Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 17 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Raport de activitate al TSD Neamt pentru perioada 2004-2006

Organizatia de tineret a PSD Neamt a reprezentat, de-a lungul timpului, una dintre cele mai active componente ale acestuia, remarcindu-se nu doar printr-un numar important de tineri implicati politic, dar si prin numeroase proiecte initiate de catre membrii sai, care au adus vizibilitate in spatiul public atit pentru membrii sai, cit si pentru organizatia de tineret in ansamblul sau.
Perioada scursa de la ultima Conferinta Judeteana a TSD a fost una plina de evenimente, daca ne gindim ca au trecut peste noi doua campanii electorale deloc usoare, campanii pe care membrii mai tineri ai Partidului Social Democrat le-au traversat, fie din postura de candidati, fie din postura de militanti ai partidului. Alegerile locale din 2004 au adus si primele succese ale TSD Neamt, 3 consilieri judeteni, 81 de consilieri locali - din care 4 consilieri municipali, 2 consilieri orasenesti, iar altii 3 au devenit, ulterior, viceprimari (la Borca, la Farcasa si Sagna). La acestia se adauga si trei primari la Bicazul Ardelean, Baltatesti si la Urecheni. O zestre bogata de alesi locali cu care ne mindrim, dar care ne si obliga in continuare. Alegerile generale din toamna lui 2004 au adus si primul parlamentar din partea organizatiei de tineret. Atit in vara, cit si in campania din toamna, tinerii au iesit in strada, au impartit zeci de mii de materiale electorale, au stat de vorba cu alegatorii, au iesit inclusiv in media locala, iar prestatia lor a fost una apreciata. Nu in cele din urma, s-au bucurat si au suferit atunci cind au aflat rezultatele alegerilor.
Pierderea alegerilor generale si situatia din organizatia PSD Neamt, unde in doi ani au fost schimbati patru presedinti de organizatie, s-au rasfrint si asupra tinerilor. Am pierdut o serie de membri atrasi de mirajul de a sta vesnic la putere, inclusiv alesi locali, am incetinit ritmul proiectelor pe care le derulam, devenind, din aceasta cauza, mai putin vizibili. Chiar daca au existat si astfel de momente mai dificile, TSD Neamt a ramas in continuare cea mai puternica organizatie de tineret din judet. Valentine's Day - Certificate de casatorie pentru o zi, 8 Martie - O floare pentru dumneavoastra doamna, Cupa Tinarului Politician la Fotbal sint proiecte derulate de tinerii pesedisti. De asemenea, cu ocazia Sfintelor Sarbatori de Paste, TSD Piatra-Neamt a desfasurat o campanie umanitara si a oferit elevei Teona Aron (14 ani), de la Liceul de Arta din Piatra-Neamt, ceea ce parintii, din cauza lipsurilor financiare, nu puteau sa-i ofere: o chitara in valoare de 330 lei, suma fiind strinsa din donatiile membrilor TSD Piatra Neamt. In aceasta perioada, la nivelul intregii tari, partidul a desfasurat - in cadrul proiectului „Manageri de campanie“ - doua actiuni de strada ce au avut ca scop impartirea de materiale tiparite. Membrii organizatiei de tineret au participat activ la Piatra Neamt, Roman, Tirgu Neamt, Roznov, Bicaz, dar si in celelalte localitati ale judetului, dovedind inca o data, daca mai era nevoie, ca membrii tineri ai partidului nostru stapinesc bine aceasta campanie de la om la om. Imi exprim regretul, ca presedinte al Organizatiei Judetene, ca nu am mai putut derula proiectul Infoacademica, opacitatea si opozitia inspectorului general Dorina Drexler oprind, pentru moment, derularea acestui program.
La nivel national, TSD Neamt a fost o organizatie activa, dovedind clar ca este una dintre cele mai puternice organizatii TSD din tara. Am organizat un Consiliu National al TSD, la care au participat 200 de persoane, am organizat doua intilniri regionale pe zona Moldova, am participat nu doar cu resurse umane, ci si financiare la organizarea Congresului TSD din 2004.
Prin intreaga sa activitate, organizatia de tineret a PSD Neamt si-a cistigat prin munca membrilor sai un loc bine definit in cadrul social democratiei din judetul Neamt. Nu sint si nu voi fi niciodata de acord cu ceea ce unii membrii de partid, mai in virsta e adevarat, le transmit tinerilor, si anume ca sint tineri si au timp sa astepte. Numai ca multi dintre cei care spun aceste lucruri au o vechime in partid mai mica decit a acestor tineri, iar cei care ar trebui sa astepte sint chiar ei, nu de alta, dar mai intii trebuie sa ne convingem de loialitatea lor fata de partid, iar acest lucru se masoara si in anii vechime pe care ii ai in formatiunea noastra politica. Noi, tinerii, ne-am dovedit loialitatea fata de Partidul Social Democrat!

Articol afisat de 3987 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Deputat Razvan BOBEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective