Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 23 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Spital de urgentã occidental, de aproape 100 milioane de euro

Spital de urgentã occidental, de aproape 100 milioane de euro

• unitatea, care va fi construitã la Piatra Neamt, va fi dotatã cu aparaturã ultramodernã, va avea heliodrom, garaj subteran si douã subsoluri tehnice • se preconizeazã cã aici vor lucra între 964 si 1.073 de angajati, dintre care între 175 si 197 de medici, respectiv între 526 si 569 de asistenti •

Noul spital judetean de urgentã, care urmeazã a se construi în Neamt într-un viitor apropiat, va corespunde din toate punctele de vedere standardelor accidentale. Studiul de prefezabilitate întocmit de firma bucuresteanã SC „Proiect“ SA, reprezentant legal în România al firmei austriece care va executa constructia si se va ocupa de dotãri, a ajuns, ieri, la sediul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, pentru a fi analizat de conducerea acestei unitãti si de alti specialisti care, în eventualitatea cã au obiectii sau propuneri, sã le trimitã Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, iar în final acestea sã ajungã la ministerul de resort.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet, noul spital de urgentã care se va construi în Neamt va avea 438 de paturi. Încadrarea cu personal a noii unitãti sanitare va fi de tip occidental, în sensul cã vor fi angajati între 175 si 197 de medici si între 526 si 569 de asistenti. Numãrul de angajati reprezentînd personalul administrativ va fi cuprins între 263 si 307. Numãrul total al angajatilor acestei unitãti sanitare trebuie sã fie de minim 964 si maxim 1.073.
Spitalul va fi dotat cu aparaturã ultramodernã, va avea heliodrom, garaj subteran si douã subsoluri tehnice.
Costurile totale prevãzute pentru constructia si dotarea acestui nou spital judetean de urgentã sînt de 91,509 milioane de euro. 64,857 milioane de euro vor fi investite în parte de constructie si montaj, iar restul - în dotarea cu aparaturã. Spitalul va avea un corp cu trei etaje, unul cu douã etaje si un altul cu un etaj, toate urmînd a fi de tip monobloc.
Unitatea va dispunde de 54 de paturi functionale destinate Unitãtii de Primire a Urgentelor, respectiv Anesteziei si Terapiei Intensive, unde sã se facã internãri de zi în cazul specialitãtilor chirurgicale si medicale. 120 de paturi vor fi destinate specialitãtilor medicale, fãrã a avea din start destinatii speciale, ci pentru a fi folosite în functie de necesitãti. 115 paturi sînt destinate Neurologiei, iar 114 - specialitãtilor unde sînt internati pãrinti si copii.
126 de paturi sînt pentru specialitãti chirurgicale. Este prevãzutã o sectie de chirurgie interdisciplinarã, unde sã se efectueze concomitent toate tipurile de interventii chirurgicale.
Clãdirea va fi ridicatã pe Calea Romanului, mai sus de sediul Eurotherm, pe un teren cu o suprafatã de 5 hectare, care apartine Primãriei Gîrcina si care a intrat în patrimoniul Consiliului Judetean, urmãtorul pas fiind trecerea sa la Ministerul Sãnãtãtii. Punerea în operã a acestui proiect ia în calcul un parteneriat public-privat, între Primãrie si o firmã particularã, municipalitatea fiind obligatã sã punã la dispozitie terenul, iar agentul economic - sã investeascã în constructie si dotãri.
Potrivit discutiilor purtate pînã acum, se doreste ca la construirea noului spital sã fie respectate toate normele europene în vigoare, în ceea ce priveste circuitele, blocurile operatorii, saloanele etc. Intentia este ca acesta sã fie spital judetean de urgentã, iar cel care existã acum, si se numeste astfel, sã capete statut de spital municipal.

Articol afisat de 1717 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective