Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 20 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
PNL „cerne“ sefii descentralizatelor

PNL „cerne“ sefii descentralizatelor

• „am de gînd să stau de vorbă cu medicii, profesorii, pensionarii si reprezentantii presei, ca să văd cum apar persoanele sustinute de PNL în functii“, a promis senatorul Norica Nicolai • „analiza va pune în balantă atît activitatea lor, pozitivă sau negativă, cît si non-activitatea“, a completat Vlad Marcoci • liberalii cu functii care sustin PLD sînt somati să demisioneze în două săptămîni •

Directorii institutiilor descentralizate pusi în functii cu sprijinul Partidului National Liberal intră sub lupa sefilor formatiunii, cu riscul de a rămîne fără scaune. PNL face curătenie internă si i-a cerut premierului Tăriceanu să evalueze activitatea ministerelor si să redacteze un proiect de restructurare a guvernului, în conformitate cu standardele europene. Odată cu asta, se va face si analiza în teritoriu, la nivelul inspectoratelor, agentiilor si directiilor în care liberalii au obtinut sefia. Prezentă, ieri, la Piatra Neamt, Norica Nicolai (foto), presedintele interimar al PNL Neamt, a promis că vor fi analizate riguros performantele manageriale ale liberalilor nemteni cu functii în descentralizate, precum si modul în care sînt percepute de cetăteanul de rînd institutiile conduse de către acestia. „Cei care au fost sustinuti de PNL trebuie să servească în primul rînd interesul comunitătii locale si nu interesele personale ale unuia sau altuia, fie el simplu membru de partid, ori lider în organizatie. Am de gînd să stau de vorbă cu medicii, profesorii, pensionarii si reprezentantii presei din judet, asa cum am făcut si la Cluj. Acolo, i-am chemat pe unii sefi, i-am mai mustruluit, pe unii i-am schimbat... Am solicitat un sumar de presă de la Neamt, pe ultimul an si jumătate. Vreau să văd cum apar persoanele sustinute de PNL si, în functie de ce aflu, voi propune măsuri“, a declarat Norica Nicolai, presedinte PNL Neamt. Aceasta a precizat că evaluarea periodică este uzuală în partid si nu implică, neapărat, retragerea sprijinului politic, deci eliberarea din functie a directorilor respectivi. „Sprijinul politic poate fi retras după ce se va evalua în ce măsură s-a realizat programul de guvernare în institutia respectivă, în ce măsură cetăteanul are acces la institutia respectivă - dacă mai sînt cozi ca pe vremea lui Ceausescu la ghisee, dacă oamenii sînt purtati pe drumuri, dacă li se spune ce doresc să afle - precum si conduita decentă la locul de muncă“, a mai spus senatorul Norica Nicolai. În completare, Vlad Marcoci, membru al biroului interimar de conducere a organizatiei liberale judetene, a declarat că vor fi luate în calcul si prejudiciile de imagine aduse de persoanele în cauză institutiilor pe care le conduc si partidului. „Sînt sefi care au apărut foarte mult si a căror activitate este pozitivă, sînt sefi care au apărut foarte mult si care au activitate negativă si sînt altii care nu au apărut deloc. Analiza va pune în balantă atît activitatea, cît si non-activitatea“, a mai spus Vlad Marcoci.
Criteriile de mai sus sînt valabile în cazul liberalilor directori care nu au călcat pe „becul“ lui Theodor Stolojan. Desi nu are semnale că vreunul dintre acestia ar fi făcut campanie pro-Stolojan, Norica Nicolai spune că sefii de descentralizate care sustin viitorul PLD vor fi automat exclusi din partid. Asta dacă nu cumva fac înainte un ultim gest de onoare, respectiv să îsi depună demisia. „Avînd în vedere prevederile noului statut al partidului, le cer public consilierilor locali si directorilor institutiilor descentralizate care doresc să facă parte din alt partid decît PNL să îsi prezinte demisia în cel mult două săptămîni. Nu vreau să cred că în PNL sînt oameni care au venit doar pentru a cîstiga o functie. Totodată, dacă pe listele de sustinere a înfiintării PLD voi vedea membri liberali, vom proceda imediat la excluderea lor. Nu sînt adeptul excluderilor din partid si tocmai de aceea cred că ar trebui ca ei să facă acest gest de onoare si să-si prezinte demisia“, a mai spus Norica Nicolai, convinsă fiind că din asta PNL va avea de cîstigat, pentru că scapă de infideli, iar PLD va avea de pierdut, pentru că le deschide usa.

„Nu vrem să fortăm excluderea domnului Stefan din PNL“

Singurul membru PNL Neamt de la care nu se asteaptă demisia de onoare este primarul Gheorghe Stefan. Acesta a pierdut sefia organizatiei judetene a PNL din cauza sustinerii declarate pentru Theodor Stolojan si platforma transformată în partid. Actuala conducere a PNL Neamt nu îsi face, însă, iluzii cum că Gheorghe Stefan va demisiona din partid, riscînd, astfel, functia de primar. Totusi, nu va fi, deocamdată, exclus, desi - potrivit exponentilor formatiunii politice - toate actiunile sale îndreptătesc această măsură. Senatorul Serban Strătilă a precizat că articolul 19 din noul statut al PNL prevede conditiile de sanctionare, iar Gheorghe Stefan, prin sprijinul declarat pentru PLD, se încadrează la „sustinerea altor idei si doctrine“, dar neavînd un regulament de aplicare a statutului... „În privinta domnului Gheorghe Stefan, vom lua o decizie conform statutului, deoarece comportamentul domniei sale face obiectul unei excluderi din partid. Desi statutul a fost adoptat la congres, trebuie redactat regulamentul de aplicare, lucru pe care comisia de statut îl va face în următoarele două săptămîni. Ulterior, la sedinta Delegatiei Permanente din februarie, regulamentul va fi supus aprobării acestui for, iar după ce avem procedurile vom lua o decizie în cadrul Biroului Permanent Judetean interimar. Nu vrem să fortăm excluderea domnului Stefan din PNL. Am sperat ca domnia sa să realizeze că este în eroare cu acest partid care se află între lifturi si căruia nu i se va deschide niciodată usa în politică“, a declarat si Norica Nicolai.
Asadar, teoretic si statutar, Gheorghe Stefan este în afara Partidului National Liberal. Practic, mai durează.

PS: Aseară, în sala mică a Consiliului Judetean, sefii liberali ai institutiilor descentralizate s-au prezentat de urgentă, care cu masina institutiei, care cu cea personală, la întîlnirea cu Norica Nicolai. Tonul impacientat cu care directorii si-au spus problemele de serviciu în fata presedintelui de partid a trecut prin usile închise. Desi nici un sef nu a fost destituit ieri seară, se pare că sînt cîtiva care nu vor rata valul, în zilele ce urmează. Norica Nicolai a adus mesajul conducerii partidului: nu va fi tolerat nici un liberal în fruntea descentralizatelor dacă a strîns semnături pentru PLD. Va mai rămîne cineva sau brusc va scădea numărul de semnături strînse?

Articol afisat de 1362 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective