Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Decembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Societãtile de furnizare a energiei termice fac rabat de la prevederile legale

• aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii OJPC Neamt, cu prilejul controalelor efectuate recent


Unul dintre controalele efectuate recent de cãtre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Neamt a vizat respectarea prevederilor legale în domeniul protectiei consumatorilor de cãtre societãtile care presteazã servicii de furnizare a energiei termice si de cãtre acelea care presteazã servicii de iluminat public. La agentii economici controlati s-a urmãrit în mod deosebit respectarea normelor legale privind organizarea si functioanarea acestor servicii publice, contorizarea consumatorilor racordati la sistemele publice centralizate, precum si clauzele abuzive din contracte.
În ceea ce priveste serviciile publice de furnizare a energiei termice au fost verificate cele trei societãti care desfãsoarã astfel de activitãti în Piatra Neamt, Roman si Tîrgu Neamt. Controlul a scos la ivealã faptul cã numai douã dintre acestea detin licenta pentru producerea si furnizarea energie termice. Inspectorii OJPC Neamt au mai constatat cã la momentul controlului nu existau contracte încheiate de cãtre acestea cu multe dintre asociatiile de propietari pentru furnizarea energiei termice. Reprezentantii agentilor economici au explicat echipelor de control cã aceastã situatie este cauzatã de faptul cã în ultima perioadã structura asociatiilor de locatari, respectiv, proprietari s-a modificat foarte mult, periodic apãrînd si dispãrînd astfel de entitãti. O altã abatere depistatã de echipele de control a fost aceea cã societãtile care furnizeazã energie termicã nu au specificati parametri de calitate contractati si nu au contracte pentru efectuarea reviziei si reglãrii periodice a instalatiilor de încãlzire si de alimentare cu apã caldã de consum apartinînd utilizatorilor.
Toti agentii economici verificati elibereazã documente fiscale pentru serviciile prestate, dar nici unul dintre acestia nu oferã utilizatorilor pliante publicitare. În domeniul serviciilor de iluminat public a fost verificat un agent economic care desfãsoarã aceastã activitate în foarte multe localitãti din tarã si are puncte de lucru în Piatra Neamt si Roman si are contracte de modernizare si concesionare serviciului de iluminat public încheiate cu cele douã municipalitãti, pe o perioadã de 15, respectiv 20 ani. Contractul încheiat nu cuprinde clauze referitoare la cantitatea si calitatea serviciilor de iluminat public prestate de utilizator, la indicatorii minimali de performantã si la modul de mãsurare a acestora, la tariful practicat si formulele de actualizare a acestuia, ori la modul de încasare a facturilor. Agentul economic emite, prin cele douã puncte de lucru verificate, facturi fiscale lunare.
Pentru neregulile constatate si pentru nerespectarea prevederilor legale a fost aplicatã o amendã în valoare de 5 milioane de lei si s-au dat cinci avertismente. Pentru remedierea deficientelor au fost dispuse termene de intrare în legalitate.

Articol afisat de 1688 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective