Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 2 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD, cu Dumnezeu înainte spre Primarie

PSD, cu Dumnezeu înainte spre Primarie

• „Sîntem obligati sa luam scaunul de primar pentru ca nu l-am avut niciodata!“, a spus vicepresedintele PSD Piatra Neamt, Adriean Chirila • în timp ce primarul iesean Gheorghe Nichita a propus întoarcerea spre electorat, Adriean Chirila mizeaza si pe sprijin extern: „Poate ne ajuta Cel de Sus“ •

Social-democratii vor Primaria Piatra Neamt. Cu ocazia conferintei municipale de alegeri, aceasta tinta a fost marcata de toti liderii marcanti ai PSD-ului local si regional. Optimismul si sansele mari de reusita au reiesit din toate speech-urile acestora, mai ales ca social-democratii mizeaza pe cel mai înalt sprijin pe care-l pot avea pe lumea asta: Doamne-Doamne. „Este nevoie de o strategie, de schimbare a mesajului politic si a atitudinii fata de oameni pentru alegerile locale. PSD Piatra Neamt vrea sa cîstige Primaria Piatra Neamt si un numar confortabil de consilieri locali. Avem un rol mare: trebuie sa preluam Primaria obligatoriu! Din datele pe care eu le am si dumneavoastra, nu este posibil ca scena politica actuala din Piatra Neamt sa se modifice substantial în urmatoarele 11 luni, cît mai avem pîna la alegeri. Sîntem obligati sa luam scaunul de primar, pentru ca nu l-am avut niciodata! Poate ne ajuta Cel de Sus“, a spus Adriean Chirila, fost presedinte al PSD Piatra Neamt, actual vicepresedinte si consilier local. Prezent la lucrari în calitate de invitat si reprezentant al centrului, Gheorghe Nichita, primar de Iasi si vicepresedinte al PSD, a dat o sugestie colegilor pietreni pentru a avea succes la alegeri: întoarcerea spre electorat. „Trebuie sa învatam sa facem opozitie. Trebuie sa ne întoarcem la agenda cetateanului. Oamenii, încet-încet, se întorc catre noi si va spun din experienta pe care o traiesc la Iasi. Profesorii au fost pacaliti si se întorc spre noi. Si sînt multi asemenea lor. PSD îsi propune lideri si candidati credibili, oameni care sa vada interesul cetateanului mai presus de orice. Asta vor cetatenii si acesta este semnalul dat de ei la alegerile din 2004“, a declarat Gheorghe Nichita. Vicepresedintele PSD a adaugat ca se vor face sondaje în fiecare oras, pentru ca partidul sa vada cum sta atît candidatul propriu, cît si contracandidatii, dar si problemele de imagine pe care le-ar putea avea PSD.

„Nici noi nu stim cum a pierdut Rotaru“

Deputatul Ioan Munteanu, presedintele organizatiei judetene, vede sanse mari ca PSD sa preia frîiele municipiului resedinta de judet. El a subliniat responsabilitatea pe care o va avea conducerea aleasa sîmbata, pentru atingerea acestui obiectiv: „Tinta noastra sînt voturile! Activitatea de partid se concretizeaza în voturi, nu în vorbe. Cei alesi acum au o mare responsabilitate: de modul în care vor conduce depinde soarta lor politica. Ei vor fi raspunzatori de rezultatele din Piatra Neamt la toate cele cinci runde de alegeri care ne asteapta de acum încolo. Noi le vom acorda tot sprijinul, dar ei trebuie sa fie cei care hotarasc candidatul pentru Primarie si listele de consilieri locali si judeteni. Unii spun ca nu avem nici o sansa la Primaria Piatra Neamt. Nu este adevarat! Si va dau un singur exemplu: în 2004 nici nu se punea în balanta ca Gheorghe Stefan sa-l învinga pe Ion Rotaru. Nici noi nu stim cum a pierdut Ion Rotaru! PSD are sansa sa cîstige Primaria Piatra Neamt pentru prima data dupa '89, pentru ca, asa cum stiti, am avut primar, dar n-am cîstigat niciodata aceasta functie în alegeri“.
Noul presedinte ales la PSD Piatra Neamt, Marius Munteanu, a fost de acord cu raspunderea care apasa pe umerii celor nou alesi si a identificat si problema principala a organizatiei: si-a pierdut electoratul. „Segmentul social de stînga din Piatra Neamt nu mai e cu noi. Tineretul din Piatra Neamt nu este acum segmentul nostru. De ce? Muncitorii si mestesugarii nu sînt cu noi. Va asigur ca stim ca responsabilitatea de care vorbea domnul presedinte Ioan Munteanu ne apasa pe toti. Este cea mai importanta activitate pe care trebuie sa o facem: sa înfrîngem adversarul. Este greu, dar este obiectivul pe care ni l-am propus si pe care îl vor realiza“, a declarat Marius Munteanu.
În batalia pentru puterea municipiului, PSD Piatra Neamt mizeaza pe 3.403 membri înregistrati, cu care sa faca o campanie electorala de succes. Acum doi ani, erau aproape cinci mii de social-democrati cu carnet de partid, dar 1.300 au fost eliminati dupa actualizarea evidentelor de partid. O suta de membri noi au fost înregimentati din mai 2005, pîna în iunie 2007.

Articol afisat de 1433 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective