Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
BATRINA DISPERATA

BATRINA DISPERATA

• o batrina din Piatra Neamt acuza o familie de tineri casatoriti ca au inselat-o • Elena Petriuc afirma ca acestia i-au luat apartamentul si i l-au vindut unui vecin • „mi-am pus atitea sperante in acesti copii, iar acum cred ca voi ramine pe drumuri“, spune pietreanca •

O batrina din Piatra Neamt traieste momente cumplite dupa ce a aflat ca a ramas fara apartament, fara ca ea sa stie. De altfel, femeia afirma ca a fost victima unei inselaciuni, autorii fiind o familie de tineri pietreni pe care i-a primit sa locuiasca in apartamentul sau. Grav bolnava si fara rude, Elenei Petriuc ii este teama ca va ajunge in strada. Situatia este destul de incilcita, de aceea vom pastra anonimatul tinerilor acuzati. Cert este ca, in acest moment, Elena Petriuc nu mai este proprietara apartamentului, ca urmare a faptului ca a fost vindut in schimbul unei sume de 600 de milioane de lei. Cel putin asa arata datele dintr-un contract de vinzare-cumparare incheiat intre sotii B. si Elena Petriuc. Aceasta afirma ca nu a primit nici un ban, singura ei rugaminte fiind aceea ca tinerii sa aiba grija de ea, casa urmind sa le ramina dupa moartea sa. „In urma cu ceva timp, am cunoscut o femeie din Piatra Neamt. M-am inteles foarte bine cu ea si, la un moment dat, mi-a cerut sa ii primesc pe fiica si ginerele ei sa stea la mine. Copiii nu aveau unde sa locuiasca, asa ca am acceptat. Le-am spus ca le dau casa de pomana, daca au grija de mine. Eu sint foarte bolnava. Sufar de osteoporoza, diabet si am fost operata de ulcer. S-au mutat la mine in noiembrie anul trecut. Nu aveau nici serviciu, iar o perioada i-am ajutat eu cu ce am putut. I-am rugat numai sa aiba grija de mine, sa-mi dea de mincare si sa-mi cumpere medicamente. La putin timp dupa ce s-au mutat la mine, am intrat in coma diabetica. Nu am crezut ca mai scap cu viata. Atunci, au venit si mi-au spus ca au inaintat actele la notar pentru apartament. Uneori imi cereau bani de mincare si de tigari, iar eu le-am dat, pentru ca-i iubeam ca pe copii mei. Relatiile s-au stricat, iar ei au inceput sa se poarte foarte urit cu mine. Claudiu m-a amenintat ca pune pe cineva sa ma omoare. Probabil ca asteptau sa mor mai repede. Medicamente nu-mi mai cumparau si nici mincare. Oamenii de pe scara incepusera sa vorbeasca ca cei doi mi-au vindut apartamentul si ca o sa ma dea afara din casa. Luna trecuta, pe data de 16, a venit la mine un cetatean, impreuna cu un vecin, spunindu-mi ca vrea sa-mi verifice apometrele. Insa, individul mi-a zis sa ma pregatesc sa plec la azil, fiindca Claudiu si cu Magda au vindut apartamentul. Cum sa ma scoata afara, daca eu le-am dat casa de pomana?“, ne-a spus, cu lacrimi in ochi, batrina.

Mutare suspecta

In aceeasi zi, a mai spus Elena Petriuc, cei doi tineri au parasit apartamentul. „Cind am auzit ca urmeaza sa fiu evacuata, am inceput sa pling. Cind a venit Magda si m-a vazut, a inceput sa ma ia la rost, ca nu ma da nimeni afara. Eu am rugat-o sa-mi spuna ce se intimpla, iar ea a zis ca se muta de la mine. Si-au strins lucrurile in saci, iar Claudiu a venit cu un individ ca sa le ia. Cind l-am intrebat ce se intimpla, el a strigat la prietenul lui, spunindu-i sa-mi rupa picioarele si sa-mi puna perna in cap. Vazind ca am inceput sa strig, nu mi-au mai facut nimic. Am sunat la 112 si, imediat, au venit niste politisti. Le-am spus acestora ce s-a intimplat, iar Claudiu si cu Magda au declarat ca este casa lor. Au scos un contract de vinzare-cumparare, in care se spune ca eu le-am vindut casa cu 600 milioane de lei. Eu, insa, nu am luat nici un ban. Le dau casa de pomana, iar ei spun ca au cumparat-o de la mine... Dupa ce au plecat, am inceput sa primesc telefoane de amenintare. Ma suna cineva care ma ameninta cu moartea“, a mai marturisit Elena Petriuc. Surpriza cea mai mare avea sa apara in ultimele zile, cind batrina a aflat ca familia B. i-a vindut apartamentul unui vecin de scara. „Nu stiu ce o sa se intimple cu mine. Eu am avut incredere in ei, iar ei vor sa ma lase pe drumuri. Nu stiu ce sa fac si cui sa-i spun. Mi-au luat casa si acum vor sa ma dea afara. Ce fac eu, unde ma duc?“, a incheiat Elena Petriuc.
Am incercat sa-i contactam si pe cei doi tineri acuzati, insa nu am reusit. In schimb, am discutat cu mama lui Claudiu B., care ne-a recomandat sa nu dam ascultare spuselor batrinei, refuzind sa comenteze acuzatiile acesteia: „Copilul meu nu este vinovat cu absolut nimic si ar fi bine sa nu ne mai deranjeze. Copiii mei sint foarte buni si o sa aiba grija de ea. Sa stea sanatoasa acolo, ca nu o da nimeni afara. Sa stea pina la adinci batrineti“.

Articol afisat de 2550 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective