Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Emotiile editiei 2006 a Galei directorilor, sperante pentru 2007

• cinci dascãli nemteni, invitati la Gala directorilor, au povestit ce au gîndit si au simtit cînd au fost felicitati de seful educatiei românesti

Cinci directori de la tot atîtea unitãti de învãtãmînt din judetul Neamt au fost premiati, în cadrul Galei directorilor, care a avut loc la sfîrsitul lunii decembrie, la Bucuresti. Acestia au fost alesi pe baza unor criterii bine stabilite, tinîndu-se cont de performanta scolarã - promovabilitate la examenele nationale, cheltuirea fondurilor alocate pentru reabilitarea scolilor pe care le conduc, numãrul de gradatii de merit din scoalã etc. Din fiecare judet au fost desemnati cîte cinci directori merituosi. Cei care au reprezentat Neamtul sînt Iuliana Doljescu - director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Sãbãoani, Mihai Obreja - director al Colegiului National „Petru Rares“, Anisoara Ioaniche - director la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt, Daniela Neamtu - director la Colegiul National de Informaticã Piatra Neamt si Mariana Paleu - director la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamt. Vineri, 19 ianuarie, cei cinci directori au fost invitati la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si au povestit despre emotiile prin care au trecut cînd si-au auzit numele strigat într-un asemenea cadru festiv si cînd au fost felicitati de ministrul Mihail Hãrdãu.

„Nominalizarea mea este o recompensã a muncii de ani de zile a elevilor si cadrelor didactice“

Directoarea Colegiului National de Informaticã a fost nominalizatã la Gala directorilor pentru cã, de ani de zile, aceastã unitate reuseste sã aibã o promovabilitate de 100% la examenele nationale. „Sîntem mîndri de aceastã onoare care ni s-a fãcut, de a fi nominalizati la Gala directorilor. Nominalizarea mea este o recompensã a muncii de ani de zile a elevilor si cadrelor didactice. ÃŽn sprijinul nostru, al dascãlilor, au venit elevii, pãrintii si relatia cu comunitatea localã. ÃŽn 2006, am primit fonduri de la minister pentru dotarea a trei laboratoare - de fizicã, biologie si chimie, pentru cabinetul de psihopedagogie, am primit materiale sportive, dotare pentru bibliotecã si multe altele“, a declarat sefa de la Colegiul National de Informaticã.
A doua nominalizatã din Neamt, la Gala directorilor, este profesoara Anisoara Ioaniche, directoarea de la Colegiul Tehnic „Ion Creangã“ Tîrgu Neamt. „Momentul premierii, pentru mine, a fost unul extrem de emotionant. Sînt la prima candidaturã si n-am mai avut ocazia sã dau mîna cu ministrul Educatiei si Cercetãrii. ÃŽn timpul discursului sãu, a anuntat cã fiecare director primeste cîte o sutã de milioane de lei. Mã gîndeam cã pun mîna pe 100 de milioane! Niciodatã n-am avut atîtia bani. Mã gîndeam cã-mi cumpãr o hainã de blanã. Dupã cîteva secunde, a anuntat cã putem face ce vrem cu ei la nivelul unitãtilor scolare pe care le conducem. Asa cã am decis sã schimb mobilierul din cancelarie. Deja, l-am primit. Acum astept sã primesc si banii, sã-l pot plãti. Cu fonduri de la Ministerul Educatiei, circa 3 miliarde de lei, am schimbat, anul trecut, acoperisul si tîmplãria, avem mobilier nou în scoalã si dotãri în ateliere“, a declarat profesoara Anisoara Ioaniche.

„Sînt mîndrã cã numele scolii a ajuns la nivel national“

Mîndru de prestatia elevilor din liceul pe care îl conduce, directorul Mihai Obreja de la Colegiul National «Petru Rares» a precizat: „Este o cinste pentru Colegiul National «Petru Rares» de a fi nominalizat la gala celor mai prestigioase scoli din tarã. Cred cã puteam concura la fiecare dintre cele cinci sectiuni. ÃŽn fiecare an, de la Rares se asigurã circa 40% din echipa de elevi care fac parte din lotul national la olimpiadele scolare. Apoi, multi dintre ei ajung în loturile lãrgite, ori restrînse participante la olimpiadele internationale. Am investit mult în 2006 în deplasãri la concursuri si pentru premierea elevilor cu succese. Am investit si în profesori; consider cã este primordialã investitia în resursele umane“.
Iuliana Doljescu, directoare a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Sãbãoani, s-a arãtat foarte bucuroasã de faptul cã numele unitãtii de învãtãmînt pe care o conduce a ajuns pe o listã atît de specialã, a scolilor de elitã. Ea a fost nominalizatã pentru capacitatea de a cheltui fondurile alocate investitiilor în unitatea pe care o conduce. „Liceul de la Sãbãoani are 2.270 de elevi si prescolari - 75 de clase si zece grupe de grãdinitã. Sînt mîndrã cã numele scolii a ajuns la nivel national. Pentru mine au fost momente unice si, cînd te felicitã un ministru, simti cã îti dau lacrimile de emotie. Am avut un sentiment deosebit. Am fãcut în 2006 investitii în infrastructura scolarã. Avem corpuri de clãdire care nu sînt situate chiar în centrul comunei si în care nu s-au bãgat bani în ultimii ani. Avem un corp construit în 1940, cãruia i-am schimbat acoperisul, tîmplãria, l-am renovat integral. ÃŽn grãdinite am schimbat mobilierul si acum au devenit foarte atractive pentru copii. Pentru dotarea bibliotecii, am investit 270 milioane de lei vechi“, a declarat profesoara Iuliana Doljescu.
Impresiile cu care prof. Mariana Paleu, directorul Colegiului „Gheorghe Cartianu“, s-a întors de la Gala organizatã înainte de sãrbãtorile de iarnã nu au fost diferite de ale colegilor sãi.
Reamintim cã manifestarea, organizatã pe 22 decembrie, al cãrei amfitrion a fost Mihail Hãrdãu, ministrul Educatiei si Cercetãrii, a reunit 213 directori din toatã tara. Mai-marele învãtãmîntului a caracterizat-o ca pe „o sãrbãtoare a reusitei manageriale“. Pe lîngã recunoasterea meritelor, directorilor le-au fost promise cîte 100 milioane de lei pentru unitãtile scolare pe care le conduc.

Articol afisat de 2150 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de profesor la data 20.01.2007 11:31
Rusinea invatamantului romanesc
Este o rusine ca cei de la conducerile destinelor invatamantului nemtean si-au permis sa scoata in frunte directoarea Colegiului Tehnic "Ion Creanga" - Tg. Neamt. Doresc ca cei interesati despre rezultatele deosebite ale acestei unitati sa intre pe site-ul EDU sa vada ca rezultatele la BAC 2006, sunt cu peste 150 RESPINSI, iar daca face o vizita la aceasta unitate ii va sari in ochi degradarea salii de sport, in rest arata ca dupa un razboi, numai ruine si un corp nou de scoala care prin interior arata groaznic. Despre bani , directoarea a sperat ca premiul recompenseaza banii bagati de sotul ei in campania electorala , datorita carora el a ajuns din padurar inginer la ocolul Varatec , iar ea directoare. Sa-i fie rusine ca a avut curajul sa stea alaturi de ceilalti doi colegi din Piatra Neamt. Ar fi indicat ca cineva din presa sau minister sa vina sa vada ca acolo orele se fac mai mult pe strada si prin barurile din preajma.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective