Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 23 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Unic, victorie de moral si rezerve de lux

• Unic Piatra Neamt - U Jolidon Cluj Napoca 3-0 (25-18, 25-18, 25-14) • din sextetul de bazã al gazdelor au lipsit Nedelcu,
Pop, Bogendorfer si Encicã • noul cãpitan de echipã este Angelica Chivorchian •

Surprizã mare sîmbãtã seara în Sala Ceahlãul cînd suporterii Unicului au vãzut cã pe teren nu intrã, din start, Florentina Nedelcu, Cecilia Pop, Liliana Bogendorfer sau Dana Encicã. Toate cele patru jucãtoare au fost rezerve, intrînd pe parcurs si ajutînd echipa sã cîstige contra celor de la Universitatea Jolidon Cluj Napoca. A fost parcã o pedeapsã a antrenorilor Marian Constantin si Aurel Cazacu pentru cele patru, dupã ce „principalul“, dar si presedintele onorific Vasile Ouatu au tunat la finalul meciului pierdut cu 1-3 la CSU Neumartk Gaz Tîrgu Mures. Sîmbãtã, scorul final a fost 3-0 (25-18, 25-18, 25-14), dar dupã un joc destul de chinuit al gazdelor. S-a remarcat în primul rînd lipsa de omogenitate a echipei, dar si lipsa de experientã a ridicãtoarei Florina Chirilov. Nu de putine ori aceasta a gresit, dar pînã la urmã trãgãtoarele si-au fãcut datoria. Greseli mari si în faza defensivã, blocajul neputînd sã anihileze un atac destul de lent si de slab organizat. Finalul seturilor au arãtat parcã mai multã prospetime în jocul formatiei pietrene, astfel cã ardelencele au cãzut si din punct de vedere fizic. Angelica Chivorchian a fost pentru prima datã cãpitan la Unic, dar parcã aceastã „functie“ i-a atîrnat cam greu de picioare, fosta dinamovistã neavînd o evolutie pe mãsura asteptãrilor.
Unic a început foarte slab, iar clujencele au condus cu 3-0, 4-1, 7-4, 8-6. Desi a continuat sã greseascã la serviciu, Unicul a avut în teren o jucãtoare în formã bunã, Elena Zaharia, care nu de putine ori a finalizat decisiv. Zaharia a fost de altfel cea mai bunã jucãtoare de pe teren. În setul I a fost la un moment dat 20-18 pentru Unic. U Jolidon a gresit la preluare atunci cînd avea nevoie mai putin, gazdele au profitat si s-au distantat pe tabelã, pentru ca finalul primei pãrti a întîlnirii sã readucã zîmbetul pe fetele alb-albastrelor: 25-18. Început de set II echilibrat, în care s-au putut numãra mai multe servicii gresite de ambele pãrti. Cu toate cã nu a strãlucit, Unicul a avut constantã si ceva mai multã vivacitate, pentru a cîstiga tot cu 25-18. Start excelent de set III pentru echipa antrenatã de Marian Constantin si Aurel Cazacu: 5-0. De la 11-5 însã situatia s-a schimbat complet. Unic a mai punctat o datã, iar ardelencele de sase ori, astfel cã pe tabelã a stat scris 12-11. Neatentia la preluare si o coordonare mai slabã a atacurilor oaspetelor au fost benefice formatiei nemtene, care a profitat imediat: 16-11. Pînã la final un galop de sãnãtate al gazdelor, iar setul s-a încheiat cu 25-14.
Tehnicianul Marian Constantin a precizat la final cã victoria contra celor din Cluj Napoca este una de moral, care poate ajuta echipa sã se pregãteascã si mai bine în vederea partidei cu Dinamo Bucuresti, din runda urmãtoare. „A fost un joc în care am încercat sã le mai folosim si pe celelalte fete, pentru a le mentine în prizã si pentru a vedea care este într-o formã mai bunã. Pentru viitor vom pune bazã însã pe cele mai experimentate. Evolutia de astãzi nu mã multumeste în totalitate, dar scorul da, pentru cã este o victorie de moral. Totul de acum însã depinde si de ele, pentru cã în meciul urmãtor avem nevoie de 100% mobilizare“, a declarat Marin Constantin, antrenorul principal al Unicului. Acesta a mai spus cã si acum este uimit cum Unicul nu a ajuns sã dovedeascã pe teren mai mult de 70% din potensialul pe care îl are, desi antrenamentele si-au îmbunãtãtit calitatea, iar valoarea lotului a crescut.

Articol afisat de 1299 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective