Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spital de urgentă occidental, de aproape 100 milioane de euro

Spital de urgentă occidental, de aproape 100 milioane de euro

• unitatea, care va fi construită la Piatra Neamt, va fi dotată cu aparatură ultramodernă, va avea heliodrom, garaj subteran si două subsoluri tehnice • se preconizează că aici vor lucra între 964 si 1.073 de angajati, dintre care între 175 si 197 de medici, respectiv între 526 si 569 de asistenti •

Noul spital judetean de urgentă, care urmează a se construi în Neamt într-un viitor apropiat, va corespunde din toate punctele de vedere standardelor accidentale. Studiul de prefezabilitate întocmit de firma bucuresteană SC „Proiect“ SA, reprezentant legal în România al firmei austriece care va executa constructia si se va ocupa de dotări, a ajuns, ieri, la sediul Spitalului Judetean de Urgentă Neamt, pentru a fi analizat de conducerea acestei unităti si de alti specialisti care, în eventualitatea că au obiectii sau propuneri, să le trimită Autoritătii de Sănătate Publică, iar în final acestea să ajungă la ministerul de resort.
Potrivit precizărilor făcute de către doctorul Stelian Ghită, managerul celei mai mari unităti sanitare din judet, noul spital de urgentă care se va construi în Neamt va avea 438 de paturi. Încadrarea cu personal a noii unităti sanitare va fi de tip occidental, în sensul că vor fi angajati între 175 si 197 de medici si între 526 si 569 de asistenti. Numărul de angajati reprezentînd personalul administrativ va fi cuprins între 263 si 307. Numărul total al angajatilor acestei unităti sanitare trebuie să fie de minim 964 si maxim 1.073.
Spitalul va fi dotat cu aparatură ultramodernă, va avea heliodrom, garaj subteran si două subsoluri tehnice.
Costurile totale prevăzute pentru constructia si dotarea acestui nou spital judetean de urgentă sînt de 91,509 milioane de euro. 64,857 milioane de euro vor fi investite în parte de constructie si montaj, iar restul - în dotarea cu aparatură. Spitalul va avea un corp cu trei etaje, unul cu două etaje si un altul cu un etaj, toate urmînd a fi de tip monobloc.
Unitatea va dispunde de 54 de paturi functionale destinate Unitătii de Primire a Urgentelor, respectiv Anesteziei si Terapiei Intensive, unde să se facă internări de zi în cazul specialitătilor chirurgicale si medicale. 120 de paturi vor fi destinate specialitătilor medicale, fără a avea din start destinatii speciale, ci pentru a fi folosite în functie de necesităti. 115 paturi sînt destinate Neurologiei, iar 114 - specialitătilor unde sînt internati părinti si copii.
126 de paturi sînt pentru specialităti chirurgicale. Este prevăzută o sectie de chirurgie interdisciplinară, unde să se efectueze concomitent toate tipurile de interventii chirurgicale.
Clădirea va fi ridicată pe Calea Romanului, mai sus de sediul Eurotherm, pe un teren cu o suprafată de 5 hectare, care apartine Primăriei Gîrcina si care a intrat în patrimoniul Consiliului Judetean, următorul pas fiind trecerea sa la Ministerul Sănătătii. Punerea în operă a acestui proiect ia în calcul un parteneriat public-privat, între Primărie si o firmă particulară, municipalitatea fiind obligată să pună la dispozitie terenul, iar agentul economic - să investească în constructie si dotări.
Potrivit discutiilor purtate pînă acum, se doreste ca la construirea noului spital să fie respectate toate normele europene în vigoare, în ceea ce priveste circuitele, blocurile operatorii, saloanele etc. Intentia este ca acesta să fie spital judetean de urgentă, iar cel care există acum, si se numeste astfel, să capete statut de spital municipal.

Articol afisat de 1424 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective