Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PC contestã candidatura PNL la Stãnita

PC contestã candidatura PNL la Stãnita

• conservatorii spun cã actul prin care Laurentiu Todireanu a pierdut functia de secretar de comunã este nul de drept

Bãtãlia pentru fotoliul de primar al comunei Stãnita se înteteste. Filiala Neamt a Partidului Conservator a contestat, ieri, candidatura lui Laurentiu Todireanu la alegerile locale partiale, din 18 martie. PC s-a adresat Judecãtoriei Roman, solicitînd respingerea candidatului PNL, principalul argument fiind acela cã dispozitia viceprimarului de Stãnita, în baza cãreia a încetat raportul de muncã al „secretarului“ Laurentiu Todireanu este nulã de drept. Conservatorii aduc mai multe dovezi care ar atesta nulitatea. Prima ar fi cã dispozitia nr. 701/ 16.02.2007, prin care s-a pus punct raporturilor de serviciu ale lui Todireanu, a fost semnatã de viceprimarul Costicã Buzdugan, în conditiile în care ar fi trebuit semnatã de primarul interimar - „primarul este o institutie si nu o persoanã, iar încetarea raporturilor de serviciu se dispune numai de conducãtorul institutiei, respectiv de cãtre primar“, spun conservatorii. ÃŽn acelasi timp, acestia au afirmat cã dispozitia nu prevede cum s-au sfîrsit raporturile de muncã (demisie, acordul pãrtilor etc). Un alt argument adus a fost faptul cã dispozitia este avizatã pentru legalitate chiar de Laurentiu Todireanu, secretarul în cauzã, si cã fundamentul legal - Legea nr. 67/ 2004 privind alegerile locale - este complet eronat: „Or, nici un articol din Legea nr. 67/2004 nu îndrituieste primarul/ viceprimarul sã dispunã încetarea raporturilor de serviciu ale unui functionar public“.
PC Neamt a subliniat si faptul cã actul nr. 534 din 16 februarie, adresat viceprimarului, este de fapt o demisie, dovadã cã a si fost înregistratã ca atare în registrul Primãriei Stãnita. Asta desi articolul 85 din legea 188/1999, republicatã, prevede cã: „Functionarul public poate sã comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificatã în scris persoanei care are competenta legalã de numire în functia publicã. Demisia nu trebuie motivatã si produce efecte dupã 30 de zile calendaristice de la înregistrare“. „Prin urmare, demisia domnului Todireanu Laurentiu-Bebi produce efecte la data de 26.03.2007, data la care Primarul interimar trebuie sã emitã o dispozitie prin care ia act de încetarea raporturilor de serviciu ale secretarului, prin demisie. Prin urmare, la data depunerii candidaturii - 3.03.2007, secretarul mai era încã pe functie, iar Biroul Electoral în mod gresit i-a înregistrat candidatura. Potrivit Legii nr. 188/ 1999, înaltii functionari publici si functionarii publici de conducere pot candida pentru functii de demnitate publicã numai dupã încetarea, în conditiile legii, a raporturilor de serviciu. Aceeasi lege spune cã functia de secretar al comunei este o functie de conducere. Prin urmare, candidatura domnului Todireanu Laurentiu-Bebi a fost înregistratã nelegal, motiv pentru care, în termen legal, solicitãm respingerea acestei candidaturi“, a precizat senatorul Silvia Ciornei, presedinte PC Neamt.

Articol afisat de 1654 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective