Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Octombrie 2006
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

C´┐Żldura nemtenilor, grija parlamenterilor pesedisti

Imposibilitatea pl´┐Żtii agentului termic, datorit´┐Ż costului mare, de c´┐Żtre nemteni, ´┐Żn aceast´┐Ż iarn´┐Ż, este o grij´┐Ż pentru parlamentarii pesedisti. Aflati ´┐Żn Opozitie, ei au ar´┐Żtat cu degetul inclusiv c´┐Żtre ceea ce se realizeaz´┐Ż ´┐Żn Piatra Neamt de c´┐Żteva luni - noul sistem de termoficare.
Deputatul PSD Iulian Iancu a declarat c´┐Ż, ´┐Żn iarna 2006-2007, 40% dintre rom´┐Żni se vor ´┐Żncadra ´┐Żn categoria celor ale c´┐Żror venituri s´┐Żnt mai mici dec´┐Żt facturile pe care le vor avea de achitat. „Pretul a 1.000 de metri cubi de gaz metan este c´┐Żt trei salarii minime pe economie. Consider c´┐Ż ceea ce se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż, ast´┐Żzi, la Piatra Neamt, prin realizarea l´┐Żng´┐Ż blocuri a instalatiilor de producere si furnizare a agentului termic si apei calde menajere cu gaz metan, este o greseal´┐Ż de neiertat. Conducerea Prim´┐Żriei Piatra Neamt a fost informat´┐Ż de trei ani c´┐Ż singura solutie de alimentare ´┐Żn sistem centralizat este prin cogenerare de ´┐Żnalt´┐Ż eficient´┐Ż. Asta ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż se produc, simultan, energie electric´┐Ż, energie termic´┐Ż si, ´┐Żn perioada cald´┐Ż, aer conditionat, cu acelasi metru cub de gaz metan. S-ar ´┐Żnregistra o reducere a costurilor cu 30% si s-ar asigura energia electric´┐Ż ´┐Żn mod gratuit. Edilii locali au participat la discutii, dar n-au f´┐Żcut nimic din ce li s-a recomandat. Au preferat s´┐Ż arunce din bugetul local suma de 150 miliarde de lei pe centralele de bloc. Este incredibil ce se ´┐Żnt´┐Żmpl´┐Ż, ´┐Żn conditiile ´┐Żn care la sistemul la care se lucreaz´┐Ż, acum, la Piatra Neamt se va renunta ´┐Żn doi ani. Rom´┐Żnia pl´┐Żteste cel mai mult din Europa la gazul metan din import, peste 50 de dolari pe mia de metri cubi, fat´┐Ż de pretul mediu“, a declarat deputatul Iulian Iancu.
„Cofretele“ pietrenilor
nu-s pe placul PSD
Dup´┐Ż ce au tocat m´┐Żruntel sistemul de ´┐Żnc´┐Żlzire la nivel de bloc, care se realizeaz´┐Ż ´┐Żn municipiul resedint´┐Ż de judet, pesedistii nemteni au luat la puricat central´┐Ż cu central´┐Ż, din cele realizate ´┐Żn aceast´┐Ż var´┐Ż. Astfel, Iulian Iancu a numit microcentralele termice „cofrete“, pentru a c´┐Żror realizare se cheltuieste mult peste un miliard de lei de bucat´┐Ż. „Conform proiectului Prim´┐Żriei, ´┐Żn Piatra Neamt se vor realiza 130 de cofrete din care, p´┐Żn´┐Ż acum, s-au executat 60%. Asta ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż, ´┐Żn iarna care se apropie, vor functiona si ele, dar si centralele din sistemul vechi, cu toate c´┐Ż la Aqua Calor s-au f´┐Żcut dispo-nibiliz´┐Żrile pentru ´┐Żnchiderea centralelor mari. ´┐Żn aceste conditii, pietrenii vor avea de suportat preturi foarte mari, unele date de centralele termice vechi, nerentabile, iar altele - de cofrete, care consum´┐Ż gaz metan foarte scump“, a mai spus Iulian Iancu.
Pentru a se convinge de costurile la care se ajunge cu realizarea unei „cofrete“, pesedistii nemteni au f´┐Żcut un inventar a ceea ce reprezint´┐Ż instalatia interioar´┐Ż - 40 de robineti, 12 pompe, patru gigacalorimetre, un dedurizator, boilere etc, ale c´┐Żror preturi se cifreaz´┐Ż ´┐Żn jurul valorii de un miliard de lei. La acesti bani se adaug´┐Ż cheltuielile cu fundatia si cazanul termic.
Declaratiile deputatului Iancu au fost deturnate de autorit´┐Żtile locale pietrene care l-au acuzat c´┐Ż, ´┐Żn perioada ´┐Żn care PSD a fost la Putere, iar parlamentarul pesedist secretar de stat la Industrii, nu s-a f´┐Żcut nimic ´┐Żn favoarea municipiului Piatra Neamt.

Articol afisat de 1376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective