Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„EXCEPTIILE“ din „Dosarul Fotbalistilor“

• la termenul de arestare de miercuri au fost invocate mai multe exceptii de neconstitutionalitate dupa care completul de judecata a fost recuzat • între timp, celor patru acuzati le-a expirat retinerea • cînd s-a intrat la judecata propriu-zisa unul dintre avocati a disparut • în aceste conditii s-a dat alt termen fara a se putea dispune o masura de siguranta • printre cei retinuti era si fostul fotbalist Leon Ivanov, agent sef la Biroul Permise • acesta este acuzat de luare de mita • alaturi de el au fost retinute alte trei persoane ce sînt acuzate de dare, luare de mita si trafic de influenta • învinuiti în dosar mai sînt fotbalistii Costel Ilie si Lucian Cozma • azi, instanta va judeca cererea de arestare preventiva a celor patru învinuiti, Ivanov urmînd sa fie adus cu mandat •

Avocatii celor patru acuzati în „Dosarul fotbalistilor“, care a avut termen pentru arestare miercuri 23 mai 2007, au ridicat o serie întreaga de exceptii de neconstitutionalitate. Dupa ce toate doleantele lor au fost rezolvate s-a stabilit ca la toti cei patru învinuiti le expirase retinerea. ÃŽn aceste conditii au fost pusi în libertate si au parasit sala de judecata, imediat. ÃŽn scurt timp, aparatorii alesi au recuzat completul de judecata, iar dupa ce solicitarea lor a fost respinsa urma sa se puna în discutie arestarea celor patru acuzati. ÃŽntre timp, unul dintre avocati a disparut, nu a mai fost de gasit nici pe telefonul mobil care era închis, astfel încît judecatorii au fost nevoiti sa dea un nou termen de judecata. Cu toate acestea au fost în imposibilitatea de a dispune o alta masura de siguranta, astfel încît au existat voci care s-au îndoit ca cei patru se vor prezenta la termenul de judecata pentru arestare. Cert este ca solicitarea aparatorilor, care au cerut recuzarea completului de judecata a fost respinsa ca nefondata. ÃŽn aceasta situatie, un nou termen a fost fixat pentru ieri, la ora 15. De aceasta data s-au prezentat în sala de judecata doar... 3 dintre cei patru învinuiti, lipsa la apel fiind Leon Ivanov. ÃŽn aceste conditii, judecatorii au fixat un nou termen pentru azi, la ora 11. Pentru a nu mai exista surprize, pe numele lui Leon Ivanov a fost emis un mandat de aducere ce va fi pus în executare de catre politisti. Cu alte cuvinte, abia astazi se va stabili daca cei patru vor fi cercetati în stare de arest preventiv sau nu.

Cine au fost retinuti

Au fost retinuti de marti, 22 mai, fostul fotbalist al Ceahlaului, Leon Ivanov, Gabriel Postolache, instructor auto independent, Oana Elena Grigore, barman la un local din Roman si Teodor Asmarandei, din Faurei. Pe numele lor s-a emis mandate de retinere pentru o perioada de 24 de ore, iar termenul pentru arestare a fost stabilit la ora 14.30. Acuzatii au fost asistati de 8 aparatori, care pentru început au cerut o scurta pauza pentru studierea dosarului. Cînd sedinta s-a reluat trecuse deja de ora 15, astfel încît la unul din cei patru i-a expirat retinerea si a fost eliberat. Imediat cum s-a intrat în sala aparatorii au ridicat o exceptie de neconstitutionalitate care se referea la faptul ca acuzatii nu au fost legal citati. Completul s-a pronuntat asupra acestei cereri si au respins-o deoarece nu era nevoie de citare în cazul în care acuzatii fusesera retinuti. S-a facut ora 16, astfel încît i-a expirat retinerea si lui Ivanov. Acesta a parasit sala de judecata considerîndu-se un om liber si nu s-a mai întors. Imediat aparatorii au mai ridicat si alte exceptii, timp în care toti cei 4 au ajuns în libertate fiindca trecusera mai mult de 24 de ore de la retinere. În aceste conditii aparatorii alesi au recuzat completul pe motiv ca judecatorii nu ar putea fi impartiali. S-a format, de urgenta, un alt complet care a judecat recuzarea. În final, cînd sa se judece arestarea, acuzatii erau de mult plecati. Acest lucru nu ar fi împiedicat desfasurarea sedintei, dar culmea, disparuse si unul dintre avocati, se pare al lui Ivanov, drept pentru care actul de justitie nu s-a mai putut desfasura. S-a dat un nou termen, pentru ieri 24 mai 2007, pentru desemnarea unui avocat din oficiu pentru Ivanov. Nepunîndu-se în discutie arestarea preventiva si deoarece retinerea expirase, magistratii nu au putut nici macar sa aplice o masura de siguranta, de exemplu interdictia de a parasi tara. Sedinta de judecata pentru arestarea celor patru s-a desfasurat în lipsa lui Ivanov care era reprezentat de avocat.

Cercul spagii

Începînd cu anul 2006, membrii grupului, format din functionari de la serviciile comunitare judetene ale Ministerului Administratiei si Internelor, instructori auto, fotbalisti si simpli cetateni au racolat persoane din mai multe localitati nemtene de la care au pretins sume de bani, între 150 si 1.500 de euro, si alte foloase promitîndu-le ca prin relatiile pe care le au le pot facilita obtinerea de carti de identitate, pasapoarte turistice sau permise de conducere. Pe data de 8 mai, Lucian Cozma, fotbalist la Laminorul Roman, a fost arestat pentru trafic de influenta. Ulterior s-a aflat ca si Costel Ilie, fotbalist la Ceahlaul, este învinuit. Examinatorul Leon Ivanov ar fi primit prin intermediul lui Costel Ilie si Lucian Cozma, de la patru persoane, suma de 3.100 de euro pentru a le ajuta în obtinerea permisului de conducere (promovarea probelor teoretice si practice). Postolache este acuzat ca a pretins si primit suma de 2.300 de euro pentru a interveni în vederea promovarii examenelor auto de catre trei candidati. De asemenea, a întocmit dosare pentru examinare pentru mai multe persoane care nu au urmat cursurile scolii de soferi. Barmanita Elena Oana Grigore, împreuna cu Lucian Cozma, a racolat persoane carora le-au pretins sume de bani cuprinse între 100 si 150 euro, pentru a interveni pe lînga politistul Ioan Ciubotaru, în vederea obtinerii de carti de identitate si pentru programarea în vederea sustinerii examenului pentru permis auto. Au fost audiate circa 30 de persoane care au beneficiat de serviciile lui Ciubotaru, care ar fi pretins si primit 5.000 de euro. Politistul este cercetat pentru trafic de influenta si luare de mita, însa nu a putut fi audiat întrucît s-a îmbolnavit si a intrat în concediu medical. Teodor Asmarandei i-ar fi dat mita lui Ivanov 1.300 de euro, prin intermediul fotbalistilor Costel Ilie si Lucian Cozma, pentru a obtine permisul de conducere.

Articol afisat de 1959 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective