Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Octombrie 2006
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Minciuni pe masinile de sp´┐Żlat

Una dintre actiunile de control efectuate, recent, de c´┐Żtre reprezentantii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt a vizat verificarea respect´┐Żrii prevederilor legale ´┐Żn ceea ce priveste modul de etichetare si oferire de informatii standard, precum si eficienta energetic´┐Ż a masinilor de sp´┐Żlat, respectiv masinilor de sp´┐Żlat si uscat rufe. Au fost controlati 10 agenti economici care comercializeaz´┐Ż astfel de bunuri de uz casnic, fiind controlate 38 de masini de sp´┐Żlat rufe, ´┐Żn valoare de 437 de milioane de lei. Inspectorii OJPC Neamt au constatat c´┐Ż 29 de astfel de articole de uz casnic, ´┐Żn valoare total´┐Ż de 334 de milioane de lei, prezentau abateri de la prevederile legale. O constatare general´┐Ż a echipei de control, valabil´┐Ż pentru toti agentii economici verificati, a fost c´┐Ż ei nu respect´┐Ż prevederea conform c´┐Żreia au voie s´┐Ż introduc´┐Ż pe piat´┐Ż masini de sp´┐Żlat care s´┐Ż aib´┐Ż aplicat´┐Ż la loc vizibil (pe exteriorul p´┐Żrtii frontale sau superioare a aparatului) eticheta care indic´┐Ż informatii de tipul consumului de energie, al clasei de eficient´┐Ż energetic´┐Ż sau alte caracteristici tehnice. S-a mai descoperit c´┐Ż pe etichetele atasate produselor, la anumiti parametri, ca de exemplu nivelul zgomotului ´┐Żn timpul ciclurilor de sp´┐Żlare si centrifugare, existau ´┐Żnscrisuri f´┐Żcute cu pixul sau masinile aveau atasat´┐Ż, peste eticheta cu caracteristici tehnice, o alta adeziv´┐Ż, pe care erau trecute valori ce nu aveau nici o leg´┐Żtur´┐Ż cu realitatea. ´┐Żnscrisurile nu respectau dimensiunile standard. Unele dintre masini nu erau ´┐Żnsotite de fise tehnice, iar altele, care erau ´┐Żnsotite de asemenea documente, nu aveau ´┐Żnscrisuri cu privire la consumul energetic, la clasa de eficient´┐Ż energetic´┐Ż a sp´┐Żl´┐Żrii, clasa de stoarcere prin centrifugare, eficienta de extragere a apei, consumul mediu anual de ap´┐Ż si energie. Foarte multe dintre obiectele de uz casnic verificate nu aveau instructiuni de utilizare ´┐Żn limba rom´┐Żn´┐Ż si nu prezentau certificate de garantie.
Urmare a neconformit´┐Żtilor g´┐Żsite cu prilejul controalelor efectuate, au fost oprite temporar de la comercializare produse ´┐Żn valoare de 159 de milioane de lei si au fost aplicate amenzi contraventionale de 18 milioane de lei.

Articol afisat de 1787 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective