Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 20 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ticu Lacatusu a infipt tricolorul pe un alt virf din Himalaya

Ticu Lacatusu a infipt tricolorul pe un alt virf din Himalaya

• alpinistul pietrean a cucerit si botezat un virf de 6.403 metri altitudine • piscul himalayan nu mai fusese urcat de nimeni pina pe 11 octombrie • Ticu Lacatusu a ajuns pe virf la data de 11 octombrie • la expeditie au mai participat doi alpinisti germani • „Virful necunoscut“ poarta de citeva zile numele de „Peak Europa“ •

Alpinistul nemtean Ticu Lacatusu a cucerit, in premiera mondiala, cel mai inalt virf din masivul Tsartse, „Virful necunoscut“, aflat la 6.403 metri altitudine. Reusita lui Ticu Lacatusu a avut loc pe 11 octombrie, dar primele vesti despre ascensiune au venit in urma cu doua zile, din cauza conditiilor extreme in care s-a desfasurat expeditia. Acest pisc nu fusese calcat de nici un om inainte, asa ca el a fost botezat „Peak Europa“ de catre Ticu Lacatusu. Pietreanul a plecat in expeditie cu doi colegi germani, care au fost de acord cu numele pe care l-a propus pentru virful proaspat cucerit.
Motivele pentru care a fost ales acest virf sint explicate chiar de Ticu Lacatusu intr-un jurnal on-line. „Odata gasita varianta mai simpla pentru coborire, trebuia sa hotarim intre «Tsartse» si «Unnamed Peak». Dar hotarirea era deja luata. Preferam virful fara nume din urmatoarele motive - este cel mai inalt din masiv, nu are nume, deci il puteam boteza noi si este mai aproape de noi, cu circa doua ore fata de Tsartse. Aveam o sansa importanta de a cuceri cel mai inalt pisc din acest masiv, care ne facuse cu ochiul si pe harta si pe Thapa Peak, cu citeva zile in urma. La ora 13.30, pe o furtuna naprasnica, virful fara nume, cel mai inalt din Mukut (Sandachhe Himal) este cucerit. Am ajuns acolo primul, urmat la 15 minute de Frank si la circa 25 de minute de Goetz. Cota 6403 metri. Aveam dreptul sa dau un nume acestui virf, inca necalcat de nimeni pina atunci. L-am botezat «Peak Europa». Frank si Gotz au fost de acord, si asa a ramas. Poza cu tricolorul a iesit perfect“, a relatat Ticu Lacatusu in prima scrisoare on-line trimisa acasa, dupa aproximativ o saptamina in care nu a putut comunica si nu s-a stiut nimic despre el din cauza conditiilor atmosferice.
Constantin Lacatusu este primul roman care a cucerit Everestul, pe 17 mai 1995 si se poate lauda si cu alte premiere pentru alpinismul roman si mondial. Pietreanul este unul dintre cei care a avut ocazia ca in Nepal sa se intilneasca cu primul alpinist care a pasit pe „Acoperisul lumii“, englezul Edmund Hillary, reusita fiind consemnata in 1953.

Articol afisat de 2376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective