Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD Neamt nu-si schimba seful

PSD Neamt nu-si schimba seful

• deputatul Ioan Munteanu recunoaste esecul referendumului, dar nu va demisiona din fruntea organizatiei judetene • nici nu i s-a cerut • „am un rezultat foarte prost, e adevarat, dar sînt cu 15% peste media din tara“, spune Ioan Munteanu •

Social-democratii nemteni au hotarît sa analizeze la rece ce n-a mers în campania pentru referendumul de demitere a lui Traian Basescu si sa nu ia decizii sub impulsul supararii provocate de scorul zdrobitor cu care au fost înfrînti. Din acest motiv, PSD Neamt nu va intra în fibrilatia celorlalte filiale, prin care deja s-au anuntat demisii ale sefilor. Deputatul Ioan Munteanu este si va ramîne presedintele PSD Neamt. Acesta nu are nici un gînd sa demisioneze, pentru ca nu are motiv, si nici nu i s-a cerut sau sugerat sa faca acest gest. „Mie de ce sa mi se ceara demisia? Am un rezultat foarte prost, e adevarat, dar sînt cu 15% peste media pe tara. Sînt pe locul III din tara ca numar de voturi obtinute. Am mii de voturi“, a declarat acesta. ÃŽn acelasi timp, seful PSD Neamt recunoaste ca referendumul a fost un esec din punctul de vedere al partidului pe care îl reprezinta: „Categoric este un esec. Mai grav este ca apartine tuturor celor cinci formatiuni politice implicate. Stim cu siguranta un lucru: ca din cele 25% voturi împotriva presedintelui, 80% au apartinut membrilor si simpatizantilor PSD. Asta ne arata cît de mult s-au implicat ceilalti care s-au declarat împotriva lui Traian Basescu si ma refer aici la PNL, PRM, PC si UDMR“.
ÃŽn prezent, la PSD se cauta vinovatii. Conducerea partidului s-a reunit într-un Birou Permanent National care sa analizeze rezultatul de la referendum. ÃŽn aceste conditii, taberele din PSD, ramase pîna acum în transee, profita de ocazie pentru a se ataca direct, în încercarea de a rescrie raporturile de putere. Grupul de Cluj a descins la Bucuresti cu o falca în cer si alta în pamînt, mai ales ca a lansat avertizari ca PSD sa nu se arunce în aventura suspendarii, dar a fost ignorat. ÃŽn plus, oameni precum Ponta au început sa ameninte cu demisia din partid daca cei care au condus batalia în referendum nu-si asuma rezultatul prost. Deputatul Ioan Munteanu vorbeste, însa, si de oameni care sînt sustinatorii lui Basescu în PSD si care trag sforile influentînd luarea unor decizii de catre conducerea partidului. „Nu stiu daca se cauta vinovati, dar oricum se vor gasi. E clar ca s-au facut greseli pe parcurs si ca anumite decizii luate au fost eronate. Sînt, însa, unii care iau decizii fara sa fie în conducerea partidului si, din pacate, reusesc sa influenteze conducerea. Vorbesc aici de frustrati, de nemultumiti, de oameni care au fost trasi pe linie moarta în partid, care s-au postat în spate, dar continua sa aiba putere de decizie si influenta. Nu vreau sa se adevereasca, dar consider ca acesta este adevaratul pericol în PSD: acesti oameni. Este cît se poate de adevarat: Traian Basescu are sustinatorii lui în PSD si sînt destui“, a mai spus Ioan Munteanu.
Cît despre organizatia Neamt... Presedintele Ioan Munteanu asteapta sa treaca influenta referendumului, dupa care va începe analiza pe fiecare organizatie si lider. ÃŽn functie de rezultat, se anunta multe „popiri“ în filiala.

Articol afisat de 1349 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective