Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 20 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PNL „cerne“ sefii descentralizatelor

PNL „cerne“ sefii descentralizatelor

• „am de gînd sã stau de vorbã cu medicii, profesorii, pensionarii si reprezentantii presei, ca sã vãd cum apar persoanele sustinute de PNL în functii“, a promis senatorul Norica Nicolai • „analiza va pune în balantã atît activitatea lor, pozitivã sau negativã, cît si non-activitatea“, a completat Vlad Marcoci • liberalii cu functii care sustin PLD sînt somati sã demisioneze în douã sãptãmîni •

Directorii institutiilor descentralizate pusi în functii cu sprijinul Partidului National Liberal intrã sub lupa sefilor formatiunii, cu riscul de a rãmîne fãrã scaune. PNL face curãtenie internã si i-a cerut premierului Tãriceanu sã evalueze activitatea ministerelor si sã redacteze un proiect de restructurare a guvernului, în conformitate cu standardele europene. Odatã cu asta, se va face si analiza în teritoriu, la nivelul inspectoratelor, agentiilor si directiilor în care liberalii au obtinut sefia. Prezentã, ieri, la Piatra Neamt, Norica Nicolai (foto), presedintele interimar al PNL Neamt, a promis cã vor fi analizate riguros performantele manageriale ale liberalilor nemteni cu functii în descentralizate, precum si modul în care sînt percepute de cetãteanul de rînd institutiile conduse de cãtre acestia. „Cei care au fost sustinuti de PNL trebuie sã serveascã în primul rînd interesul comunitãtii locale si nu interesele personale ale unuia sau altuia, fie el simplu membru de partid, ori lider în organizatie. Am de gînd sã stau de vorbã cu medicii, profesorii, pensionarii si reprezentantii presei din judet, asa cum am fãcut si la Cluj. Acolo, i-am chemat pe unii sefi, i-am mai mustruluit, pe unii i-am schimbat... Am solicitat un sumar de presã de la Neamt, pe ultimul an si jumãtate. Vreau sã vãd cum apar persoanele sustinute de PNL si, în functie de ce aflu, voi propune mãsuri“, a declarat Norica Nicolai, presedinte PNL Neamt. Aceasta a precizat cã evaluarea periodicã este uzualã în partid si nu implicã, neapãrat, retragerea sprijinului politic, deci eliberarea din functie a directorilor respectivi. „Sprijinul politic poate fi retras dupã ce se va evalua în ce mãsurã s-a realizat programul de guvernare în institutia respectivã, în ce mãsurã cetãteanul are acces la institutia respectivã - dacã mai sînt cozi ca pe vremea lui Ceausescu la ghisee, dacã oamenii sînt purtati pe drumuri, dacã li se spune ce doresc sã afle - precum si conduita decentã la locul de muncã“, a mai spus senatorul Norica Nicolai. ÃŽn completare, Vlad Marcoci, membru al biroului interimar de conducere a organizatiei liberale judetene, a declarat cã vor fi luate în calcul si prejudiciile de imagine aduse de persoanele în cauzã institutiilor pe care le conduc si partidului. „Sînt sefi care au apãrut foarte mult si a cãror activitate este pozitivã, sînt sefi care au apãrut foarte mult si care au activitate negativã si sînt altii care nu au apãrut deloc. Analiza va pune în balantã atît activitatea, cît si non-activitatea“, a mai spus Vlad Marcoci.
Criteriile de mai sus sînt valabile în cazul liberalilor directori care nu au cãlcat pe „becul“ lui Theodor Stolojan. Desi nu are semnale cã vreunul dintre acestia ar fi fãcut campanie pro-Stolojan, Norica Nicolai spune cã sefii de descentralizate care sustin viitorul PLD vor fi automat exclusi din partid. Asta dacã nu cumva fac înainte un ultim gest de onoare, respectiv sã îsi depunã demisia. „Avînd în vedere prevederile noului statut al partidului, le cer public consilierilor locali si directorilor institutiilor descentralizate care doresc sã facã parte din alt partid decît PNL sã îsi prezinte demisia în cel mult douã sãptãmîni. Nu vreau sã cred cã în PNL sînt oameni care au venit doar pentru a cîstiga o functie. Totodatã, dacã pe listele de sustinere a înfiintãrii PLD voi vedea membri liberali, vom proceda imediat la excluderea lor. Nu sînt adeptul excluderilor din partid si tocmai de aceea cred cã ar trebui ca ei sã facã acest gest de onoare si sã-si prezinte demisia“, a mai spus Norica Nicolai, convinsã fiind cã din asta PNL va avea de cîstigat, pentru cã scapã de infideli, iar PLD va avea de pierdut, pentru cã le deschide usa.

„Nu vrem sã fortãm excluderea domnului Stefan din PNL“

Singurul membru PNL Neamt de la care nu se asteaptã demisia de onoare este primarul Gheorghe Stefan. Acesta a pierdut sefia organizatiei judetene a PNL din cauza sustinerii declarate pentru Theodor Stolojan si platforma transformatã în partid. Actuala conducere a PNL Neamt nu îsi face, însã, iluzii cum cã Gheorghe Stefan va demisiona din partid, riscînd, astfel, functia de primar. Totusi, nu va fi, deocamdatã, exclus, desi - potrivit exponentilor formatiunii politice - toate actiunile sale îndreptãtesc aceastã mãsurã. Senatorul Serban Strãtilã a precizat cã articolul 19 din noul statut al PNL prevede conditiile de sanctionare, iar Gheorghe Stefan, prin sprijinul declarat pentru PLD, se încadreazã la „sustinerea altor idei si doctrine“, dar neavînd un regulament de aplicare a statutului... „ÃŽn privinta domnului Gheorghe Stefan, vom lua o decizie conform statutului, deoarece comportamentul domniei sale face obiectul unei excluderi din partid. Desi statutul a fost adoptat la congres, trebuie redactat regulamentul de aplicare, lucru pe care comisia de statut îl va face în urmãtoarele douã sãptãmîni. Ulterior, la sedinta Delegatiei Permanente din februarie, regulamentul va fi supus aprobãrii acestui for, iar dupã ce avem procedurile vom lua o decizie în cadrul Biroului Permanent Judetean interimar. Nu vrem sã fortãm excluderea domnului Stefan din PNL. Am sperat ca domnia sa sã realizeze cã este în eroare cu acest partid care se aflã între lifturi si cãruia nu i se va deschide niciodatã usa în politicã“, a declarat si Norica Nicolai.
Asadar, teoretic si statutar, Gheorghe Stefan este în afara Partidului National Liberal. Practic, mai dureazã.

PS: Asearã, în sala micã a Consiliului Judetean, sefii liberali ai institutiilor descentralizate s-au prezentat de urgentã, care cu masina institutiei, care cu cea personalã, la întîlnirea cu Norica Nicolai. Tonul impacientat cu care directorii si-au spus problemele de serviciu în fata presedintelui de partid a trecut prin usile închise. Desi nici un sef nu a fost destituit ieri searã, se pare cã sînt cîtiva care nu vor rata valul, în zilele ce urmeazã. Norica Nicolai a adus mesajul conducerii partidului: nu va fi tolerat nici un liberal în fruntea descentralizatelor dacã a strîns semnãturi pentru PLD. Va mai rãmîne cineva sau brusc va scãdea numãrul de semnãturi strînse?

Articol afisat de 1827 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective