Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 23 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dependenta PD de presedinte

Dependenta PD de presedinte

Consultãrile de la Cotroceni au pus din nou în evidentã postura aparte a Partidului Democrat pe scena noastrã politicã. Partidele parlamentare i-au spus lui Traian Bãsescu un adevãr care, între noi fie vorba, îl stia si domnia sa, chiar dacã refuzã sã-l recunoascã fãtis: situatia guvernului Tãriceanu nu depinde constitutional de presedintie.
Cabinetul actual e minoritar în Parlament dupã plecarea Partidului Conservator din Coalitie. Experienta tuturor democratiilor consolidate din lume aratã cã un guvern minoritar poate rezista cîtã vreme Parlamentul acceptã acest lucru. Singura problemã constã în calculele electorale ale partidelor aflate la guvernare. Acestea pot socoti cã dependenta guvernului de noua majoritare le poate pune la îndoialã zestrea electoralã sau, dimpotrivã, cã nu le poate pune.
În aceste conditii, unui presedinte jucãtor, cum îi place sã-si spunã Traian Bãsescu, nu-i rãmîne decît sã denunte eventualele compromisuri pe care si le asumã partidele de la guvernare pentru a se pãstra de la putere.
Partidul Democrat a avut o altã pozitie dupã consultãrile de la Cotroceni. Prin vocea lui Emil Boc, formatiunea a declarat cã guvernul Tãriceanu e ilegitim si cã, prin urmare, trebuie convocate alegeri anticipate. Exact punctul de vedere al presedintelui.
S-a vãzut încã o datã, astfel, cã PD se identificã la modul absolut cu Traian Bãsescu.
O identificare care a dus la dependenta absolutã a partidului de Traian Bãsescu:
1) Obligati sã fie saxofoanele lui Traian Bãsescu, liderii PD si-au micsorat personalitatea. Întreaga conducere se reduce la o suprafatã platã, un soi de oglindã în care presedintele se vede mai dihai decît e în realitate. Partidul nu mai are practic un program de partid. Explicabil dacã ne gîndim cã programul PD e programul lui Traian Bãsescu. Si cum presedintelui îi e interzis, prin Constitutie, sã facã politicã de partid, programul lui Traian Bãsescu, asumat de PD, e o aberatie din punct de vedere politic.
b) Traian Bãsescu are la dispozitie DNA si Parchetul General: Politia Politicã a presedintelui. Situatia asta nelalocul ei, ivitã prin strania dependentã a sefilor DNA si Parchetul de presedinte, dã lui Traian Bãsescu posibilitatea sã santeze liderii PD.
Unii dintre ei au suficiente probleme în materie de afaceri suspecte. Altii, chiar dacã n-au, stiu cã Traian Bãsescu îi poate tîrî prin anchete fãrã nici un temei. Din cînd în cînd, cîte un fruntas TV e chemat la DNA: primarul de Vîlcea, de Arad, Stelian Dutu, de la Constanta. E un fel de a le arãta mîta celor din PD. Emil Boc s-a trezit cu scurgeri de la Parchet într-un dosar de la Cluj. Erau scurgeri compromitãtoare. Liderul PD a anuntat cã va face si va drege împotriva acestei încãlcãri a legii de cãtre procuror. N-a fãcut nimic. În schimb, a devenit si mai obedient fatã de Cotroceni.
Fãrã program, fãrã personalitate, PD e un partid la cheremul lui Traian Bãsescu. Dacã la un moment dat, presedintele se supãrã si se apucã de denuntarea PD, formatiunea e în aer. De aici, un paradox. Nevoia PD de a fi si mai slugarnic pe zi ce trece fatã de Traian Bãsescu.

Articol afisat de 1570 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion CRISTOIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective