Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 8 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Imagini socante pe pachetele de tigãri

Imagini socante pe pachetele de tigãri

• de anul viitor, pachetele de tigãri vor avea inscriptionate texte precum „Fumãtorii mor mai tineri“, asociate cu o imagine reprezentativã pentru mesaj, cum ar fi o fotografie cu plãmîni afectati de cancer

Fumãtorii care nu au suficientã vointã sã renunte la acest viciu, vor avea un motiv în plus începînd de anul viitor. Conform prevederilor unui ordin al ministrului Sãnãtãtii, Eugen Nicolãescu, producãtorii de tigãri vor fi obligati sã aplice pe pachetele de tigãri, avertismente combinate cu privire la riscurile de îmbolnãvire la care se expun fumãtorii, începînd de la 1 iulie 2008. Acestea vor contine texte precum „Fumãtorii mor mai tineri“, asociate cu o imagine reprezentativã pentru mesaj, cum ar fi o fotografie cu plãmîni afectati de cancer.
Acest tip de avertismente vor fi folosite si pe pachete care contin alte produse din tutun, însã data de la care prevederea va deveni obligatorie va fi stabilitã ulterior, tot prin ordin al ministrului Sãnãtãtii.
Documentul deja elaborat în acest sens mai prevede ca, din iulie 2008, stocul de tigãri care nu îndeplineste conditiile ordinului si se aflã în circuitul comercial sã fie lichidat în termen de 12 luni.
Reamintim cã, începînd cu 1 ianuarie 2007, în România a devenit obligatorie folosirea pe pachetele de tigarete a unor avertismente de sãnãtate privind riscurile fumatului. Acestea trebuie sã acopere cel putin 30% din partea frontalã a pachetului si minimum 40% din partea din spate. ÃŽn lateral este inscriptionat un chenar unde sînt mentionate o parte dintre substantele dãunãtoare sãnãtãtii, continute în tutun. ÃŽn momentul de fatã, avertismentele sînt reprezentate sub formã de text - „Fumatul ucide“ sau „Fumatul dãuneazã grav sãnãtãtii tale si a celor din jur“ - pentru partea frontalã, si o listã de 14 mesaje pentru spatele pachetului.
Mesajele obligatorii de la 1 iulie 2008 combinã cele 14 texte cu imagini reprezentative sau informatii suplimentare sugestive. Tot de la 1 ianuarie 2007, în unitãtile publice s-au luat mãsuri care sã protejeze nefumãtorii. Astfel, în baruri, restaurante, discoteci, trebuie sã existe spatii delimitate pentru fumãtori, dotate cu instalatii puternice de ventilatie, cu ajutorul cãrora fumul sã fie eliminat.
Conform precizãrilor medicilor, fumatul este unul dintre factorii de risc pentru aparitia sau agravarea bolilor cardiace, a acelora de plãmîni, stomac. Oncologii sînt de pãrere cã fumatul este unul dintre factorii care determinã aparitia cancerului si cu precãdere a aceluia localizat la nivelul cavitãtii bucale, a plãmînilor, ori a tubului digestiv.

Articol afisat de 1786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective