Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Societătile de furnizare a energiei termice fac rabat de la prevederile legale

• aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii OJPC Neamt, cu prilejul controalelor efectuate recent


Unul dintre controalele efectuate recent de către inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Neamt a vizat respectarea prevederilor legale în domeniul protectiei consumatorilor de către societătile care prestează servicii de furnizare a energiei termice si de către acelea care prestează servicii de iluminat public. La agentii economici controlati s-a urmărit în mod deosebit respectarea normelor legale privind organizarea si functioanarea acestor servicii publice, contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate, precum si clauzele abuzive din contracte.
În ceea ce priveste serviciile publice de furnizare a energiei termice au fost verificate cele trei societăti care desfăsoară astfel de activităti în Piatra Neamt, Roman si Tîrgu Neamt. Controlul a scos la iveală faptul că numai două dintre acestea detin licenta pentru producerea si furnizarea energie termice. Inspectorii OJPC Neamt au mai constatat că la momentul controlului nu existau contracte încheiate de către acestea cu multe dintre asociatiile de propietari pentru furnizarea energiei termice. Reprezentantii agentilor economici au explicat echipelor de control că această situatie este cauzată de faptul că în ultima perioadă structura asociatiilor de locatari, respectiv, proprietari s-a modificat foarte mult, periodic apărînd si dispărînd astfel de entităti. O altă abatere depistată de echipele de control a fost aceea că societătile care furnizează energie termică nu au specificati parametri de calitate contractati si nu au contracte pentru efectuarea reviziei si reglării periodice a instalatiilor de încălzire si de alimentare cu apă caldă de consum apartinînd utilizatorilor.
Toti agentii economici verificati eliberează documente fiscale pentru serviciile prestate, dar nici unul dintre acestia nu oferă utilizatorilor pliante publicitare. În domeniul serviciilor de iluminat public a fost verificat un agent economic care desfăsoară această activitate în foarte multe localităti din tară si are puncte de lucru în Piatra Neamt si Roman si are contracte de modernizare si concesionare serviciului de iluminat public încheiate cu cele două municipalităti, pe o perioadă de 15, respectiv 20 ani. Contractul încheiat nu cuprinde clauze referitoare la cantitatea si calitatea serviciilor de iluminat public prestate de utilizator, la indicatorii minimali de performantă si la modul de măsurare a acestora, la tariful practicat si formulele de actualizare a acestuia, ori la modul de încasare a facturilor. Agentul economic emite, prin cele două puncte de lucru verificate, facturi fiscale lunare.
Pentru neregulile constatate si pentru nerespectarea prevederilor legale a fost aplicată o amendă în valoare de 5 milioane de lei si s-au dat cinci avertismente. Pentru remedierea deficientelor au fost dispuse termene de intrare în legalitate.

Articol afisat de 1220 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective