Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Emotiile editiei 2006 a Galei directorilor, sperante pentru 2007

• cinci dascăli nemteni, invitati la Gala directorilor, au povestit ce au gîndit si au simtit cînd au fost felicitati de seful educatiei românesti

Cinci directori de la tot atîtea unităti de învătămînt din judetul Neamt au fost premiati, în cadrul Galei directorilor, care a avut loc la sfîrsitul lunii decembrie, la Bucuresti. Acestia au fost alesi pe baza unor criterii bine stabilite, tinîndu-se cont de performanta scolară - promovabilitate la examenele nationale, cheltuirea fondurilor alocate pentru reabilitarea scolilor pe care le conduc, numărul de gradatii de merit din scoală etc. Din fiecare judet au fost desemnati cîte cinci directori merituosi. Cei care au reprezentat Neamtul sînt Iuliana Doljescu - director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Săbăoani, Mihai Obreja - director al Colegiului National „Petru Rares“, Anisoara Ioaniche - director la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Tîrgu Neamt, Daniela Neamtu - director la Colegiul National de Informatică Piatra Neamt si Mariana Paleu - director la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu“ Piatra Neamt. Vineri, 19 ianuarie, cei cinci directori au fost invitati la Inspectoratul Scolar Judetean Neamt si au povestit despre emotiile prin care au trecut cînd si-au auzit numele strigat într-un asemenea cadru festiv si cînd au fost felicitati de ministrul Mihail Hărdău.

„Nominalizarea mea este o recompensă a muncii de ani de zile a elevilor si cadrelor didactice“

Directoarea Colegiului National de Informatică a fost nominalizată la Gala directorilor pentru că, de ani de zile, această unitate reuseste să aibă o promovabilitate de 100% la examenele nationale. „Sîntem mîndri de această onoare care ni s-a făcut, de a fi nominalizati la Gala directorilor. Nominalizarea mea este o recompensă a muncii de ani de zile a elevilor si cadrelor didactice. În sprijinul nostru, al dascălilor, au venit elevii, părintii si relatia cu comunitatea locală. În 2006, am primit fonduri de la minister pentru dotarea a trei laboratoare - de fizică, biologie si chimie, pentru cabinetul de psihopedagogie, am primit materiale sportive, dotare pentru bibliotecă si multe altele“, a declarat sefa de la Colegiul National de Informatică.
A doua nominalizată din Neamt, la Gala directorilor, este profesoara Anisoara Ioaniche, directoarea de la Colegiul Tehnic „Ion Creangă“ Tîrgu Neamt. „Momentul premierii, pentru mine, a fost unul extrem de emotionant. Sînt la prima candidatură si n-am mai avut ocazia să dau mîna cu ministrul Educatiei si Cercetării. În timpul discursului său, a anuntat că fiecare director primeste cîte o sută de milioane de lei. Mă gîndeam că pun mîna pe 100 de milioane! Niciodată n-am avut atîtia bani. Mă gîndeam că-mi cumpăr o haină de blană. După cîteva secunde, a anuntat că putem face ce vrem cu ei la nivelul unitătilor scolare pe care le conducem. Asa că am decis să schimb mobilierul din cancelarie. Deja, l-am primit. Acum astept să primesc si banii, să-l pot plăti. Cu fonduri de la Ministerul Educatiei, circa 3 miliarde de lei, am schimbat, anul trecut, acoperisul si tîmplăria, avem mobilier nou în scoală si dotări în ateliere“, a declarat profesoara Anisoara Ioaniche.

„Sînt mîndră că numele scolii a ajuns la nivel national“

Mîndru de prestatia elevilor din liceul pe care îl conduce, directorul Mihai Obreja de la Colegiul National «Petru Rares» a precizat: „Este o cinste pentru Colegiul National «Petru Rares» de a fi nominalizat la gala celor mai prestigioase scoli din tară. Cred că puteam concura la fiecare dintre cele cinci sectiuni. În fiecare an, de la Rares se asigură circa 40% din echipa de elevi care fac parte din lotul national la olimpiadele scolare. Apoi, multi dintre ei ajung în loturile lărgite, ori restrînse participante la olimpiadele internationale. Am investit mult în 2006 în deplasări la concursuri si pentru premierea elevilor cu succese. Am investit si în profesori; consider că este primordială investitia în resursele umane“.
Iuliana Doljescu, directoare a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ Săbăoani, s-a arătat foarte bucuroasă de faptul că numele unitătii de învătămînt pe care o conduce a ajuns pe o listă atît de specială, a scolilor de elită. Ea a fost nominalizată pentru capacitatea de a cheltui fondurile alocate investitiilor în unitatea pe care o conduce. „Liceul de la Săbăoani are 2.270 de elevi si prescolari - 75 de clase si zece grupe de grădinită. Sînt mîndră că numele scolii a ajuns la nivel national. Pentru mine au fost momente unice si, cînd te felicită un ministru, simti că îti dau lacrimile de emotie. Am avut un sentiment deosebit. Am făcut în 2006 investitii în infrastructura scolară. Avem corpuri de clădire care nu sînt situate chiar în centrul comunei si în care nu s-au băgat bani în ultimii ani. Avem un corp construit în 1940, căruia i-am schimbat acoperisul, tîmplăria, l-am renovat integral. În grădinite am schimbat mobilierul si acum au devenit foarte atractive pentru copii. Pentru dotarea bibliotecii, am investit 270 milioane de lei vechi“, a declarat profesoara Iuliana Doljescu.
Impresiile cu care prof. Mariana Paleu, directorul Colegiului „Gheorghe Cartianu“, s-a întors de la Gala organizată înainte de sărbătorile de iarnă nu au fost diferite de ale colegilor săi.
Reamintim că manifestarea, organizată pe 22 decembrie, al cărei amfitrion a fost Mihail Hărdău, ministrul Educatiei si Cercetării, a reunit 213 directori din toată tara. Mai-marele învătămîntului a caracterizat-o ca pe „o sărbătoare a reusitei manageriale“. Pe lîngă recunoasterea meritelor, directorilor le-au fost promise cîte 100 milioane de lei pentru unitătile scolare pe care le conduc.

Articol afisat de 1729 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de profesor la data 20.01.2007 11:31
Rusinea invatamantului romanesc
Este o rusine ca cei de la conducerile destinelor invatamantului nemtean si-au permis sa scoata in frunte directoarea Colegiului Tehnic "Ion Creanga" - Tg. Neamt. Doresc ca cei interesati despre rezultatele deosebite ale acestei unitati sa intre pe site-ul EDU sa vada ca rezultatele la BAC 2006, sunt cu peste 150 RESPINSI, iar daca face o vizita la aceasta unitate ii va sari in ochi degradarea salii de sport, in rest arata ca dupa un razboi, numai ruine si un corp nou de scoala care prin interior arata groaznic. Despre bani , directoarea a sperat ca premiul recompenseaza banii bagati de sotul ei in campania electorala , datorita carora el a ajuns din padurar inginer la ocolul Varatec , iar ea directoare. Sa-i fie rusine ca a avut curajul sa stea alaturi de ceilalti doi colegi din Piatra Neamt. Ar fi indicat ca cineva din presa sau minister sa vina sa vada ca acolo orele se fac mai mult pe strada si prin barurile din preajma.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective