Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fratii fetitei infometate din Podoleni, internati intr-un centru de primire

Fratii fetitei infometate din Podoleni, internati intr-un centru de primire

• decizia a fost luata de Protectia Copilului, dupa ce s-a constatat ca minorii traiau in conditii foarte grele

Conducerea Directiei Generale pentru Protectia Copilului Neamt a hotarit, in regim de urgenta, scoaterea din mediul familial a celor cinci copii ai Elenei Gavrilut si ai lui Cristian Pitaru, din Podoleni, si internarea loc intr-un centru de primire pentru copii din Piatra Neamt. Cazul cutremurator al micutei Elena Larisa Pitaru, in virsta de 9 luni, din Podoleni, care a ajuns la spital saptamina trecuta intr-o stare foarte grava din punct de vedere medical si intr-un hal de mizerie greu de imaginat, i-a determinat de reprezentantii acestei institutii sa efectueze propria ancheta. Dupa ce a mers mai intii la Pediatrie, unde este internata micuta, o comisie din cadrul Serviciului maltratare al Directiei Generale pentru Protectia Copilului s-a deplasat la domiciliul unde este crescuta aceasta, pentru a vedea conditiile in care traiesc si cum sint ingrijiti copiii, precum si pentru a se intilni cu asistentii sociali din comuna.
Potrivit precizarilor facute de catre Eugen Simion, seful Serviciului maltratare al Directiei Generale pentru Protectia Copilului, membrii comisiei au constatat ca mama copiilor nu era acasa, copiii nu aveau de mincare, nu aveau haine pe ei, de saraci ce sint, si erau murdari. Ancheta a mai scos la iveala ca mama este o mare consumatoare de alcool si are moralitate indoielnica, lasindu-si copiii singuri, chiar si noaptea. Constatind mizeria fizica si morala in care traiesc copiii, cei patru frati ai Ioanei Larisa au fost dusi la un centru de primire copii. „Daca mama va dovedi, in timp, ca isi schimba atitudinea fata de proprii copii si renunta la viciile grave pe care le are, atunci ea ii va putea lua acasa. Daca nu, copiii vor ramine in institutia in care au fost dusi, unde le vor fi asigurate hrana, haine, efectuarea studiilor. Din discutiile purtate cu aceasta, am inteles ca regreta ca s-a ajuns aici, dar a cooperat, a fost intelegatoare si si-a dat acceptul pentru masura pe care am luat-o noi, dar nu excludem posibilitatea ca ea sa atace decizia in instanta. In ceea ce o priveste pe micuta Larisa, dupa ce se va reface din punct de vedere fizic si va fi externata de la Pediatrie, va fi incredintata unui aistent maternal, dat fiind faptul ca este mai mica de doi ani“, a declarat Eugen Simion, seful Serviciului Maltratare.
Reamintim ca, la internarea in Pediatrie, saptamina trecuta, Ioana Larisa Pitaru (foto), care la virsta ei ar trebui sa aiba minimum 8,5 kilograme, avea numai 5 si a fost diagnosticata cu distrofie in stadiu avansat, malnutritie, anemie si deshidratare. Drept dovada ca mama nu o ingrijeste si nu se ocupa de igiena corporala a micutei, cadrele medicale au fost oripilate sa constate ca aceasta era murdara, nespalata si, mai mult decit atit, in zona inghinala avea viermi. Ioana Larisa este cea mai mica dintre cei cinci copii ai Elenei Gavrilut, in virsta de 29 de ani, din Podoleni. In afara de Ioana Larisa, pe inca trei dintre acestia - Miruna si Ilie Iulian, in virsta de 3 ani, si Ana Maria, de 2 ani - i-a conceput impreuna cu Cristian Pitaru, din aceeasi localitate, cu care a trait in concubinaj pina in aprilie 2006, cind a fost arestat pentru tilharie si furt. Femeia mai are un copil in virsta de 8 ani si jumatate - Codrut Petru Tanase - provenit dintr-o casatorie anterioara.

Articol afisat de 1871 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective