Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Taxa de gloabã, stabilitã si la Tîrgu Neamt

• cei care îsi scot animalele la pãscut în locuri interzise sau nu-si achitã taxele stabilite de Consiliul Local vor fi sanctionati

Alesii tîrgnemteni au hotãrît, în ultima sedintã, valoarea taxelor de pãsunat si de gloabã pe anul 2007, precum si forma contractului care se încheie cu proprietarii de animale. De asemenea, s-a stabilit componeneta echipei pentru coordonarea unitarã a actiunilor de exploatare a pajistilor si pãsunilor la nivelul orasului Tîrgu Neamt. Presedintele acesteia a fost numit viceprimarul Vasile Luculescu, alãturi de care vor actiona 14 membri: Vasile Amihãesei, Margareta Dorneanu, prof. Constantin Florescu, preot Vasile Cojocaru, Vasile Pãsãlãu, Neculai Beraru, Constantin Ghiorghicã, Ion Flaiter, Vasile Dãnilã, Gheorghe Lazãr, Ligia Babes, Constantin Boroianu, Stefan Ungureanu, Constantin Iftimie. Cei nominalizati vor supraveghea modul în care responsabilii de stîni si vãcãrii vor respecta obligatiile ce le revin, si vor aplica sanctiuni crescãtorilor de animale care încalcã prevederile hotãrîrii de Consiliu Local. Taxele de pãsunat sînt diferentiate dupã islazul ales de cetãtean. Astfel, proprietarii de bovine adulte vor plãti 36 de lei pentru imasurile Aerodrom sau Slatina Oglinzi, respectiv 25 de lei - dacã îsi dau animalele la pãscut pe Osoi - la Mãnesti-Blebea sau Osoi - Humulestii Noi. Pentru bovine - tineret sub 1 an, sumele mentionate se înjumãtãtesc. Cei care detin ovine si caprine adulte pot sã le dea la pãsunat doar pe imasurile Aerodrom si Slatina Oglinzi si vor plãti 3 lei pe an de fiecare animal. Si în cazul ovinelor si caprinelor sub 1 an, taxele se reduc la jumãtate. Pentru cabaline s-a stabilit ca loc de pãsunat imasul Aerodrom, iar proprietarii de cai vor achita 40 de lei.
Proprietarii animalelor gãsite la pãscut pe pãsunile aflate în administrarea Consiliului Local fãrã a fi achitat taxa de pãsunat, cît si cei care nu au încheiat contracte pentru anul 2007 vor fi obligati sã achite taxele de gloabã. Pentru bovine, vor trebui sã plãteascã 35 lei/ animal/ zi, iar pentru cabaline - 60 lei/ animal/ zi.
Taxa de gloabã se va aplica si celor care îsi pasc animalele în locurile interzise: pe prundul Ozanei, în pãdurea Bãile Oglinzi sau pe terenul de douã hectare situat vizavi de Bãile Oglinzi.

Articol afisat de 1340 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective