiana Teiului

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt si cei ai Parchetului Bicaz cerceteaza imprejurarile in care, in jurul orei 10, in satul Topoliceni, comuna Poiana Teiului, s-a inregistrat un alt accident de munca, soldat cu decesul unui muncitor si ranirea usoara a altuia. Un mal de pamint si de roca s-a pravalit peste doi muncitori nemteni, agajati ai firmei „Petrus Prod“ din Borca, al carei administrator este Dumitru Bitca, din aceeasi localitate. Cei doi, impreuna cu alti citiva lucrau la realizarea unui zid de sustinere, in vederea consolidarii unui mal care prezenta pericol de surpare, la baza caruia intentionau sa construiasca un spatiu comercial. Desi colegii care au fost martori la grozavia petrecuta au sunat repede la Dispeceratul de Urgenta 112, salvamontistii nemteni, care au ajuns primii la locul cu pricina, nu au reusit sa scoata de sub muntele de piatra decit un om viu. Petru Strugariu, in virsta de 46 de ani, din Borca, a murit in citeva secunde, in miinile lui Raul Papalicef care incerca sa il resusciteze. Marian Cozma, de 32 de ani, din Poiana Teiului a suferit numeroase traumatisme din cauza strivirii si o fisura la cap care, insa, nu ii pericliteaza viata. Pacientul a ramas in ingrijirea cadrelor medicale ale sectiei Neurochirurgie.
Conform primelor date ale anchetei Inspectoratului Teritorial de Munca Neamt, aflate in plina desfasurare, se pare ca persoana decedata nu era angajata cu forme in regula la firma „Petrus Prod“.

Articol afisat de 1993 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective