Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesor batut

• un elev de la Colegiul Tehnic Miron Costin i-a dat o palma profesorului de sport, pentru ca dascalul l-a trimis acasa • incidentul este considerat de directoarea scolii „unul minor“ si exagerat de presa •

Într-o unitate de învatamînt din judetul Neamt s-a ajuns la performanta ca un elev sa ridice mîna asupra unui cadru didactic. Incidentul s-a petrecut la Colegiul Tehnic Miron Costin din municipiul Roman, la sfîrsitul lunii trecute. Dascalul care a încasat o palma este Adelin Talmacel, profesor de educatie fizica, iar elevul care a comis gestul golanesc este Florian Agroian, din clasa a X-a, de la Scoala de Arte si Meserii Miron Costin.
Conflictul a aparut spre sfîrsitul orelor, cînd Florian Agroian facea galagie în incinta unitatii de învatamînt. Profesorul Adelin Talmacel a încercat sa îl convinga sa plece acasa. Se pare ca glasul dascalului nu a fost prea melodios, acesta încercînd chiar sa-i articuleze o palma adolescentului. Lovit în orgoliu, Florian Agroian a raspuns printr-un gest identic. Profesoara Lorica Havrici, directoarea Colegiului Tehnic de Constructii Miron Costin din municipiul Roman, a confirmat actul de violenta înregistrat în unitatea pe care o conduce. „Comisia de cercetare a abaterilor si-a început activitatea în acest caz. La prima întrunire a membrilor ei nu s-a putut stabili care a fost atitudinea profesorului în respectiva situatie. Miercuri, 13 iunie, va avea loc o noua runda de discutii pentru a constata daca profesorul Adelin Talmacel este vinovat sau nu. Cît despre elevul Florian Agroian, înca nu am dispus nici o masura, dar situatia nu va ramîne asa. Profesorii care predau la clasa din care acesta face parte vor avea un cuvînt de spus în cadrul Consiliului profesoral si vom stabili de comun acord pîna la cît i se va scadea nota la purtare. Asa cum este normal, am anuntat conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt despre producerea acestui incident nedorit. Fac, însa, precizarea ca nu a fost un act de o violenta majora, a fost un incident de care se intereseaza presa si capata amploare“, a declarat directoarea Lorica Havrici. Sefa colegiului romascan a mai spus ca nici una dintre cele doua parti nu a depus plîngere la politie, motiv pentru care ancheta care se desfasoara este doar în cadrul unitatii de învatamînt, nefiind nevoie sa faca investigatii si alte institutii. „ÃŽn unitatea noastra sînt înscrisi peste 1.500 de elevi, începînd cu ciclul primar, gimnazial, liceal si scoala de arte si meserii si avem peste o suta de cadre didactice. La un efectiv atît de mare, nu cred ca un astfel de incident poate fi considerat un eveniment deosebit de grav“, a mai precizat directoarea Lorica Havrici. Am încercat sa aflam care este atitudinea Inspectoratului Scolar Judetean Neamt în acest caz, dar nu am reusit sa obtinem un punct de vedere oficial.
Facem precizarea ca acesta nu este singurul act de violenta care s-a înregistrat în ultimul timp în scolile din judetul Neamt. În urma cu circa o luna, doi elevi din clasa a XII-B de la Colegiul National Petru Rares din Piatra Neamt s-au batut, victima fiind agresata cu o bîta de baseball, iar la Grupul Scolar Economic Administrativ din Piatra Neamt, un profesor a dat cu capul de pereti o eleva din clasa a X-a.

Articol afisat de 2339 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective