Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PRM acuzã cã a fost „lucrat“ la alegerile de la Stãnita

• seful filialei Neamt a PRM sustine cã din 46 de voturi anulate, 16 ar fi trebuit sã intre în „urna“ candidatului acestei formatiuni politice

Partidul România Mare - filiala Neamt are suspiciuni în privinta corectitudinii desfãsurãrii alegerilor partiale de la Stãnita. Scrutinul, care s-a desfãsurat pe 18 martie, pentru desemnarea primarului, l-a repus în functie pe Laurentiu Bebi Todireanu, candidatul Partidului National Liberal. Dupã numãrarea voturilor, 46 dintre buletinele care purtau stampilã au fost anulate din diverse motive. 16 dintre acestea privesc Partidul România Mare. „ÃŽn legãturã cu rezultatele alegerilor pentru atribuirea mandatului de primar la Stãnita, ceva a scîrtîit acolo. Desi au fost destul de multi reprezentanti ai partidelor politice si am crezut cã lucrurile vor fi curate, în final s-a vãzut cã n-a fost chiar asa. S-au gãsit 46 de voturi nule, din putin peste o mie valabil exprimate. Din cele 46 de voturi, 16, adicã foarte multe, privesc Partidul România Mare. Mã îngrijoreazã faptul cã dacã la niste alegeri partiale dintr-o comunã s-a întîmplat asa ceva, nu stiu cum se va întîmpla la alegerile generale, cînd numãrul de reprezentanti de la partidele politice va fi mai mic. Nu bãnuiesc pe nimeni, dar e clar cã cineva a lucrat PRM la acest scrutin“, a declarat presedintele filialei Neamt a PRM, Dumitru Badea. Laurentiu Bebi Todireanu, candidatul Partidului National Liberal, a cîstigat alegerile de la Stãnita cu un procent zdrobitor - 66,6%.
Au fost asteptati la urne 1.775 de alegãtori, dar s-au prezentat pentru a vota doar 1.123, înregistrîndu-se o prezentã de 63,26%. Dintre cetãtenii prezenti în cabinele de votare, 748 l-au creditat pe Laurentiu Bebi Todireanu. Patru din restul de cinci candidati la fotoliul de primar de la Stãnita au adunat sub o sutã de voturi fiecare, doar candidatul PSD, Viorel Borcea primind sustinerea a 170 de alegãtori. Candidatii Mihai Leahu (PC) si Ion Litcanu (PNTCD) au fost votati, însã, doar de cîteva rude si, eventual, prieteni, adunînd unsprezece, respectiv douãsprezece voturi. Candidatul Partidului Democrat, Gheorghitã Florin Rusu, a obtinut în total 74 de voturi, iar Ionel Ardeleanu - Partidul România Mare - 68 de sustineri.

„Plimbare“ între birouri plãtitã cu 40 milioane de lei

Laurentiu Bebi Todireanu a mai fost primar de Stãnita, cîstigînd alegerile din 2004. Numai cã, dupã o perioadã de tinut frîiele comunei, el s-a plîns de stres si de probleme de sãnãtate si a plecat de pe fotoliul de primar. ÃŽnsã, miscarea a fost una bine gînditã, pentru cã, în realitate, a vizat functia de secretar. ÃŽn februarie, a demisionat pentru a reveni mai-marele Primãriei Stãnita. A candidat, iar consãtenii sãi i-au acordat credit, alegîndu-l pentru a doua oarã, în trei ani, primar. Aceste schimbãri de scaune si birouri decise de liberalul Laurentiu Bebi Todireanu au însemnat, însã, „tocarea“ a circa 40 milioane de lei vechi de la bugetul unei comune cu venituri modeste. Rãmîne de vãzut ce se va întîmpla cu functia de secretar la Stãnita. Teoretic, ar trebui scoasã la concurs, pentru desemnarea unui functionar public. Deocamdatã, actualul primar nu stie care este cursul ce trebuie urmat. „Nu stiu exact ce trebuie fãcut. Este posibil sã fie nevoie sã organizãm concurs, pentru desemnarea secretarului. Deocamdatã, atributiile postului au fost preluate temporar de agentul agricol din primãrie“, a declarat Laurentiu Bebi Todireanu. Dacã se va reusi ca acest post sã nu fie ocupat prin concurs încã vreo cîteva luni bune, pînã spre sfîrsitul anului, atunci Laurentiu Bebi Todireanu poate repeta miscarea cu dezbrãcarea de haina politicã si sã redevinã la statutul de functionar public, care îi conferã destul de multe avantaje. Dacã acesta se va rãzgîndi din nou pînã la sfîrsitul anului în curs, iar alegerile vor avea loc în prima jumãtate a lui 2008, oamenii din Stãnita nu vor mai fi chemati încã o datã la urne, iar Primãria va functiona fãrã titular pînã atunci.

Articol afisat de 1590 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective