Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Jonglerii contabile la Hotel Cascada

Jonglerii contabile la Hotel Cascada

• administratorul firmei Madolimpic SRL se joacã cu autoritãtile statului • expertul contabil care efectueazã un control de specialitate a primit doar o parte din actele contabile ale firmei • asta în conditiile în care Elena Crãciun, în urma unui control al Directiei de Finante Neamt, a declarat pierdutã contabilitatea societãtii pentru perioada 1998-2005 • ca prin minune, o parte din contabilitate a reapãrut si se aflã în posesia expertului • pentru anul 2003, existã documente care aratã cã în contabilitatea firmei a intrat marfã în valoare de 4 miliarde de lei, însã nu existã nici un act de iesire • la un adaos de 100%, rezultã cã firma nu poate justifica suma de 8 miliarde de lei •

Procesul dintre societãtile Madolimpic SRL si Pinexport SRL, firmele care îsi disputã proprietatea asupra Hotelului Cascada din Statiunea Durãu, se aflã în plinã desfãsurare. Odatã cu trecerea timpului, cei abilitati sã facã luminã în acest caz descoperã noi si noi aspecte ce sînt puse în sarcina firmei Madolimpic, cea care, pînã în urmã cu cîteva luni, a administrat hotelul. Deja, Garda Financiarã a sesizat de douã ori Serviciul de Investigare a Fraudelor Neamt pentru a efectua cercetãri vizavi de anumite aspecte dubioase descoperite în evidenta contabilã a societãtii Madolimpic. Si, se pare cã grozãviile nu se opresc aici, alte documente arãtînd cã lucrurile sînt mult mai grave decît s-a crezut. Iar acest lucru nu îl spunem noi, ci documentele în posesia cãrora am intrat. Mai exact, este vorba de o micã „ghidusie“ a administratorului firmei Madolimpic care declarat, în cursul anului 2005, pierdutã contabilitatea firmei, pentru ca o parte din documente sã reaparã recent si sã fie înmînate expertului contabil.
Pe data de 24 iunie 2005, doi inspectori de la Directia de Finante Neamt s-au prezentat la sediul societãtii Madolimpic Com SRL Durãu - Hotel Cascada unde au constatat cã firma, care avea ca obiect de activitate declarat surfilare mochete, perdele, import-export cu toate categoriile de mãrfuri permise, desfãsura si activitãti legate de turism. Prin Hotelul Cascada, bineînteles. În procesul verbal de control întocmit la acea datã, cei doi inspectori afirmã cã doamna Maria Zabulic (n.n. - actualmente Crãciun) le-a explicat cã evidenta contabilã a firmei se aflã la contabilul societãtii si cã documentele vor fi prezentate organului fiscal pe data de 27 iunie. În ziua stabilitã, inspectorii de la Finante au fost anuntati telefonic cã doamna contabilã se va prezenta la Finante peste douã zile, adicã pe data de 29 iunie. În acea zi, aceasta a mers la sediul Directiei de Finante, însã nu cu documentele contabile, ci cu un anunt dat într-un ziar local, în care se preciza cã firma Madolimpic SRL anuntã disparitia situatiei contabile din 1998-aprilie 2005.

Alba-neagra cu acte contabile

ÃŽn aceste conditii, fãrã a se complica prea mult, cei doi inspectori au adus la cunostinta administratorului societãtii cã are obligatia de a reconstitui evidenta contabilã în termen de 30 de zile. Cu toate acestea, nimeni nu a mai verificat sã vadã dacã cei de la Madolimpic au reconstituit sau nu evidenta contabilã. Cu douã zile înainte de controlul celor de la Directia de Finante, la Hotelul Cascada s-au prezentat, pentru verificãri, doi comisari de la Garda Financiarã care în nici un caz nu au sesizat lipsa evidentei contabile. Ceea ce a urmat pare a fi un episod dintr-un film cu prosti. Controale la Hotelul Cascada au mai fost, însã nici un inspector, fie el de la Politie, Gardã sau Finante, nu a mai sesizat lipsa documentelor contabile. Cu toate acestea, în luna aprilie a acestui an, Maria Crãciun a predat o parte din documente expertului contabil numit de instantã sã efectueze o expertizã în dosarul aflat pe rol. Trebuie mentionat cã „evidenta“ este goalã în special în lunile fierbinti ale anului, adicã exact atunci cînd statiunea este cãutatã de turisti. Mai mult decît atît, Maria Crãciun nu a înmînat expertului o parte din actele contabile pe care le-a primit pe bazã de proces-verbal de la actualul administrator al hotelului. Este posibil sã le fi pierdut si pe acestea între timp, însã lipseste anuntul din ziar. Mai grav este faptul cã, pentru anul 2003, existã documente care aratã cã în contabilitatea firmei a intrat marfã în valoare de 4 miliarde de lei, însã nu existã nici un act de „iesire“ a mãrfii. ÃŽn conditiile în care adaosul comercial la Hotelul Durãu este de aproximativ 100%, rezultã cã Madolimpic nu are cum sã justifice suma de 8 miliarde de lei. Nu mai spunem de alte aspecte care rezultã din controalele efectuate de cãtre autoritãtile statului. Astfel, nu ne explicãm cum de nu a sesizat nimeni faptul cã, cel putin pe hîrtie, acest hotel functiona fãrã bucãtari, barmani sau fochisti. Dintr-un document eliberat de Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamt, rezultã cã Hotelul Cascada avea numai 6 angajati, doi administratori, douã cameriste si doi receptioneri.

Hotelul Cascada, disputat de doi proprietari

Disputa pentru Hotelul Cascada dureazã de luni bune, între pãrtile implicate avînd loc chiar si o încãierare care a dus la distrugeri de zeci de milioane de lei. Neîntelegerile dintre Maria Crãciun si Dinu Cîrjã, administratorul societãtii Pinexport SRL, au apãrut în toamna anului trecut, cînd ultimul si-a exprimat dorinta de a administra si el hotelul. Însã, Maria Crãciun nu a fost de acord, afirmînd cã societatea sa, Madolimpic SRL, ar detine Hotelul Cascada. Dinu Cîrjã detine însã un contract de vînzare-cumpãrare, datat 2002, în care se stipuleazã clar cã Madolimpic vinde societãtii Pinexport jumãtate din hotel. De altfel, aceste neîntelegeri fac obiectul unui proces aflat încã pe rolul instantelor. Trebuie spus cã, dupã mai multi ani, timp în care hotelul a fost administrat de cãtre societatea Madolimpic SRL, la sfîrsitul anului trecut frîiele au fost preluate de cãtre Dinu Cîrjã, administrarea hotelului revenind societãtii Pinexport SRL, firmã care a bãgat bani în afacere, fãrã a obtine vreun profit.

Articol afisat de 2305 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective