Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Turcu' nu-i vinovat

• un dosar penal, deschis în primãvara anului 2003, a fost finalizat recent • ancheta a vizat firma unor cetãteni turci • pînã la urmã prejudiciul cauzat a fost recuperat, iar în instantã va ajunge administratorul român •

Lucrãtorii Servicului cercetãri penale, din cadrul Politiei Neamt, au reusit sã finalizeze un dosar penal dupã mai bine de trei ani de la declansarea cercetãrilor. Interesant este cã, desi s-a plecat de la vinovãtia a trei cetãteni turci, în final s-a ajuns sã rãspundã numai administratorul pentru cele descoperite. Mai mult, prejudiciul stabilit de anchetatori, a fost achitat între timp.
Ancheta a demarat în primãvara anului 2003 dupã ce, în luna martie, Serviciul de Evidentã Informatizatã a Persoanei Neamt- Biroul de Strãini si Probleme de Migrãri a sesizat Politia Neamt despre faptul cã trei cetãteni turci (tatã si fii), asociati la o societate comercialã au depus raportarea semestrialã falsificatã, cu scopul de a obtine prelungirea dreptului de sedere pe teritoriul României, în calitate de oameni de afaceri. Comparînd cu documentele pe care politistii le-au solicitat de la Directia Generalã a Finantelor Publice Neamt, au fost constatate diferente de înregistrãri.
Asa s-a ajuns ca, în luna august 2003, politistii sã cearã Directiei Generale a Finantelor Publice Neamt efectuarea unui control la societatea respectivã. Astfel, s-a constat cã în evidentele contabile nu au fost înregistrate 941 de facturi fiscale de livrare marfã, în valoare de 2.394.943.532 de lei, aspect care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu 286.476.499 lei - impozit pe profit, si 2.393.943.532 lei - TVA. Ana M., administratorul firmei, a contestat actul de control, iar în luna aprilie 2006, Serviciul de Investigare a Fraudelor a cerut din nou Finantelor efectuarea unui control pentru stabilirea cu exactitate a prejudiciului. De aceastã datã, suma a fost mult mai mare, respectiv 2.835.280.567 de lei. Si de aceastã datã, Ana M. a formulat o contestatie la procesul verbal încheiat de reprezentantii DGFP, însã Ministerul de Finante i-a respins-o. Mai departe, Ana M. a depus o plîngere la Curtea de Apel Bacãu, solicitînd anularea procesului verbal de control. În primã fazã, actiunea a fost respinsã si atacatã cu recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie. Aici, sentinta pronuntatã a fost casatã, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Bacãu. De aceastã datã, Curtea de Apel Bacãu a admis în parte actiunea, anulînd tot în parte procesul verbal al Finantelor Neamt, în ceea ce priveste virarea la bugetul de stat a unei pãrti din suma stabilitã initial. Si de acestã datã, firma a formulat recurs la Înalta Curte de Casatie si Justitie, solicitînd anularea în totalitate a procesului verbal încheiat de finantistii nemteni, recursul nefiind solutionat pînã în prezent.
Cu toate acestea, Ana M. a declarat anchetatorilor cã vinovãtia privind sustragerea de la plata sumelor stabilite de Directia de Finante îi apartine în totalitate, asociatii turci neavînd atributii de administrare a firmei în perioada respectivã. Pe parcursul anchetei, Ana M. a achitat integral prejudiciul creat bugetului de stat, respectiv suma de 2.835.280.567 de lei. Dosarul a fost înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecatã a învinuitei.

Articol afisat de 1619 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective